reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Agulla - ja do nich przyjechałam z całym segregatorem badań, jedynie zakaźne musiałam u nich zrobić. Więc u mnie cała procedura ruszyła szybko. Ja miałam krótki protokół. 2dc czyli 1 lipca mialam wizytę i rozpiske jak brać leki. Lekarz wtedy nas zapytał czy ważne są dla nas koszty. Oczywiście że tak, ;-) dostałam puregon i cetrotide. No i później 8 lipca kolejna wizyta i w sumie od tego czasu już byliśmy w Białymstoku. Ja dobrze reagowałam na leki, na koniec miałam już nawet zmniejszone dawki bo się bali. I w sumie cały koszt wyszedł nas około 10 tys zł. Liczę tutaj leki przed i po, transfer, punkcje, noclegi, przejazdy po prostu wszystko. Jak czegoś brakuje to pytaj :-)

Czesc sloneczka :-)
Pepcia wybacz mojego Alzheimera,juz dwa razy chcialam Ci "witam "napisac i gdzies sie to zawieruszylo...WITAJ KOCHANA:-):-):-):-) i czuj sie jak w domu.
Kropeczko-trzymaj sie kochana,widze ,ze nie odpuszczasz.
Bety-zaciskaj kolana i ja tez zaciskam wszystko ,zeby Wam sie udalo.
Kate-Dobranoc.:-)

A ja zaraz do dentysty,male 3 dziurki zalatac ,o 16 mamy wizyte w innej klinice,zobaczymy co nowego wymysla, jak beda mi bzdury opowiadac to podesle do Kate na douczenie.;-);-);-)

Miłego Dnia, Dziewczynki :)
@annamarie i @najki pozytywnych wizyt lekarskich
@Emenems jak tam Twoje bóle nocne, kochana???
Dziękuję wszystkim za podtrzymanie wczoraj za głowę :)

calusy

Kropka nie pamiętam, kilka razy miałam robione, zawsze norma ale ile to naprawdę nie pamiętam. Niedługo będę robiła wszystkie hormony, mam nadzieję, że lekarz da mi skierowanie....wtedy będzie wiadomo. Jak Was czytam to tyle tego wszystkiego jest, że lepiej nie mówić...Narazie postaram się od tych hormonów, kurczę czuję sięjakbym od początku całość znowu zaczynała.
Ja już mam dosyć tych ginekologów... pierwszy spojrzał na M wyniki i od razu IVF mi zadnych badan nie chciał robić a jak laparo chciałam to mi powiedział, że od tak to mi nie da skierowania bo ja chce i że zapewne myślę, że po tym w ciąże zajdę, no takie to podejście jego nie bardzo było. Następny zaczął badać ale w takim wolnym tempie, że chyba do 40 się zejdzie. Obaj lekarze to jedni z najlepszych w mojej okolicy.

Dorota - czekam na info od położnej co mam robic bo rodzinny ma wolne niestety ... Ogolnie boli ale tsk normalnie a nie to co w nocy było

@Emenems Generalnie nie znam przyczyn kolki nerkowej w ciąży, więc nie chcę się wymądrzać, ale coś mi intuicja mówi, że dobrze jest pić wodę z cytryną 50/50, bo alkalizuje. W ogóle chyba dobrze duzo pić. Czy to nie o kwasicę ciążową chodzi, która w nerkach robi złogi?

Ostatnia edycja:
Co do tsh to czytałam gdzieś artykuł profesora u którego się leczyłąm, że jeśli chodzi o ivf to jeśli tsh jest w tych normach to wszystko jest w porządku. Przy naturalnych staraniach faktycznie powinno być niższe. Ja mam ponad 4 .

A ja wczoraj napisałam wiersz z tego wszystkiego ;p musiałam wylać to wszystko chociaż na papier ;p ale wam nie pokażę, bo sztuką tego nazwać nie można ;D Ale chociaz M. trochę popłakał :p

Ostatnia edycja:
reklama
Pepcia84 najlepiej wyniki nasienia zróbcie dopiero w Bocianie, umów męża wcześniej żeby na badanie żeby do wizyty zdążyli zrobić. Ważne żebyś też miała badanie AMH czyli rezerwa jajnikową

Do góry