reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Annemarie wypowiedz embriologa Novum:

W przypadku procedur zapłodnienia pozaustrojowego przy niepowodzeniu próby miesiączka pojawia się na ogół po odstawieniu preparatów zawierających gestageny (np. Duphaston, Luteina). Niekiedy krwawienie może rozpocząć się wcześniej – w trakcie przyjmowania lekarstw. W sytuacji występowania typowego krwawienia miesiączkowego w kilka dni po transferze dobrze rokującego zarodka można podejrzewać, że śluzówka macicy nie była w odpowiednio zsynchronizowana z rozwojem zarodka fazie; w takich przypadkach przy okazji kolejnych prób należy ewentualnie rozważyć zmianę protokołu stymulacji lub sposobu przygotowania do kriotransferu. Należy również przeanalizować czy śluzówka miała odpowiednią grubość i wygląd w badaniu USG oraz czy nie występowały skurcze macicy w trakcie i po transferze. Sposób przygotowania należy ustalić z lekarzem prowadzącym.

pkati jak czegos nie rozumiesz to pytaj:-p nie usuwaj się:-)

moniusia dla mnie te wszystkie wspólnoty itp... to zwykłe sekty tylko zarejestrowane w PL :-p co do ivf to rozumiem argumenty kościoła i specjaliści (o ile można ich tak nazwać) maja inne problemy powiązane z ivf. Dużo by pisać, ale trafiłaś na jakąś lunatyczkę, ja po paru zdaniach z takimi ludźmi po prostu nie marnuje czasu. Kiedyś chciałam cos wyjaśnić, zobaczyć o co chodzi im wszystkim. A teraz mam to w d... niech sobie ta ciemnota żyje i ma się dobrze w swej bezdennej głupocie:-) Idiokracja się szerzy nic na to nie poradzimy, ludzie są po prostu tępi i trzeba im wybaczyć :-D

Elfka ja miałam plamienie brązowe, od 8dpt w sobotę wieczorem, w poniedziałek pojechałam na bete ( zarodek 2 dniowy) 73,51, a na plamienie dostałam duphaston 10 mg x 3, w środę beta 138 i coraz to mniejsze plamienie aż ustało. Aha no i dużo odpoczywać. Trzymam za ciebie kciuki dasz rade tylko dużo leż, a progresteron biore 3x200 + duphaston 3x10

Dzieki za powitanie [emoji2]narazie bede cichutko musze sie nauczyc tego tematu jak bede gotowa zaczne sie odzywać

Witaj :)
Tu dziewczyny sa wspaniale :) Dzieki nim, wiele sie dowiedzialam, chociaz jak trafilam tu ponad 2 miesiace temu nic niewiedzialam.. bylam zielona :eek:. i w sumie do dzis jestem w tym temacie hihi. Sa bezcenne w radzie, w opieprzaniu :-D:laugh2: , wspieraja w kazdej minucie drogi jaka pokonujesz.. . Buziaki i usciski dla nich wszyszkich :-D. Bez nich i ja juz bylabym siwa na poczatku mojej drogi..

Stacy- nieplodnosc do choroba ,a nie jakis syf ktory zlapalam od faceta kiedy zdradzalam meza.Jak zaczynasz przygode z invitro ,to myslisz sobie,ach jeden raz na pewno od razu sie uda ,po cholere mam opowiadac.Za 3 razem,juz twoje myslenie sie zmienia.Przede wszystkim ,ty sama musisz spojrzec prawdzie w oczy i uzmyslowic sobie ,ze cos jest nie tak,nie u innych ale tez u Ciebie.A myslalas ,ze bedzie tak prosto,a tu sie problemy mnoza: Invitro weryfikuje znajomosci i niestety stajemy sie skazane na siebie. Do otwartosci trzeba dojrzec,a jezeli 3 ciotki sie od ciebie odwroca,i beda za plecami gadaly to kij im w d... znaczy ,ze nie zasluzyly sobie na to miano,ze powinny sie wstydzic same za siebie,a Ty ???czy naprawde stracilas kogos wyjatkowego? nie sadze. Dlaczego ja powiedzialam,bo mialam dosyc glupich pytan i najgorsze te wspaniale porady...wrrrr.o Oprocz tego jesli nie chcemy zyc dalej w ciemnogrodzie to musimy glosno i otwarcie o tym mowic.Na swiecie zyje 5 milionow najszczesliwszych dzieci na swiecie,wyczekiwanych,wyplakanych jak zadne inne.Dlaczego o tym sie nie mowi?

Decyzja nalezy do kazdej z was,czasami najciemnie jest pod latarnia.

Edenlayn - no to kciuki za dobre wyniki! i oby Ci te wymioty odpuściły...chociaż trochę ;)
Rośnij zdrowa, okrąglutka! :tak:
pkati - spokojnie, kilka dni i ogarniesz ;)

kate
dzięki za odp i sorki, że zdublowałam na priv
U mnie w klinice jest dwóch lekarzy - do których trafiam na przemiennie, w zależności od tego u kogo jest miejsce...Do tej pory byłam zadowolona, ale po dzisiejszej rozwalił mnie na łopatki :( Jak napisałaś - odczułam jakby spisał nas na straty. Albo zarodki kiepskie, albo przez wadę macicy i tak ich nie donoszę :(

reklama
annemarie tu nie chodzi o wzrost w milimetrach endometrium, tylko rozrost, który może zostać zaburzony po kilku stymulacjach. Moja siostra ma PCOS tak zaawansowane, ze przez pierwszą czesc cyklu bierze estrofem, a potem prg jak odstawia dostaje @. To jest standardowa procedura wywołania miesiączki odstawiasz i wtedy jest. Ja na 3 transfery nie miałam okresu, leki były nawet do 14dpt. A na logikę jak ma ten zarodek być odżywiony, jeżeli złuszcza się endometrium nawet częściowo? Jeżeli przy kazfym transferze ET/crio tak masz to zrób histero albo biopsje endometrium.

Ja estrofemu nigdy nie bralam,musze luknac co to jest.Historeskopie mam za soba, bez zastrzezen..Mowie ci babo 3 raz;-) przy krio nic sie nie dzialo.:tak:;-)

wasz estrofem ,a moja Progynove bralam przed krio .Wczesniej nie,Nie bylo podobno takiej koniecznosci. I co ja ci mam kurna Kate jeszcze powiedziec.? zobaczymy co mi powiedza w tej nowej klinice. Wierzymy,ze bedzie lepiej, i nie kopiemy dola.

Ostatnia edycja:
Do góry