reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Najki mnie też możesz z tych konsultacji z tego kalendarza wykreslić i wpisac juz na 08.09.2015 r. na badanie Estradiolu -jutro jade na dlugi pobyt do BS także odezwe sie juz po udanym trafnferze oczywiscie:-) Tola32 bardzo mi przykro z powodu nieudanej próby ale jak masz rzadówke podchodź ja sobie daje własnie teraz ostatnia szanse:-)

reklama
lolitka tylko ten artykuł zanalzlm na temat relanium i skurczy. Wcześniej jak nie potrzebowałam, zalazłam ich więcej...:-p art. jest z 1980r.

The actions of diazepam and droperidol were studied on the spontaneously active and oxytocin-treated oestrus rat uterus. Both drugs significantly depressed the frequency of uterine contraction. Droperidol reduced the amplitude of contractions and the basal tone of the tissue. The sensitivity of the tissue to both drugs was enhanced in the presence of the smallest concentration of oxytocin (0.2 mu. ml-1). Prior exposure of the tissue to droperidol sensitized the muscle to oxytocin.

Preliminary in vitro study of diazepam and droperidol on oestrus rat uterus. - PubMed - NCBI

Dziewczyny wybaczcie mi moje nie ogarnięcie :zawstydzona/y:

Zatem jeszcze raz kalendarz:

WRZESIEŃ:

07: fruitofhope - pick up - kciuki za piękne jajca!
08: sykatynka - wizyta kontrolna
08: inga po - badanie estradiolu
11: Bety72 - podglądanie jajec
14: najki - wysoka beta!
15: stacy - wizyta kontrolna i usg
17: kate_p - USG spotkanie z maluszkiem :)
19: Bety72 - pick up (?)
21: Edenlayn - badanie prenatalne
21: emenems - kontrola żelaza ;)

PAŹDZIERNIK:

14:
Hess - konsultacja w nowej klinice
20:
Edenlayn - wizyta u położnej

inga po
- kiedy dokładnie ten transfer? czekam na datę by móc mocno zaciskać kciuki!:)
Bety72 - pick up 14 czy 15 ?

Jeśli kogoś mam jeszcze dopisać - proszę o info

Ostatnia edycja:
EEEEj no przestan z tym nieogarnieciem masz teraz wazniejsze sprawy na glowie tj. maluszka wiec wogole sie tym nie przejmuj. Dowiem sie kiedy pick up na pierwszym podgladaniu we wtorek:-) jak bedzie net w akademiku to napisze z tel kiedy ten wielki dzien hehhehe

Ależ tu rozmowa na temat relanium. Na pewno nie jest nie szkodliwy. Każda powinna byc poinformowana o skutkach tak by podjąć świadomą decyzję.

Co do specyfików. Od dwóch lat jestem na NIE!! Dwa lata cały czas byłam chora, lekarstwa pomagały chwilowo. Musiałam coś zmienić i przestawilam sie na naturalne środki. Robiłam syrop z imbiru, coś wspaniałego. Jadłam cytryne. Kupiłam nawet miód manuka, który naprawdę się sprawdza. Jest cholernie drogi ale juz naprawdę szukałam skutecznego rozwiązania. I wiele innych, i tak naprawdę odpukać nie choruje poważnie od tego czasu.

Kate: dzieki za info... Z tego co pisze to po pierwsze, badanie bylo w oparciu o poddaniu tez oksytocyny w obecnosci ktorej leki dzialaly uspakajajaco na miesien. Po drugie nie widac calego artykulu a z tego co pisze to bardziej o droperidol chodzi niz diazepam. Po trzecie nie widac proby statystycznej wiec nie wiadomo czy mozna wierzyc temu badaniu. Jednym slowem badanie bylo ale nie to co przy ivf. U nas oksytocyny sie nie podaje a badanie oparte bylo na szczurach ktorym ja podano

ALE cos moze byc na rzeczy bo poprzez podawanie leku jako uspokajajacego, nastepuje rozluznienie miesni wiec posrednio lek moze dawac macicy jakies tam uspokojenie.... W tym przypadku posrednio zwracam honor, bo w jakiejs czesci relanium moze zmniejszac napiecie miesni macicy

Dawanie jednak relanium jest bez sensu jednak, chyba ze ktos sie mocno stresuje. Lepiej nospe lykac

Ostatnia edycja:
witajcie, wróciłam z weekendu i nie ogarniam jeszcze.
Piszę tyko o sobie, że nie dramatyzowałam przesadnie...miałam rację chociaż bardzo chciałam się mylić...... nie udało się........i nie wiemy co dalej.....

ściskam i zaciskam za wrzesień...niech będzie owocny :)

Dziewczyny wybaczcie mi moje nie ogarnięcie :zawstydzona/y:

Zatem jeszcze raz kalendarz:

WRZESIEŃ:

07: fruitofhope - pick up - kciuki za piękne jajca!
08: sykatynka - wizyta kontrolna
08: inga po - badanie estradiolu
14: najki - wysoka beta!
15: stacy - wizyta kontrolna i usg
17: kate_p - USG spotkanie z maluszkiem :)
19: Bety72 - pick up (?)
21: Edenlayn - badanie prenatalne
21: emenems - kontrola żelaza ;)

PAŹDZIERNIK:

14:
Hess - konsultacja w nowej klinice
20:
Edenlayn - wizyta u położnej

inga po
- kiedy dokładnie ten transfer? czekam na datę by móc mocno zaciskać kciuki!:)
Bety72 - pick up 14 czy 15 ?

Jeśli kogoś mam jeszcze dopisać - proszę o info

Najki kochana a 11.09 mam podglądanie jajec. Od dzisiaj się bawię w mieszanie fiolek, zmianie igieł..brrrry

Melissa dlaczego, jak, komu to potrzebne? Tulę. Na pewno zaraz coś wymyślicie i ruszycie do przodu. Ach.....

melissa, :( tulam..

Ja mam coś doła, może też przez pogodę... jak sobie pomyślę, że jeszcze tyle czasu do tego wszyskiego to brrr... i teraz co tydzień same imprezy u rodziny M.. na których muszę być i cieszyć się ciążami i dziećmi całej rodziny. brr :(

reklama
lolitka no z tym art. to problem, bo nie mogę znaleźć nic konkretnego now. Co do art. masz racje, sama pisałam kilka i moi znajomi tez. Niby ktoś to weryfikuje, ale moim zdaniem można napisac sobie wszystko. Myślę, że każda z nas powinna sama oceniać czy jest jej to potrzebne czy nie...Mi było:-D Zobaczymy co będą pisać za jakieś 10lat - oby nie to samo co o Diane, izoteku
Poradz mi babo co mam zrobić teraz z buzią, zaczęłam zdrowej jeść kupiłam sobie mleko bez laktozy, biale sery, jajka i w d.... z tym wracam do moich węglowodanów. Od wczoraj mam zapuchnięte oczy mam katar i kaszel, do tego policzki czerwone i pieką po kremie na AZS, nawet od wody:-(...Jest cos żeby to złagodzić?? nie jem już w ogóle nabiału żeby to wyciszyć... Jeszcze czuje się fatalnie..Co ja mogę z tym w ciąży zrobić?

Do góry