reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Annemarie wypowiedz embriologa Novum:

W przypadku procedur zapłodnienia pozaustrojowego przy niepowodzeniu próby miesiączka pojawia się na ogół po odstawieniu preparatów zawierających gestageny (np. Duphaston, Luteina). Niekiedy krwawienie może rozpocząć się wcześniej – w trakcie przyjmowania lekarstw. W sytuacji występowania typowego krwawienia miesiączkowego w kilka dni po transferze dobrze rokującego zarodka można podejrzewać, że śluzówka macicy nie była w odpowiednio zsynchronizowana z rozwojem zarodka fazie; w takich przypadkach przy okazji kolejnych prób należy ewentualnie rozważyć zmianę protokołu stymulacji lub sposobu przygotowania do kriotransferu. Należy również przeanalizować czy śluzówka miała odpowiednią grubość i wygląd w badaniu USG oraz czy nie występowały skurcze macicy w trakcie i po transferze. Sposób przygotowania należy ustalić z lekarzem prowadzącym.

pkati jak czegos nie rozumiesz to pytaj:-p nie usuwaj się:-)

moniusia dla mnie te wszystkie wspólnoty itp... to zwykłe sekty tylko zarejestrowane w PL :-p co do ivf to rozumiem argumenty kościoła i specjaliści (o ile można ich tak nazwać) maja inne problemy powiązane z ivf. Dużo by pisać, ale trafiłaś na jakąś lunatyczkę, ja po paru zdaniach z takimi ludźmi po prostu nie marnuje czasu. Kiedyś chciałam cos wyjaśnić, zobaczyć o co chodzi im wszystkim. A teraz mam to w d... niech sobie ta ciemnota żyje i ma się dobrze w swej bezdennej głupocie:-) Idiokracja się szerzy nic na to nie poradzimy, ludzie są po prostu tępi i trzeba im wybaczyć :-D

Elfka ja miałam plamienie brązowe, od 8dpt w sobotę wieczorem, w poniedziałek pojechałam na bete ( zarodek 2 dniowy) 73,51, a na plamienie dostałam duphaston 10 mg x 3, w środę beta 138 i coraz to mniejsze plamienie aż ustało. Aha no i dużo odpoczywać. Trzymam za ciebie kciuki dasz rade tylko dużo leż, a progresteron biore 3x200 + duphaston 3x10

Dzieki za powitanie [emoji2]narazie bede cichutko musze sie nauczyc tego tematu jak bede gotowa zaczne sie odzywać

Witaj :)
Tu dziewczyny sa wspaniale :) Dzieki nim, wiele sie dowiedzialam, chociaz jak trafilam tu ponad 2 miesiace temu nic niewiedzialam.. bylam zielona :eek:. i w sumie do dzis jestem w tym temacie hihi. Sa bezcenne w radzie, w opieprzaniu :-D:laugh2: , wspieraja w kazdej minucie drogi jaka pokonujesz.. . Buziaki i usciski dla nich wszyszkich :-D. Bez nich i ja juz bylabym siwa na poczatku mojej drogi..

Stacy- nieplodnosc do choroba ,a nie jakis syf ktory zlapalam od faceta kiedy zdradzalam meza.Jak zaczynasz przygode z invitro ,to myslisz sobie,ach jeden raz na pewno od razu sie uda ,po cholere mam opowiadac.Za 3 razem,juz twoje myslenie sie zmienia.Przede wszystkim ,ty sama musisz spojrzec prawdzie w oczy i uzmyslowic sobie ,ze cos jest nie tak,nie u innych ale tez u Ciebie.A myslalas ,ze bedzie tak prosto,a tu sie problemy mnoza: Invitro weryfikuje znajomosci i niestety stajemy sie skazane na siebie. Do otwartosci trzeba dojrzec,a jezeli 3 ciotki sie od ciebie odwroca,i beda za plecami gadaly to kij im w d... znaczy ,ze nie zasluzyly sobie na to miano,ze powinny sie wstydzic same za siebie,a Ty ???czy naprawde stracilas kogos wyjatkowego? nie sadze. Dlaczego ja powiedzialam,bo mialam dosyc glupich pytan i najgorsze te wspaniale porady...wrrrr.o Oprocz tego jesli nie chcemy zyc dalej w ciemnogrodzie to musimy glosno i otwarcie o tym mowic.Na swiecie zyje 5 milionow najszczesliwszych dzieci na swiecie,wyczekiwanych,wyplakanych jak zadne inne.Dlaczego o tym sie nie mowi?

Decyzja nalezy do kazdej z was,czasami najciemnie jest pod latarnia.

Edenlayn - no to kciuki za dobre wyniki! i oby Ci te wymioty odpuściły...chociaż trochę ;)
Rośnij zdrowa, okrąglutka! :tak:
pkati - spokojnie, kilka dni i ogarniesz ;)

kate
dzięki za odp i sorki, że zdublowałam na priv
U mnie w klinice jest dwóch lekarzy - do których trafiam na przemiennie, w zależności od tego u kogo jest miejsce...Do tej pory byłam zadowolona, ale po dzisiejszej rozwalił mnie na łopatki :( Jak napisałaś - odczułam jakby spisał nas na straty. Albo zarodki kiepskie, albo przez wadę macicy i tak ich nie donoszę :(

reklama
annemarie tu nie chodzi o wzrost w milimetrach endometrium, tylko rozrost, który może zostać zaburzony po kilku stymulacjach. Moja siostra ma PCOS tak zaawansowane, ze przez pierwszą czesc cyklu bierze estrofem, a potem prg jak odstawia dostaje @. To jest standardowa procedura wywołania miesiączki odstawiasz i wtedy jest. Ja na 3 transfery nie miałam okresu, leki były nawet do 14dpt. A na logikę jak ma ten zarodek być odżywiony, jeżeli złuszcza się endometrium nawet częściowo? Jeżeli przy kazfym transferze ET/crio tak masz to zrób histero albo biopsje endometrium.

Ja estrofemu nigdy nie bralam,musze luknac co to jest.Historeskopie mam za soba, bez zastrzezen..Mowie ci babo 3 raz;-) przy krio nic sie nie dzialo.:tak:;-)

wasz estrofem ,a moja Progynove bralam przed krio .Wczesniej nie,Nie bylo podobno takiej koniecznosci. I co ja ci mam kurna Kate jeszcze powiedziec.? zobaczymy co mi powiedza w tej nowej klinice. Wierzymy,ze bedzie lepiej, i nie kopiemy dola.

Ostatnia edycja:
Do góry