reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
annemarie oj chyba dupa z ta szyją:-p bo mam coraz mocniejsze bóle podbrzusza, cóź Einstein tez był wcześniakiem:-) Ale będę próbować łabędziem być:-) taaaaak laaabbedziemm być:-)
z

Zaczynam sie martwic o twojego meza, jak wasze dziecko bedzie taki Einstein jak ty...:-pto biedny ten twoj chlop.
A moze zamiast wszedzie i dla wszystki byc ,polozysz sie w koncu,zanim Cie poloza:tak::tak::tak:igrasz sobie kochana:-D

annemarie leze z tabletem:-) wiec nie krzycz ja naprawdę grzeczna jestem. A co do męża w sumie przyda się, bo dziecko jednego normalnego rodzica musi mieć:-D A z tym teściem, to czad, ja myślę, ze jak urodzę to moja babcia się z nami pożegna...taki life....

Cześć Dziewczyny. Nie było mnie pół roku po dwóch nie udanych in vitro. Widzę osoby, z którymi wtedy pisałam @annemarie, @kate_p7 witajcie. Cała reszta forumowiczek – dzień dobry!

No więc jestem w trzecim in vitro. Krótki protokół z antagonistą mam za sobą. I... wyprodukowałam jak zwykle jeden rokujący pęcherzyk. Pobrali mi dojrzałą komórkę i – uwaga! – po raz pierwszy doszło do zapłodnienia!!!!! W tej chwili zarodek żyję już 3 dobę. Transfer ma być pod koniec 4. doby hodowli - w sobotę w południe. Miałam dziś telefon z laboratorium i zarodek jest KLASY C, fragmentacja w nim wynosi 30%. Czyli jest to zarodek słaby. Dziewczyny, dziewczyny, czy któraś zaszła z klasą C???? Ten :happy:embrioniczek mój kochany to moja ostatnia szansa, bo i ostatnia próba in vitro na moich osobistych jajeczkach. Bo wydałam już 36 tys. zł :(

Powiedzcie, proszę, co wiecie w tej sprawie.

Zarodek słaby, ale... fragmentacja 30% to w sumie ociupinka mniej niż jedna/trzecia. A w klasie C potrafią mieć do 50%. Niektóre źródła podają że 30% to klasa B/C, a C jest od 31% ;)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny. Nie było mnie pół roku po dwóch nie udanych in vitro. Widzę osoby, z którymi wtedy pisałam @annemarie, @kate_p7 witajcie. Cała reszta forumowiczek – dzień dobry!

No więc jestem w trzecim in vitro. Krótki protokół z antagonistą mam za sobą. I... wyprodukowałam jak zwykle jeden rokujący pęcherzyk. Pobrali mi dojrzałą komórkę i – uwaga! – po raz pierwszy doszło do zapłodnienia!!!!! W tej chwili zarodek żyję już 3 dobę. Transfer ma być pod koniec 4. doby hodowli - w sobotę w południe. Miałam dziś telefon z laboratorium i zarodek jest KLASY C, fragmentacja w nim wynosi 30%. Czyli jest to zarodek słaby. Dziewczyny, dziewczyny, czy któraś zaszła z klasą C???? Ten :happy:embrioniczek mój kochany to moja ostatnia szansa, bo i ostatnia próba in vitro na moich osobistych jajeczkach. Bo wydałam już 36 tys. zł :(

Powiedzcie, proszę, co wiecie w tej sprawie.

Zarodek słaby, ale... fragmentacja 30% to w sumie ociupinka mniej niż jedna/trzecia. A w klasie C potrafią mieć do 50%. Niektóre źródła podają że 30% to klasa B/C, a C jest od 31% ;)

Nie jedna miała lepsze i nic z tego nie było a te słabsze sie implantuja- wiele czynników wpywu na implantację nie tylko sam zarodek - głowa do gory !!
Bede trzymac mocno mocno kciuki :):):):)

Hallo! Ale se dzemke walłam :) ponad 2 jak wczoraj :)
Inga - a 4b oznacza 4 blascocyty : ) czy jak to tam sie pisze :)
To kiedy ten zarodek sie wkoncu wgryza? 4 dzien!?

Mialam lenia I na lunch zjadlam 2 kanapki z serkiem, ketchupem I kakalko :)
A planowalam zupke mleczna :) dawns nie mialam :)

reklama
Kate, pięknych widoków!! Też czekam na wieści!;)
Dorota witaj, zacikam kciuki za Twoje silacza;)
Dziewczyny, ja nie wiem, kiedy Wy tyle piszecie ;P zwolnić, bo nie nadążam ;D

Do góry