reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Bety - cesarki są świetnym rozwiązaniem, ale w momencie, gdy rzeczywiście są one niezbędne (zagrożenie życia mamy / dziecka, problem z porodem, brak akcji pomimo odejścia wód i skurczy), dlatego też nie jestem całkowicie nastawiona anty. Jednak uważam, że nadużywanie tego jest po prostu bezsensowne. Kobiety często podchodzą z myślą "bo mniej boli, będzie łatwiej i ogólnie elo super oh i ah", a prawda jest taka, że po zejściu znieczulenia jest po prostu ciężko - co zresztą pewnie sama się przekonałaś na własnej skórze.
Co do zrostów - może się tak stać, szczególnie gdy o dziecko stara się krótko po ostatnim porodzie, bo wszystko to jest jeszcze świeżą raną (nawet po roku / dwóch), Ty z racji, że rodziłaś ile? 6 lat temu? Nie musisz się martwić - poza tym, jak mówię, może tak się stać, ale nie jest to norma, która się powtarza u każdej. Po CC możemy dostać też sepsy, rana może się otworzyć w domu przy podnoszeniu dziecka nawet na miesiąc po, są to możliwe skutki uboczne. Dlatego nie zakładaj, że u Ciebie będzie problem, jednak uważam, że jak kobiety upierają się przy CC na życzenie, powinny zostać poinformowane o każdym możliwym i negatywnym skutku tej decyzji. To jest operacja, nie zabieg usuwania pieprzyka czy borowanie zęba. Aby podsumować - CC z decyzji lekarza - TAK, bez symptomów, dla samej "wygody" - NIE. Sama strasznie boję się naturalnego porodu, jestem drobną kobietą, mam wąskie biodra, poza brzuchem nic mi nie rośnie, nie rozszerza się i dopuszczam się myśli, że dziecko nie wyjdzie na 'jedno kichnięcie':-D ale skoro miliony kobiet rodzi w ten sposób to i ja dam radę!;-)

Cześć dziewczyny! Nie było mnie sto lat! Wracam do gry! Córcia po IMSI ma 2 latka i 3 miesiące. Właśnie wróciłam z invimed Wawa od dr Kiljańczyka. 22dc, czekam na@ i 2-3dc zaczynamy z puregonem :) :) :) Podchodzimy do rządowego ivf. Powiem Wam, że 3 lata mineły a ja już zielona. Co słychać, są tu stare staraczki? Kurcze ja nie wiem czy Was pamiętam. Mogę znów dołączyć do Naszych emocji? :) Kto, co, jak? Postaram się troszkę poczytać posty, ale jest ich chyba z miliard :) Pozdrawiam wszystkie i ściskam mocno!!!!:-)

Ach robiłam hsg- lewy jajowód w zrostach, prawy drożny. Dziś też robiliśmy z mężem jeszcze wymaz na chlamydie.

Ostatnia edycja:
Tak właśnie myślałam :p

Jestem tutaj pierwszy raz i próbuje ogarnąć forum ;p I poszukuję towarzyszek do rozmów bo już mi czasami ręce opadają :confused2:

kate, o, dzięki właśnie weszłam, żeby Ciebie o to zapytać:) a tu już odpowiedź :) czyli nie ma co ryzykować z krótkim? Myślałam, że u mnie może to lepiej podziałać. Ok, to jem tabsy choćby ze względu na torbiele ;)

A @ kiedy przyłazi po odstawieniu tych wszystkich? chyba normalnie nie? Bo mam wrażenie, że zaraz przylezie, więc już bym połykała anty od jutra, pojutrza.

Witaj Aisha :) A za którym razem udało Ci się z córcią? :) I jak to było wszystko u Ciebie?

kate, o, dzięki właśnie weszłam, żeby Ciebie o to zapytać:) a tu już odpowiedź :) czyli nie ma co ryzykować z krótkim? Myślałam, że u mnie może to lepiej podziałać. Ok, to jem tabsy choćby ze względu na torbiele ;)

A @ kiedy przyłazi po odstawieniu tych wszystkich? chyba normalnie nie? Bo mam wrażenie, że zaraz przylezie, więc już bym połykała anty od jutra, pojutrza.

Witaj Aisha :) A za którym razem udało Ci się z córcią? :) I jak to było wszystko u Ciebie?

Monia-zuch baba z Ciebie:-):-):-)dostalas takiego rozpedu ,ze @ jeszcze nie dojdzie a ty juz bedziesz po punkcj,no ale lepiej tak niz na odwrot:-)

Witamy Cie Lui,
bardzo mi sie twoje pytanie spodobalo,,,,czy sa tu takie co sie staraja o dzidziusia????:-) No staramy sie ,tylko nie zawsze nam to wychodzi;-)Ogolnie trafiles na ekipe wyznania :co nas nie zabije to nas wzmocni...i razem placzemy ,i cieszymy sie i postawimy do pionu jak trzeba. Pelen zakres uslug:tak:

A dlaczego Ci rece opadaja ?

Witamy Cie Lui,
bardzo mi sie twoje pytanie spodobalo,,,,czy sa tu takie co sie staraja o dzidziusia????:-) No staramy sie ,tylko nie zawsze nam to wychodzi;-)Ogolnie trafiles na ekipe wyznania :co nas nie zabije to nas wzmocni...i razem placzemy ,i cieszymy sie i postawimy do pionu jak trzeba. Pelen zakres uslug:tak:

A dlaczego Ci rece opadaja ?

No tak .. trochę głupie pytania zadałam, ale chyba bardziej mi chodziło o to czy na dobry dział trafiłam, ale to pomińmy to :p Opadają mi ręce bo się staram od 8 cykli o drugie dziecko i końca nie widać. Walczę z PCO i już mam czasami dość wszystkiego. :-)

Witaj Aisha :) A za którym razem udało Ci się z córcią? :) I jak to było wszystko u Ciebie?[/QUOTE]

:) Dzięki, że pytasz. No u nas to było tak, że pierwsze podejście beta ok, ale nie rosła jak należy i w 7 tyg było puste jajo płodowe :( Potem Niunia z crio :) i też na początku było, że beta źle rosła, byłam załamana, a to okazało się, że błąd lab był! No i córcia jest z nami. 4 lata starań. Potem po połogu od razu dalej bez zabezpieczenia ale do tej pory nici i w maju decyzja- podchodzimy. No i badania, wizyty, hsg etc. Wszystko zebraliśmy no i jesteśmy :) A jak jest u Cb? Aaa i badania z niewiadomych powodów nam się poprawiły. Mężowi z 0% na 9,5%, mi AMH z 0,6 najpierw na 0,9, a kolejne pokazało 1,41:eek: jakim cudem- nie wiem. Wtedy zakwalifikowani bylismy ze wzgledu na czynnik męski, teraz jako niepłodność idiopatyczna.

reklama
Macie rację z tym CC. Ja bardzo chciałam naturalnie ale mój organizm w ogóle nie chciał ruszyć a i lekarz ze względu na mój "młody" wiek i pierwszą ciąże zadecydował, że CC. Dal mnie była to masakra. Trochę mnie Ola wystraszyłaś z tym wrastaniem w bliznę itp. :-( Bo teraz jak będę w ciąży a będę :tak: to mogą z góry mnie skazać na CC.

Powiedźcie mi kochane czy to że biorę już 10 dzień gonapeptyl (długi protokół) a mam 33dc i nadal brak tej francy (jak nie chcę to przyłazi) to nic nie namiesza później? W poniedziałek lekarz widział na usg, że zaczyna się złuszczanie ale chyba ja mam jakiś kanał Lamanche bo coś długi jej ta droga schodzi.:-)

No i jestem :) Czekamy razem na france :*

Do góry