reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Emi nospa nie zaszkodzi brana sporadycznie, przy skracjacej się szyjce nospę bierze się 2x1 przez cały okres ciąży. Moja bratowa ma niewydolność szyjki i w pierwszej jaki i drugiej ciąży w 7miesiącu już rodzić jej się chciało:-p no i jak pierwsza ciąża nospa pod koniec, to w drugiej od początku i rehaby były bo dzieciak miał obniżone napięcie, ale urodził się o czasie...Ale to sa skraje przypadki, szyjka 10mm w 7miesiącu i lekkie rozwarcie. Zatem nie bój nic o dzieciaczka tylko nospę bierz, może pęcherz Cię boli bo macica rośnie i wtedy nospa pomoże. Ogólnie skurcze Braxtona czy te późniejsze ale nie przepowiadające nie bolą po prostu brzuch Ci czasem się stawia.. ale skurcze nie bolą. Często w ciąży robią się zastoje w nerkach stąd może boleć dól brzucha, bo jakieś zapalenie pęcherza. Ale zapalenie pęcherza tez może powodować poród przedwczesny. Ja ide w czwartek na wizytę zobaczymy jak z moja szyjką, bo tez czuje się dobrze:-p wiec może taka ma uroda że jest minimum :-p Po 20tc tez intensywniej maluch rośnie, wiec może bóle wiezadeł, ale to bolą pachwiny, pośladki tak ciągnie.. Powodów może być dużo od tych fizologiczych, po te umiarkowane i te że od razu trzeba do szpitala. Ja ostanio jak byłam myślałam, ze mnie wszyscy zjedzą tam że tylek im zawracam bo mi się brzuch stawia i mam pobolewania w dole brzucha od jakiegoś czasu jeszcze siusiu mi się często chciało. A doktoro do mnie że w 30tc to już pacjentki przyjezdzają z rozwarciem i jest wtedy za późno więc jakby mi się pogorszyło coś to mam tam od razu przyjechać... Ty masz jutro wizyte to się dowiesz:-p poza tym na morfo widać czy jest jakiś stan zapalny, bodajże po WBC.

reklama
Ja za bardzo nie rozumiem co to znaczy "stawia sie brzuch" :)

No kochana mislam identyczny bol jak przy implantacji. bol miesiączkowy, a ze mam bolesne to dokładnie wiem jak to jest .. W sensie jak to czuc. Ocywiscie to moze wazy oznaczać.
Więzadła mi dokuczają i to grubo ale to wiem ze to ok ( wiec dlatego pisze ze wszystko ok bo dzika sie tylko ciazowe rzeczy :)) tak zd skarpet nie moge zdjac czasami bo sie wyprostować ciągnie jak cholera w pachwinach ale to był bol brzucha ...

Teraz mama troche "bąbelkuje" czyli czuc w brzuchu ruchy sle to nie kopniaki jak wiczorem ale to taka pora na nerwy ze matka długo siedzi przed konpem.

Najwazniejsze ruchy wiczorem - jak beda to przezyje do jutra - boszzzz czemu moj detektor tętna jeszcze nie przyszedł !!!!

A jeszcze - czy no spa moze "zamaskować" bol czy cos co sie dzieje ? Ze nie przeszło tylko zakryła ?? Czy raczej po prodtu pomogła ??

Czesc dziewczynki! Co u was? Widze ze piszecie o lekach ktore bierzecie dodatkowo? Ja biore cynk I vit b. Rutinoscorbin . Mam nadzieje ze nic nie zaszkodzi. Co jeszcze mozna brac?
Dzis 2 dzien , brzuch pobolewa jak na @ ale nie jest az tak zle.... Zastanawiam sie nad tym ze troche szybko. Pewnie sie nie udalo :/ ;(

Emi, nie wariuj! :))) wszystko jest na pewno dobrze, nospa Ci córy nie zamuliła ;D po takiej mamie nie da się być zamulonym :)

Kropka:p, nie marudź, że się nie udało! :) kropko Twój kropek jeszcze pewnie się nie zdecydował co robić, żeby było dobrze, a Ty już przeżywasz :D :)

moniusia ja mam AMH koło 8 nie pamiętam dokładnie i miałam dawki 150, komórek mało tylko 5 pobrali myślę że za szybko miałam punkcje, to chyba za niskie dawki masz.

Mam nadzieję, że to tylko tu jest problem i teraz będzie lepiej :) dzięki i powodzenia życzę.

Czesc dziewczynki! Co u was? Widze ze piszecie o lekach ktore bierzecie dodatkowo? Ja biore cynk I vit b. Rutinoscorbin . Mam nadzieje ze nic nie zaszkodzi. Co jeszcze mozna brac?
Dzis 2 dzien , brzuch pobolewa jak na @ ale nie jest az tak zle.... Zastanawiam sie nad tym ze troche szybko. Pewnie sie nie udalo :/ ;(

Pomysl sobie ze mnie dzis s 6 miesiacu ciazy tak bolało ! To oznacza ze cos sie dzieje a nie koniecznie ze idzie miesiaczka ..:) głowa do gory !

Ja i sykatynka w pierwszym trymestrze to obsrane bylysmy dzien jeden jak nas nie bolało jak ba meisiaczke ..:)

Emi jeżeli to skurcze porodowe w co wątpię to nospa nie pomoże. Ogólnie zatrzymuje czynność skurczową narządów miękkich, ale niestety nie jelit :-( nie wiem dokładnie czy to możliwe, ale np. mięśnie się kurczą naciskają na pęcherz ten boli itp.. i wtedy nospa rozkurcza mięśnie (powłoki brzuszne???) no i jest uulga ale de facto nie bolał pęcherz tylko mięsnie się spięły. Nośimy pilkę na brzuchu wiec wszystko jest możliwe, ja jak mam teraz wstać normalnie to czuje moje mięśnie, wiec już musze kombinacje robić żeby wstać bo napinające się mięśnie wpychają amcice do środka, organy i jest ból:-(

kropka a po co rutinoscorbin?

reklama
Kate - mogłam przesadzić z normalnością ... Jak wstaje z łóżka to na wprost sie podnoszę na brzuchu jak normalnie ... Kilka razy e nocy do kibla mogło sie zemścić s położna mowila ze na boczek i posoli do gory podpierając sie reka .... Moze to od trgo

Do góry