reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Emenems ja cię pamiętam z lutego. Przypomniałam sobie :) Co u Ciebie tak w 3 słowach? ??

@annamarie Mój mąż też mówi żebym się nie stresowała, bo stymulacja poszła w jakość a nie w ilość i że nasz pojedynczy EGG mimo że klasy C to jest SCHWARZENEGG :D i da radę. Jaka jest twoja sytuacja? ???
@kate_p7 byłam świadkiem radosnej nowiny a teraz widzę że już 7 miesiąc :))) dzielna dziewczyna :))))) synek będzie czy córeczka? ??

reklama
annemarie ze tez jeszcze nikt nie wpal na takiego forumkowego psychologa obłowiły sie na nas jak zloto:-)

Dorotka moim zdaniem rokowania zalezne bedą równiez od ilosci blastmerow przejzyj pare stron wczesniej Kate wlakuje ten temat od jakiego czasu tłumaczac nam trzęsącymi portakami:-) ja mam zastrzyki z fraxiparine juz 2 dni przed transferem

Ostatnia edycja:
No właśnie, która robi taką tabelkę :D przydatna sprawa;) sama ostatnio na tym wątku patrzyłam po sygnaturach, która za którym razem;D która lubi się bawić ;) ?

Ja wogole jeszcze nigdzie nie wpisana . No ale we wrzesniu nic nie bede robic no chyba ze zrobie sikanca 25/9 to bedzie 14dpt
No ale lekarze kazali 2/10 wiec jak cos to mozna mnie zapisac na pazdziernik :)

Szkoda ze nie ma jakies opcji wpisania infomcji ktora sie bedzie wyswietlac na dole naszych wypowiedzi.

Ostatnia edycja:
@Emenems ja cię pamiętam z lutego. Przypomniałam sobie :) Co u Ciebie tak w 3 słowach? ??

@annamarie Mój mąż też mówi żebym się nie stresowała, bo stymulacja poszła w jakość a nie w ilość i że nasz pojedynczy EGG mimo że klasy C to jest SCHWARZENEGG :D i da radę. Jaka jest twoja sytuacja? ???
@kate_p7 byłam świadkiem radosnej nowiny a teraz widzę że już 7 miesiąc :))) dzielna dziewczyna :))))) synek będzie czy córeczka? ??

U mnie 6 miesiac :)
Pierwsza procedura jeden jajnik 7 komórek zapolodnionych 4 zarodki- jeden ma wlasnie popołudniowe skoki reszta czeka na zimowisku:)
To w skrócie.

A troche dluzej to, miałam stymulacje z wyciszeniem kilka tygpdni ( spray do nosa Synarela) potem 14 dni menopuru 225. Transfer dwudniowego był reszta zamrożona w drugiej dobie.

Trzymam kciuki za teojego kropa :)

Dorotko,no nie jest ciekawie :no:
2 transfery w du....,20 lipca krio sie udalo i w 9 tyg mielismy juz Aniolka. Teraz czekamy na @ i dzialamy dalej.I co z tego ,ze mamy ladne komorki,sie pieknie dziela jest ich duzo. Doszukali sie u mnie problemow z chromosomami i raczej bedziemy musieli kolejny krok robic z PEG ,tutejsze PID bo mam duza szanse na czeste poronienia, badz bardzo chore dziecko.A tego nie chce. PEG oczywiscie tez mi ciazy nie gwarantuje,ale przynajmnie wykluczymy te zarodki ktore sa chore i jest opcja ze z 7zarodkow zostana 2 bo reszta to smietnik. Po kazdyam transferze zarodki sie implantowaly i umieraly.dok mowil ze moglo to wynikac z naszego problemu,albo tez dlatego ze moje NK komorki tez byly w gornej normie. Mam nadzieje,ze sa juz kompletnie w normie,na to sa na szczescie leki. W pon jade na badanie krwi,musze sprawdzic czy Beta Hcg juz zjechala w dol,AMH, NK komorki,progesteron i estradiol.Bede wiedziala gdzie stoje.Za dwa tyg .mamy wizyte w innej klinice,w ktorej zajmuja sie takimi przypadkami jak nasz ,zobaczymy co wymysla?
wiec cos tam sie dzieje:-) ale nie przezywam juz tego jak za pierwszym razem,kiedys sie uda:tak:

Witam wszystkie nowe staraczki :-) widzę że będzie wiele wysokich bet :-)

Ja byłam we wtorek na badaniu, dzidziuś ma się dobrze, rośnie w siłę :-)

Najki wpisz mi kolejną wizytę 29 września ;-)

Ten nowy przepis z aktami urodzenia porostu mnie zszokowal!?!? Ja osobiście sobie tego nie wyobrażam, no ale to chyba zależy ode mnie czy powiem czy nie? ??? Nie rozumiem poco to jest.... nue zmierza to w dobrym kierunku.

Ale wy produkujecie w pracy na komórce mam słaby internet nie ma jak pisać a w domu zawsze znajdzie się coś do pracy.

Dorotka ja Ci wkleje co pisala Kate mam nadzieje ze nie naruszam praw autorskich:-) ''Ogółem jakość zarodka to nie tylko klasa(A,B,C,D) ale i ilość blastomerów. W 3dobie powinien mieć od 6 do 8 blastomerów. Czyli idealny zarodek na tą dobę to 8A, bardzo dobry zarodek to 8B, słabsze zarodki to 6A, 6B. Zarodki nie rozwijają się liniowo, więc 6B może w ciągu 2h się podzielić i być 8B. Naprawdę słabo rokujące to 4A,4B, 8C,8D, 6C,6D''

reklama
Do góry