reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kate_p7 - jesteś nieoceniona!!! Dziękuje! W jeden wieczor dowiedxiałam się wiecej niż przez pare ładnych lat leczenia :(
Seminogram bedziemy powtarzać teraz - ale w innym ośrodku, nie w tej "klinice" ... Dodatkowo mąż ma zrobić te badania które wskazałś o wtedy do dr Wolskiego?

Endometrioze mam zdiagnozowaną podczas laparoskopii i pisze: "zabezpieczono nieliczne ogniska endometriozy". Nikt mi nie kazał z tym nic robic, lekarz twierdził, że przez IUI omijamy ten problem :(
Mam 31 lat - nie wiem jaki to ma wplyw na komórki. Teraz też byłam stymulowana Clo...

Mąż nie bierze żadnych lekow, prowadzi wlasny biznes, nie jezdzi wiecej niz normalnie, nosi raczej nieobciskające spodnie i bokserki, przy wzroscie 170 ma 70 kg wagi, nie pali, nigdy nie palił, bardzo rzadko pije, zdrowo sie odzywiamy, mamy dwa psy i chodzimy z nimi codziennie na dlugie spacery, oprocz tego silownia i bieganie. Nie wiem do czego sie przyczepić :(

Ostatnia edycja:
reklama
fruitofhope, inga po - ściskam za Was kciuki !!!!!!

WRZESIEŃ

12: fruitofhope - transfer :)
12: inga po - pick up :)
15: stacy - wizyta kontrolna i usg
16: inka26 - wysoka beta!
16/17: Bety72 - pick up
17: kate_p - USG spotkanie z maluszkiem :)
18: najki - weryfikacja
19: anika11 - wizyta przed crio
19: moniusia - wizyta przed stymulacją
21: Edenlayn - badanie prenatalne
21: emenems - kontrola żelaza ;)
25: fruitofhope - wysoka beta!

PAŹDZIERNIK:

01:
fruitofhope - usg
14:
Hess - konsultacja w nowej klinice
20:
Edenlayn - wizyta u położnej

I dziękuję Wam za wsparcie

Ostatnia edycja:
najki pech na forum już nas opuszcza, więc zobaczysz, że jeszcze beta Ci podrośnie;-) nie stresuj się, bo to źle na kropeczka wpływa, po prostu poczekaj do poniedziałku i powtórz badanie.

Mitka możecie jeszcze spróbować zapisać się do poradni leczenia bezpłodności do androloga na NFZ ul. Starynkiewicza Warszawa , tam tez są dobrzy lekarze, może nie az tak jak w Novum:-p ale badania zrobicie za darmo. Tylko tam jest długi czas oczekiwania, a czas jest istotny.

Z tego co piszesz mąż zdrowy, dba o siebie :-) ale może jakiś niedobór cynku w diecie. Kup salfazin i niech bierze 1x dziennie przez 3miesiące. Jak morfologia się poprawi nawet troszkę to jest szansa na naturalsa bo tych plemników jest dużo. Jeszcze z droższych suplementów jest profertil, on ma inny skład. Ogólnie androlog może zacząć od witaminek, albo od razu przywalić agapurin, tamoxifen i inne cuda.

Co do twojego wieku, jesteś mloda, ale już w tym wieku ok.15-20% komórek ma defekty genetyczne bo się starzejemy. Maksimum płodności osiągamy koło 26r.z. czyli wtedy komórki są najlepsze. W przypadku endometriozy dopóki nie zostaną pobrane komórki, to się nie dowiesz jak bardzo jest dobrze albo źle.
Moim zdaniem po 2 IUI ja bym już myślała o ivf. Jeżeli coś miałoby zaskoczyć, to by zaskoczyło. Ivf jest bardziej wyspecjalizowaną metodą, monitorowane jest wszystko. Wiemy,jakie były komórki, plemniki, zarodki, poziomy hormonów, czy była ciaza chociaż "na chwilę". Tego nie wiemy w przypadku IUI. Na pocieszenie dużo kobietek z naszego wątku zachodzi w ciaze naturalnie po ivf:-D. Co do badań prolaktyna, FSH, LH, teststeron, estradiol. Jeszcze było AFP, betahcg - te ostatnie dwa nie wiem po co, AFP to chyba marker nowotworu jąder. Mój M był po rocznym leczeniu na w/w lekach i u nas nie było już nic prócz ivf. My byliśmy u dr Szymańskiego(Novum), tez super facet. O dr wolskim więcej się słyszy:-p potem było skierowanie na usg jąder, ale my już biopsje mieliśmy. U was biopsja nei pwoinnabyc potrzebna bo plemników jest dużo. Jakies rozszerzone badania nasienia jeszcze kazal zrobić z testem HOS. Ogólnie badanie żołnierzy to duuzo więcej niż ten semiogram to jest HOS, HB i inne cuda:-p my robiliśmy jeszcze badanie MSOME, ale nie polecam go robic. Ja bym zrobiła jeszcze, posiew moczu bo to tania impreza. No i wymaza na ureo, mycoplasmę oraz chlamydię u Ciebie i M. W invikcie ten wymaz kosztował mnie 50zł. Czyli hormony, posiewy, najwazneijszy ten na chlamydie itd. No i witaminki, czasem niedobór witamin naprawdę psuje nasienie. u nas na forum dziewczyny biorą koenzym na komórki, są badania które potwierdzają skueczność koenzymu na jakość jajec i zarodków.

Mitka31 widzę, że kate napisała już wszystko, zgadzam się z tym co pisze i potwierdzam koenzym Q10 - mój mąż też miał m.in. to zapisane
być może IUI jest zasadne ale ja chyba uderzałabym w ivf już... 2 x IUI to już wystarczający sprawdzian...ja bym robiła kolejne IUI ale w tym samym czasie przygotowywałabym się do ivf...badania, genetyka itp
AsthenoTerazoospermia :(
a na pocieszenie .....moja koleżanka przy takich wynikach ma jedną córę po IUI a druga naturals :) cuda się zdarzają :)
teraz tylko dobry lekarz, prochy dla was obu, żeby was ładnie wyregulować i gotowe :D

najki
teraz ci się przyznam, że się zdziwiłam, że tak szybko robisz badanie......poczekaj do poniedziałku!! zaciskam!

Hej

jestem już po transferze podali mi jadna balocyste w klasie A i jedna morule kompaktujaca w klasie A tyle jest napisane na wypisie oczywiscie pelna llista wspomagaczy ;-) Tak sie stresowałam transferem i tym zeby miec pelny pecherz że oczywiscie przesadziłam :p:p:p kladac sie do zabiego doktorek poprosił mnie abym troszke pecherz oprozniła nie ukrywam ze bylo mi to na reke bo bałam sie ze podczas zabiegu jak nacisna mi na brzuch to moglabym nie wytrzymac :p:p:p transfer przebiegl bez wiekszych komlikacji :) ale z moim pecherzem miałam problem z lezeniem pol godziny po zabiegu i niestety po dwudziestu kilku mintach porosiłam mez aby pszedł zapytac czy moge juz skorzystac z toalety bo czułam jak mi galki oczne wytrzeszcza ;-) miałam tak pelny problem ze wstyd sie przyznac miałam problem z dojsciem do toalety gdzie dystans tp moze byly trzy kroki :zawstydzona/y::zawstydzona/y: dziewczyny jak lezałam i czekalam az bede mogla sie w koncu wysiusiac miałam straszne skurcze czy to normalne jest ???? i dokucza mi lewy jajnik cały dzień:sorry:

Aha bete mam zrobic 25.09 niewiem jak dotrwam do tego czasu jeszcze na zwolnieniu :szok::szok: a 01.10 na USG

Hej

jestem już po transferze podali mi jadna balocyste w klasie A i jedna morule kompaktujaca w klasie A tyle jest napisane na wypisie oczywiscie pelna llista wspomagaczy ;-) Tak sie stresowałam transferem i tym zeby miec pelny pecherz że oczywiscie przesadziłam :p:p:p kladac sie do zabiego doktorek poprosił mnie abym troszke pecherz oprozniła nie ukrywam ze bylo mi to na reke bo bałam sie ze podczas zabiegu jak nacisna mi na brzuch to moglabym nie wytrzymac :p:p:p transfer przebiegl bez wiekszych komlikacji :) ale z moim pecherzem miałam problem z lezeniem pol godziny po zabiegu i niestety po dwudziestu kilku mintach porosiłam mez aby pszedł zapytac czy moge juz skorzystac z toalety bo czułam jak mi galki oczne wytrzeszcza ;-) miałam tak pelny problem ze wstyd sie przyznac miałam problem z dojsciem do toalety gdzie dystans tp moze byly trzy kroki :zawstydzona/y::zawstydzona/y: dziewczyny jak lezałam i czekalam az bede mogla sie w koncu wysiusiac miałam straszne skurcze czy to normalne jest ???? i dokucza mi lewy jajnik cały dzień:sorry:

Aha bete mam zrobic 25.09 niewiem jak dotrwam do tego czasu jeszcze na zwolnieniu :szok::szok: a 01.10 na USG

Ja tez przesadzilam z pęcherzem o jak mi nacisnął usg to myslalam ze umrę hahaha
Ale ja sama wstalam z fotela i od razu polecialam siku , ubrałam sie i do domu :) zadnego czekania nie było :) wiec spoko

To czekamy !!!! Na pozytywna bete kolejna ba forum :)

Emenems ja sie wolałam posłuchac doktorka lepiej dmuchac na zimne cały czas mam wyrzuty sumienia ze jestem miekka du..a że nie potrafiłam 30 minut wylezec :-(

Inga jak tam twojej jajuszka????

Emenems ja sie wolałam posłuchac doktorka lepiej dmuchac na zimne cały czas mam wyrzuty sumienia ze jestem miekka du..a że nie potrafiłam 30 minut wylezec :-(

Inga jak tam twojej jajuszka????

Wyluzuj :)

U nas wogole nie ma tego leżenia po wiec ja tez sie stosowałam jakby nie patrzec s jestem w 6 miesiacu wiec nie denerwuj sie

reklama
Do góry