reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

lolitka zacząc możesz od orzechów piorących, mają surfaktanty, można zrobić żele do kąpieli, prać w nich. tylko niestety to nie chemia, dodać trzeba czasem sody czy wody utlenionej:-p Co do poważnych kosmetyków typu kremy, to potrzeba dobrego sprzętu chemicznego, do mieszania podgrzewania..itp.. chyba że są już jakieś pomysły na obejście ja tam nie wiem.. Nigdy nie robiłam kremu własnego, ale jakby znaleźć dobry przepis:-p chemia jest jak gotowanie:-p czasem się zastanawiam czy po tylu latach pracy w chemii to skóra po prostu się zniszcyla. Co z tego ze mam rękawiczki, ale u nas w PL nie stosuje się masek, w obecnej pracy już tak. Jednak wczesniej nachyla się człowiek nad tym, pamiętam jak wracałam z labu i śmierdziałam tak ze ludzie odsuwali się ode mnie w tramwaju. Pomimo mycia włosów, szorowania, skóra i tak smierdziała..
A to wszystko mamy w smarach, tworzywach sztucznych itp.. Jestem za postępem technologii, ale niedługo wszyscy będziemy tak śmierdzieć:-p Jakbyśmy śmierdzieli z brudu byłoby to dla nas zdrowsze niż te wszystkie piękne zapachy...

co do nabiału to paliłam, piłam to jaki był sens testować ja to wszystko mogło wzmacniac objawy..teraz myse ze rzeczy mleczne sa najgorsze - jogurty, sery, mleko.. wtedy tez strasznie cierpi mój układ pokarmowy:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Kate: tu u mnie ja nie wiem co jest i jak to sie nazywa. Moze takie orzechy i sa... Ciort go wie. A te zele do kapieli to jak zrobic? Robilas kiedys sama? I co do sody: czy wystarcza taka oczyszczona ktora mozna w supermarkecie kupic?
Emi: moze ty wiesz jaknpo norwesku takie orzechy sie nazywaja?

Kate: czyli zwierzece bialka bardziej. I pewnie kurczak ci bardziej szkodzi niz wolowina. Probowalas sie przerzucic na kanapki z humusem, maslem orzechowym, tahini, awocado? W zaden sposob nie powinny ci zaszkodzic

Ostatnia edycja:
Kate dzięki serdeczne za wsparcie i mądre wytłumaczenie

Bety jesteś niesamowita w tym jak potrafisz podnieść na duchu. Masz racje jestem zdeterminowana, mam już córke i bardzo pragnę uszczesliwic ją upragnionym rodzeństwem a nam przypomnieć to cudowne uczucie wszechogarniającej milosci i tej wyjątkowej czułości do maleństwa
Emi – mam nadzieje że w końcu jakos uda się przełamać ta złą passe, bo przecież nie może być ciagle źle?

Inguś – wypłakałam swoje.. a teraz tak jak mówisz, jakos trzeba się oderwać, zapomnieć, naładować pozytywnie – wczoraj było weselicho mojej jedynej siostry wiec sie starałam wylaczyc od złych myśli, tanczylam do ostatniego tanca czyli prawie do 6 rano! (dziś nóg nie czuje albo wręcz caly czas je czuje ;) ale było warto)

Najki – dziękuję że jesteś. Tez wierze ze i u Ciebie w końcu będzie dobrze, wspaniale że mamy siebie tu na forum, jest łatwiej to wszystko przejść i .. zrozumieć Buziole

Lolitka - poszukam

Kate - co do kremu to w "wiem co jem" babka robiła z oleju kokosowego lanoliny i czegos jeszcze, chyba sie zmobilizuje :)

Tosia wariatko no prwnie ! Luie laski co porycza powyzywaja w duchu kazda forumke ktora juz zaciążyła ( tak tak my tez wiemy ze to niesprawiedliwe ze nie każdemu od razu i "dlaczego ona a nie ja" jest bardzo uzasadnionym pytaniem ) a potem cyc do przodu i walka !!

lolitka tu masz stronkę może coś znajdziesz podobnego u was:-) Orzechy piorące - ekologiczne pranie - Rossnet ja używałam i przy mocnych plamach dodawałam chyba 1lyzeczke sody oczyszczonej zwykłej. Teraz skończył mi się wybielacz no i musze dziecięce ubranka odplamic, zatem pomysł woda utleniona fajny zamiennik odplamiacza;-p To taka przykładowa stronka, ale przepisy na płyny sa itp...
Co do nabiału, już raz słyszałam, ze powinnam na warzywka przejść a potem powoli wprowadzać wszystko, żeby się dowiedzieć, ale jakos brakowało mi motywacji. Powoli się zbiorę i to zrobię po kp.

Ide spac wariatki:) Juz pozno.. Ja odkad karmie chodze spac przed 21:) Kiedy sie zaczna normalne noce i spanie po 8 godzin... Ech:))

Do juterka wsiem

Ps. Emi, dolaczam sie do watku dla fanatykow:))

Fanatyczki, czytam i pozyczam pomysły na leki i chemię "naturalna";) myślę, że się zgodzicie?;)
Tosia, ja w piątek balowalam do rana i wczoraj też nogi bolaly;) ale chyba najbardziej od biegu z jednego do drugiego kosciola, jak się sporą część gości zorientowala, że ten właściwy budynek jestb250metrow dalej.... dotarliśmy na przysięgę :p
Ja jutro mam tylko jedną lekcję, więc prawie weekend ;)

lolitka ja od lat stosuje naturalne kosmetyki zamawiam naturalne oleje , kwas hialuronowy teraz nie chce mi sie juz robic mikstur ale jest pelno takich stron gdzie masz podane gotowe zestawy ja tez tam zamawiam kosmetyki strony, to mazidla, zrob sobie krem, biochemia urody. Nie mam czasu sie rozzpisywac na ten temat ale generalnie nauczylam sie czytac sklady kosmetyków i od kiedy nie kupuje kremow z parafina na pierwszym i drugim miejscu w skaldzie wszystko sie zmienilo. Ja dostalam wypryskow w wieku 27-28 lat i od tego czasu jestem maniaczką naturalnych produków . To zle sklady w kremach mnie uczulaly, powdowaly wypryski od kiedys stosuje naturalne wszytko minelo. Kupuje kremy ale bardzo ostroznie:-) Tosiu ciesze się ze mialas oderwanie od tych smutnych chwil teraz juz tylko lepiej moze byc:-)
Kate wielu osobą pomaga na problemy skórne olej tamanu BIOCHEMIA URODY - EKOLOGICZNY OLEJ TAMANU wystarczy na dloni zmieszac kropelke z kwasem hialuronowym
tu jeszcze str o szkodliwych skaladnikach w kosmetykach oczywiscie nie da sie uniknac wszytkich Szkodliwe składnik kosmetyków - dr H. Różański

Ostatnia edycja:
Co do izoteku to mój M brał 2 lata temu, ale inaczej się nazywa, ale też izotretynoina. I bardzo żałuję, że wcześniej się nie staraliśmy i nie robił badania, może to od tego dziadostwa. Jedyny czynnik słabego nasienia, który podejrzewam to właśnie to. Chciałabym wiedzieć jak było wcześniej, ale może to nie ma nic wspólnego.

Jakie Wy zdrowotne kobitki jesteście ^^

reklama
Do góry