reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

A ja śpię na prawym, bo po wycięciu woreczka niecały rok temu tylko wtedy nie boli. Na plecach jak się położę, zwłaszcza podczas badań usg to mdleję.

reklama
sykatynka na szkole rodzenia lekarka mówila, ze nie ma znaczenia czy lewy czy prawy. Ogólnie pisza o lewym bo po lewej stronie masz mniej narządów i dziecko nie będzie tak uciskać, oraz chodzi o zwieracz przełyku, czyli mniejsza zgaga. Dziecku nie zaszkodzisz spiąć na prawym boku. Nawet jeśli spisz na plecach w nocy, to Cię organizm wybudzi, bo nogi będą zimne albo surcze łydek itp...My jesteśmy dobrze przemyślaną maszyną i natura broni dziecko na każdym kroku... O ile wszysto dobrze działa, a ze u Ciebie jest dobrze to nie ma sensu się tak stresować:-p

sykatynka na szkole rodzenia lekarka mówila, ze nie ma znaczenia czy lewy czy prawy. Ogólnie pisza o lewym bo po lewej stronie masz mniej narządów i dziecko nie będzie tak uciskać, oraz chodzi o zwieracz przełyku, czyli mniejsza zgaga. Dziecku nie zaszkodzisz spiąć na prawym boku. Nawet jeśli spisz na plecach w nocy, to Cię organizm wybudzi, bo nogi będą zimne albo surcze łydek itp...My jesteśmy dobrze przemyślaną maszyną i natura broni dziecko na każdym kroku... O ile wszysto dobrze działa, a ze u Ciebie jest dobrze to nie ma sensu się tak stresować:-p

Błagam cie nic o pier.......h skurczach nie mow ! Dzis o 5 obudziłam sie z gigantycznym skurczem łydki i wrzaskiem i do traz boli - masakra

emi ja miewam delikatne teraz,ale to bardziej ucisk na jakiś nerw, bo jak legnę w pozycji to długo jej nie zmieniam. Trzeba magnez brać i tyle, albo jeść więcej migdałów bo chyba w nich jest magnez..

emi ja miewam delikatne teraz,ale to bardziej ucisk na jakiś nerw, bo jak legnę w pozycji to długo jej nie zmieniam. Trzeba magnez brać i tyle, albo jeść więcej migdałów bo chyba w nich jest magnez..

Bede bede i masować stopy przed snem. Pierwszy raz a tak mnie dzis złapało Dzizaz to była maskara :D

Emi wiem co to skurcze, jak trenowałam wyczynowo to miałam często. w tych czasach specjalnie nie badano dzieciaków, niby opieka była i przychodnie dla sportowców ale...Na moje szczęście miałam dobrego internistę :-p ale i tak kolana zniszczone, nadgarstki, to samo mój brat. Tylko on miał rekonstrukcje już dwie, a ja ani jednej:-p Niby sport to zdrowie, nie wyczynowy:-p

Emi wiem co to skurcze, jak trenowałam wyczynowo to miałam często. w tych czasach specjalnie nie badano dzieciaków, niby opieka była i przychodnie dla sportowców ale...Na moje szczęście miałam dobrego internistę :-p ale i tak kolana zniszczone, nadgarstki, to samo mój brat. Tylko on miał rekonstrukcje już dwie, a ja ani jednej:-p Niby sport to zdrowie, nie wyczynowy:-p

Za ten skurcz i to ze miałam dzis 300gr mniej na wadze zjadlam kawałek czekoladowego ciasta w pracy ( wiesz no magnes hahaha) czasami sobie pozwolę :D bede pewnie tydzien przezywać :D

Halo, Halo melduje się :-)
Otóż nie ma takiego "wysiedzenia" jak 4 lata temu. Lewy jajnik 4-5 a prawy tylko 2 (wszystkie ok. 13-14 mm). Jednak stwierdziłam, że lepiej iść na jakość. Pubkcja się troszkę przyspieszy czyli śr lub czw ale mam jeszcze przyjechać w pn i się okaże, Leki bez zmian czyli 1/2 gonapeptyl i 3 w jednym rozpuszczalniku fostimon75jm.
Najki ????

Co do spania na boku lewym to też się starałam tak spać bo to coś chodzi o przepływy w pępowinie - coś w tym stylu. Ogólnie mogłam spać i brzuch mi w ogóle nie przeszkadzał a, że tylko na boku śpię to było git.

Fruit jutro Twój dzień :-)

A i co do skurczów to jak Was złapie to szybko ciągnijcie piętę w dół (musicie się przemóc) a nie palce (palce do góry) wtedy szybko przechodzi i później tak nie boli.

Ostatnia edycja:
Halo, Halo melduje się :-)
Otóż nie ma takiego "wysiedzenia" jak 4 lata temu. Lewy jajnik 4-5 a prawy tylko 2 (wszystkie ok. 13-14 mm). Jednak stwierdziłam, że lepiej iść na jakość. Pubkcja się troszkę przyspieszy czyli śr lub czw ale mam jeszcze przyjechać w pn i się okaże, Leki bez zmian czyli 1/2 gonapeptyl i 3 w jednym rozpuszczalniku fostimon75jm.
Najki ????

Co do spania na boku lewym to też się starałam tak spać bo to coś chodzi o przepływy w pępowinie - coś w tym stylu. Ogólnie mogłam spać i brzuch mi w ogóle nie przeszkadzał a, że tylko na boku śpię to było git.

Fruit jutro Twój dzień :-)

A i co do skurczów to jak Was złapie to szybko ciągnijcie piętę w dół (musicie się przemóc) a nie palce (palce do góry) wtedy szybko przechodzi i później tak nie boli.

No to ja jak mały skurcz to łapie na leżąco za palce jak masakryczny to szybko stawiam na palcach na ziemi ( pieta w gore :))

reklama
Do góry