reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja przed stymulacją też na 170 cm wzrostu ważyłam w okolicach 52-54 kg i niestety nie zawsze mogłam się pochwalić płaskim brzuchem. Miał on swoje lepsze i gorsze dni:-) Więc nie ma czym się przejmować. Poza tym najki stymulacja niestety pozostawia po sobie ślad, jedna z nas tyje, innej waga leci w dół, nie ma reguły, najważniejszy jest cel! Po ciąży szybko zrzucisz zbędne kg i znowu będziesz się czuć dobrze w swoim ciele!
BTW, możesz mnie dopisać na 31.08 na wizytę kontrolną i 27.08 na badania kontrolne ( w tym cukier )? :)

reklama
Agulla, za wczesnie jeszcze na takie przypuszczenia ;) dzis na weryfikacji raczej nic nie wyjdzie i tak, jak napisały dziewczyny, nie mozna się tym sugerowac:)

Emenems, OlaSzy, ale mi smaka narobiłyscie - na lososia i sushi!! przy okazji zakupow na pewno zaopatrzę sie w Blue Dragon i cos przygotuję! ja uwielbiam sushi! OlaSzy zdradzisz mi, którą poznanska restaurację miałas na mysli?:)

ja mam dzisiaj ostatnid zien remontu!! jupi!!!:)

Agulla - ja oczywiscie z perspektywy czasu wiem ze to była implantacją - miałam dwudniowy podany w piatek o 12 a silny bol podbrzusza obudził mnie o 7 rano w poniedizalek i potem sie okazało ze to to :)

Anika - no ja z gdanska Jstem mamy kilka kilka fajnych knajpek sushi tutaj :)

Dziewczyny sos teryaki to prawie sam cukier! Ble, nie wolno nam! :p
Wy tu wszystkie chudziny, ja zaczynałam stymulacje w zeszłym roku przy wadze 62 na 171 wzrostu, po stymulacji i leczeniach różnych doszłam do 65, w ciąży spadło do 62 i tak 62-63 się utrzymywalo długo, a teraz zaliczyłam nagły skok do prawie 65... Ale on mnie akurat nie martwi, bo na prawie połowę ciąży niecałe 2 kg (a w rzeczywistości w porównanii z wagą sprzed ciąży jestem na równo) to chyba niedużo :)
A za sushi to ja tęsknię sttaaaaszliwie, ale ja białego ryżu też za bardzo nie mogę więc nawet wersję z rybą gotowana odpadają do końca ciąży :(

Dziewczyny sos teryaki to prawie sam cukier! Ble, nie wolno nam! :p
Wy tu wszystkie chudziny, ja zaczynałam stymulacje w zeszłym roku przy wadze 62 na 171 wzrostu, po stymulacji i leczeniach różnych doszłam do 65, w ciąży spadło do 62 i tak 62-63 się utrzymywalo długo, a teraz zaliczyłam nagły skok do prawie 65... Ale on mnie akurat nie martwi, bo na prawie połowę ciąży niecałe 2 kg (a w rzeczywistości w porównanii z wagą sprzed ciąży jestem na równo) to chyba niedużo :)
A za sushi to ja tęsknię sttaaaaszliwie, ale ja białego ryżu też za bardzo nie mogę więc nawet wersję z rybą gotowana odpadają do końca ciąży :(

Sykatynka ja juz ci cos wymysle z tym sushi :D

Ej no teryaki mozna samemu zrobic bedzie zdrowiej :D ( to tak ba usprawiedliwienie :D)

Ja wczoraj uslyszlaam mam mały brzuch mam od lekarza ten ciazowy nie ten tłuszczowy :D
Ale wertuje wszystkie tabeli i polskie i norweskie i tyje dobrze wrecz idealnie wg tych tabelek ... Wiec nie wiem o co mu chodziło.
Dodatkowo miałam mętny mocz i mowi zeby pic wiecej i siląc wiecej zeby kamienie nie powstały bo obejrzał nerki i jest kurz e nerkach ej no kurde to ja mam biuro do kibla przeniesc ?!!

reklama
sykatynka pytanko, jak wczoraj zjadłam kolacje i po 2h miałam 90. To znaczy, że jak zrezygnuje ze słodyczy to będzie dobrze?.Bo jak czytam to i wszystko light powinnam, ale nie wiem czy to dobre wyjście? No i czy jest sens tak szaleć, bo ta dieta cukrzycowa to głodówka:-(
W ogólnie znalazłamn norm na 75g glukozy. Teoretycznie powinnam wypic 50g i jak cukier po 1h będzie od 140-160 to się odsyła na 75g i wtedy powyżej 200 diagnozuje się cukrzyce?? No i lepiej test ten wykonuje się z zyły, bo glukometr ma 5% błędu. kurcze weź mi powiedz sens isc jeszcze raz zrobić krzywa? jeszcze dzisiaj mam gina to się dopytam, i zaniosę swój glukometr bomoze zepsuty jest:-(

Do góry