reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

sykatynka pytanko, jak wczoraj zjadłam kolacje i po 2h miałam 90. To znaczy, że jak zrezygnuje ze słodyczy to będzie dobrze?.Bo jak czytam to i wszystko light powinnam, ale nie wiem czy to dobre wyjście? No i czy jest sens tak szaleć, bo ta dieta cukrzycowa to głodówka:-(
W ogólnie znalazłamn norm na 75g glukozy. Teoretycznie powinnam wypic 50g i jak cukier po 1h będzie od 140-160 to się odsyła na 75g i wtedy powyżej 200 diagnozuje się cukrzyce?? No i lepiej test ten wykonuje się z zyły, bo glukometr ma 5% błędu. kurcze weź mi powiedz sens isc jeszcze raz zrobić krzywa? jeszcze dzisiaj mam gina to się dopytam, i zaniosę swój glukometr bomoze zepsuty jest:-(

Ale light takie ze sklepu ? Bo te light produkty maja obniżona zawartość tłuszczu sle za to podniesiona zawartośc weglowodanow ... W tym cukrow :/

reklama
anika - mam na myśli Hanami Sushi - jak rozłożysz kartę to po prawej stronie masz ich specjały - w dodatku są teraz przecenione o 50% (np. środek z krewetką, na zewnątrz ryba maślana). Naturalnie przygotowują też wersje dla ciężarnych, więc jak będziesz to gorąco polecam! Aleje Marcinkowskiego - na przeciw Galerii MM (od przystanku tramwajowego), schodzi się w dół :)

agulla - a co to za czarne myśli, co? Kopniak w dupkę na opamiętanie się i koniec zamartwiania się! Nie zrobiłaś bety to nie wiesz jak jest! Dopiero jak dostaniesz wyniki krwi do ręki to będziesz mogła powiedzieć czy się udało czy nie. Agulla, wiem że się chol*rnie stresujesz i pragniesz, żeby się udało, ale złe myśli w niczym Ci teraz nie pomogą. Daj swojemu kropkowi szansę, ja mam nadzieje, że pozytywnie Cię zaskoczy i dołączysz do ciężarówek;-)

Hej dziewczyny. Zastanawiam sie czy ktoras miala zmieniany dlugi protokol na krotki i czy bylo wiecej komorek a moze i ciaza... Wizyte mam 27 na 18:20 i coraz czesciej sie zastanawiam co bedzie dalej.

Emi no nie doluj mnie, bo to co lbię występuje w opcji beztłuszczowej (mozzarela, biale sery - twarogi) na kanapeczkę z zodkieweczką da się zjeść.. No i ja biorę DHA a przecież to tłuszcz on tez powoduje glikemię opóżnioną, i brać czy nie brać? o to jest pytanie...

Udalo mi się dodzwonić do szpitala, zapisali na przeszkolenie co do diety bo normy są po 1h do 180 itp.. Zatem dieta wystarczy..uffff...Lepiej jest test obciążenia glukometrem nie jest miarodajny. Mam powtórzyć badanie i nie stosować żadnej diety bo test wyszedłby przekłamany...Zaczyna optymistycznie patrzeć w przyszłość:-) no i jak test wyjdzie w normie mam zadzwonić do szpitala i odwołać. A ze az taką optymistką nie jestem, to kupię dzisiaj paski do glukometru bo mi się skończyły:-p

Kate absolutnie nie produkty light !
Zwróć uwage ba etykiety light i normalnego odpowiednika - light maja zawsze wiecej weglowodanow.

Musisz zaczac kupowac na dziale dla diabetyków i poczekac az sykatynka wstanie ona jest wysmigana w temacie - nie denerwuj sie ogarnie sie temat :)

reklama
Emi trochę humor mi si poprawił, ze nie jest tak źle..nie będzie insuliny itp... tylko dieta:-) niby jakas tam ilość tłuszczu można jesc, ale na pewno majonezy, margaryny itp. odpadają( nie przepadam:-p) Gorzej z tym mięsem gotowanym kurak indyk, indyczek to jeszcze jeszcze. Ale Kurak to czysta zdrowa chemia, to samo co wędlinki drobiowe...jakies głupie te diety:eek:

Popatrzyłam na zotarelle classic b 17,5 tł 19 w 1,5g w light b18g tł 9g w 1g, nie ma różnicy:-) oczywiście będę kupować tylko te marki przetestowane:-p ale w serkach homo i jogurtach jest....

Do góry