reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hess - dobrze że sie nie pogarsza, przejdzie powoli i dbaj o siebie.

Kate - no ten cukier nie za dobry, nie pozostaje Ci nic jak dieta. :-)

Endelyn - gratuluję serduszek :-)

Melisa - to teraz dbaj o kropki :-)

Dziewczyny macie piękne brzuszki :-) steki uwielbiam ale do whisky mnie nikt nie na mówi. Może muszę dorosnąć? :-)

Polecam na początek miodowego Jacka danielsa ... Mmmmmm:D

reklama
stacy na starość Ci to przyjdzie :-D więc delektuj się innym alkoholem, bo później przestanie Ci smakować;-)

Emi słyszałam o tym mrożeniu (głębokim) i to, że tuńczyka nie wolno to powiedzieli mi na samym początku (a uwielbiam makaron z tuńczykiem, cebulką i świeżymi pomidorami - omnomnomn...), jednak też brakuje mi odwagi, żeby korzystać z tej zasady. Pieczenie i smażenie - ok. Ale nic innego. Odkryłam dobry przepis na łososia pieczonego - marynuję go w sosie teryaki (w takich szaszetkach na jedno podanie, można je znaleźć na dziale "chińskim" w polskich marketach) i daje to radę;-)

stacy na starość Ci to przyjdzie :-D więc delektuj się innym alkoholem, bo później przestanie Ci smakować;-)

Emi słyszałam o tym mrożeniu (głębokim) i to, że tuńczyka nie wolno to powiedzieli mi na samym początku (a uwielbiam makaron z tuńczykiem, cebulką i świeżymi pomidorami - omnomnomn...), jednak też brakuje mi odwagi, żeby korzystać z tej zasady. Pieczenie i smażenie - ok. Ale nic innego. Odkryłam dobry przepis na łososia pieczonego - marynuję go w sosie teryaki (w takich szaszetkach na jedno podanie, można je znaleźć na dziale "chińskim" w polskich marketach) i daje to radę;-)

No u nas na dziale tajskim hahah z blue dragon takie :)
Spróbuje ! Nie jadłam tak zrobionego :) i nic poza tym nie dodajesz ?

ImageUploadedByForum BabyBoom1440446423.363266.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1440446423.363266.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440446423.363266.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 51
No u nas na dziale tajskim hahah z blue dragon takie :)
Spróbuje ! Nie jadłam tak zrobionego :) i nic poza tym nie dodajesz ?

Tak! To blue dragon! :) nic więcej. Marynuję pół dnia, a później do piekarnika. Nie próbowałam jeszcze innych smaków, bo ten teryaki jest naprawdę bardzo smaczny. Jeszcze robiłam go z kurczakiem w sałatce - makaron chiński (ten taki nitki), pomidorki koktajlowe, świeży ogórek, kurczak smażony w tej marynacie i na koniec czarny sos chili TaoTao. Ten sos w pierwszym kontakcie dziwnie smakuje, ale później będziesz go dodawać dosłownie wszędzie!;-)

Pewnie tak :) Po opakowaniu bym wiedziała:-) i właśnie z tego powodu, że kojarzę po opakowaniach, a nie nazwach zawsze muszę towarzyszyć mężowi w zakupach, bo nigdy nie zrobię kompletnej listy tego, co ma kupić;-)

Dziewczyny :eek: aż zgłodniałam..:zawstydzona/y:
PIĘKNE brzuchole!!!! Emi to Ty chudzinka totalna:)) 174 cm i 54 kg? Muszę się zmobilizować i wrócić do mojej wagi (też 54) z przed stymulacji..ale ciężko kurdę. Wciąż czuję sie "opuchnięta"
moniusia też miałam dodatkowe weryfikacje i na pierwszej była beta, progesteron i estradiol - w sumie dalej nie rozkmniłam w jakim celu ta beta na tak wczesnym etapie - ale nie przejmuj się nią jaka by nie była. Wysoka - nie musi oznaczać ciąży tylko pozostałości po Pregnylu, a niska czy zerowa - nie wyklucza ciąży bo z pewnością jest jeszcze za wcześnie. Także luuuuz :)
anika, melissa - wypoczywajcie teraz i dbajcie o siebie :)
Edanlayn - cudowne, podwójne szczęscie! :))) gratuluję
kate - kciuki za jutrzejsze widoki ;)))

SIERPIEŃ:

25: kate - spotkanie z maluszkiem :) (usg)
25: najki - wizyta przed crio (podglądnie endo)
27: Tosia32 - wizyta przed crio (podglądnie endo)
27: OlaSzy - badania kontrolne
27: Maadzia27 - wizyta kontrolna
28: moniusia - II weryfikacja
31: Bety72 - wizyta kontrolna
31: OlaSzy - wizyta kontrolna

IngaPo - konsultacja w Bocianie
Tola32, najki - criotransfer

WRZESIEŃ:

01: stacy - kontrola i kolejne słuchanie serduszka :)
01: Jessie - wizyta kontrolna i słuchanie serduszka
01: emenems - połówkowe :)
02: inga po - wizyta kontrolna (początek stymulacji)
02: sytkatynka - spotkanie z maluszkiem - połówkowe :)
04: najki - criotransfer
08: sykatynka - wizyta kontrolna
21: Edenlayn - badanie prenatalne
21: emenems - kontrola żelaza ;)

PAŹDZIERNIK:

20:
Edenlayn - wizyta u położnej

Ostatnia edycja:
Dziewczyny :eek: aż zgłodniałam..:zawstydzona/y:
PIĘKNE brzuchole!!!! Emi to Ty chudzinka totalna:)) 174 cm i 54 kg? Muszę się zmobilizować i wrócić do mojej wagi (też 54) z przed stymulacji..ale ciężko kurdę. Wciąż czuję sie "opuchnięta"
moniusia też miałam dodatkowe weryfikacje i na pierwszej była beta, progesteron i estradiol - w sumie dalej nie rozkmniłam w jakim celu ta beta na tak wczesnym etapie - ale nie przejmuj się nią jaka by nie była. Wysoka - nie musi oznaczać ciąży tylko pozostałości po Pregnylu, a niska czy zerowa - nie wyklucza ciąży bo z pewnością jest jeszcze za wcześnie. Także luuuuz :)
anika, melissa - wypoczywajcie teraz i dbajcie o siebie :)
Edanlayn - cudowne, podwójne szczęscie! :))) gratuluję
kate - kciuki za jutrzejsze widoki ;)))

SIERPIEŃ:

25: kate - spotkanie z maluszkiem :) (usg)
25: najki - wizyta przed crio (podglądnie endo)
27: Tosia32 - wizyta przed crio (podglądnie endo)
31: Bety72 - wizyta kontrolna

IngaPo - konsultacja w Bocianie
Tola32, najki - criotransfer

WRZESIEŃ:

01: stacy - kontrola i kolejne słuchanie serduszka :)
01: Jessie - wizyta kontrolna i słuchanie serduszka
02: inga po - wizyta kontrolna (początek stymulacji)
02: sytkatynka - spotkanie z maluszkiem - połówkowe :)
08: sykatynka - wizyta kontrolna
21: Edenlayn - badanie prenatalne
21: emenems - kontrola żelaza ;)

PAŹDZIERNIK:

20:
Edenlayn - wizyta u położnej

No na starcie tyle miałam potem to wiesz ... Stymulacja no i ciaza :) nie wiem jak wroce do formy ale bede sie starac !
ImageUploadedByForum BabyBoom1440448686.907107.jpg
To był ostatni dzien przed stymulacja - potem juz tylko rostam :) hahahha ale nie poddam sie bez walki po ciazy.

Mam jeszcze gina w Polsce 01.09 mozesz dopisać - polskie polowkowe :):)

OlaSzy u nas nie ma duzego wyboru firm - jak napisze mleko to jest tylko firmy Tine hahahaaah

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1440448686.907107.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440448686.907107.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 76
reklama
emi tak zwany szczypiorek jesteś;P ja mam 170 i zanim zaczęłam stymulację ważyłam 54, teraz 56 z kawałeczkiem..i zdecydowanie nie czuję się z tym dobrze :no: Nie mogę się już doczekać brzuchola....ale tego ciążowego a nie oponki ;-)

Do góry