alternatywa
Fanka BB :)
A ja śpię na prawym, bo po wycięciu woreczka niecały rok temu tylko wtedy nie boli. Na plecach jak się położę, zwłaszcza podczas badań usg to mdleję.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
sykatynka na szkole rodzenia lekarka mówila, ze nie ma znaczenia czy lewy czy prawy. Ogólnie pisza o lewym bo po lewej stronie masz mniej narządów i dziecko nie będzie tak uciskać, oraz chodzi o zwieracz przełyku, czyli mniejsza zgaga. Dziecku nie zaszkodzisz spiąć na prawym boku. Nawet jeśli spisz na plecach w nocy, to Cię organizm wybudzi, bo nogi będą zimne albo surcze łydek itp...My jesteśmy dobrze przemyślaną maszyną i natura broni dziecko na każdym kroku... O ile wszysto dobrze działa, a ze u Ciebie jest dobrze to nie ma sensu się tak stresować
emi ja miewam delikatne teraz,ale to bardziej ucisk na jakiś nerw, bo jak legnę w pozycji to długo jej nie zmieniam. Trzeba magnez brać i tyle, albo jeść więcej migdałów bo chyba w nich jest magnez..
Emi wiem co to skurcze, jak trenowałam wyczynowo to miałam często. w tych czasach specjalnie nie badano dzieciaków, niby opieka była i przychodnie dla sportowców ale...Na moje szczęście miałam dobrego internistę ale i tak kolana zniszczone, nadgarstki, to samo mój brat. Tylko on miał rekonstrukcje już dwie, a ja ani jednej Niby sport to zdrowie, nie wyczynowy
Halo, Halo melduje się :-)
Otóż nie ma takiego "wysiedzenia" jak 4 lata temu. Lewy jajnik 4-5 a prawy tylko 2 (wszystkie ok. 13-14 mm). Jednak stwierdziłam, że lepiej iść na jakość. Pubkcja się troszkę przyspieszy czyli śr lub czw ale mam jeszcze przyjechać w pn i się okaże, Leki bez zmian czyli 1/2 gonapeptyl i 3 w jednym rozpuszczalniku fostimon75jm.
Najki ????
Co do spania na boku lewym to też się starałam tak spać bo to coś chodzi o przepływy w pępowinie - coś w tym stylu. Ogólnie mogłam spać i brzuch mi w ogóle nie przeszkadzał a, że tylko na boku śpię to było git.
Fruit jutro Twój dzień :-)
A i co do skurczów to jak Was złapie to szybko ciągnijcie piętę w dół (musicie się przemóc) a nie palce (palce do góry) wtedy szybko przechodzi i później tak nie boli.
No to ja jak mały skurcz to łapie na leżąco za palce jak masakryczny to szybko stawiam na palcach na ziemi ( pieta w gore )