reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Emi - znam ten ból. Albo półkrwisty albo żaden - bo to marnowanie dobrego mięsa. Ale skoro nie można to jem well done, robię sobie sosy do niego i też może smakować, poza tym zamykam oczy i wyobrażam sobie, że jednak jest taki jak lubię:-D

Jessie - ja zaczęłam się smarować dopiero od 16/18 tc (dokładnie nie pamiętam) - w sumie nie miałam jeszcze brzuszka, ale już czułam jak skóra się napina. Niby producenci zalecają stosowanie od pierwszego dnia ciąży, ale możesz zrobić jak ja - jak tylko skóra będzie się napinać, zacznij się smarować - ja to robię rano i wieczorem. Wcześniej stosowałam po prostu olejek z pestek śliwki (z Ministerstwa Dobrego Mydła) żeby nawilżać, teraz stosuję go tylko do nóg i rąk;-) Nie zapomnij też o jakimś kremie na biust (też mam z Musteli) jeżeli już Ci wywaliły, bo co jak co, po ciąży nie chcemy, żeby między piersiami znajdował się.. pępuszek:-D

reklama
Dziewczyny, jeszcze śnięta jestem, ale czuję sie dobrze, praktycznie nic mnie boli.
Tak, jak pisałam wczesniej, mamy 5 komórek i z niecierpliwoscią czekamy do czwartku na wieści. Troszke się zmartwiłam, że z 15 pobranych było tylko tyle :/ było 8, ale 2atypowe i 1 niedojrzała. Lekarka tez lekko zaskoczona takim wynikiem:/ no cóz, pierwsze koty za płoty. na szczescie nasienie M się poprawiło i wierze, że ICSI da radę :)
Gametówki, a czy Wy też dopiero w 3dobie miałyscie info o zarodkach? czy to wynika stad, ze ja bede miec crio?

Emenems, OlaSzy, ale macie piękne brzuszki :) zazdro! :D

Moniusia, Edenlayn, Kate, dużo dobrego :) rosnijcie zdrowo i bez żadnych rewelacji!

aniko ja miałam pobranych chyba 25 komórek, z 6 wybranych (rządówka) tylko 4 się zapłodniły i 3 dotrwały do mrożenia. Pamiętam, że pierwszy raz dzwonili po trzech dniach ile się zapłodniło, a później w 6 kiedy mrozili wszystkie (jeden, który mam pod sercem zamrożony w 5 dobie, dwa pozostałe w 6 dniu). Nie martw się ilością, jakość, przede wszystkim JAKOŚĆ się liczy :) a że w Gamecie wiedzą co robią to odetchnij :) od samego początku też wiedziałam, że mam odroczony transfer (hiperstymulacja, która zakończyła się leżeniem na Polnej w Poznaniu), to kazali się zgłosić w 3 dniu nowego cyklu na sprawdzenie, transfer miałam w chyba 20 dc

OlaSzy i tu troszke sie wlasnie tego zaczynam sie obawiac. W dwoch ciazach ani jednego rozstepu mie bylo. Wiec troche juz moj brzuchol ma wprawe :szok: Ale czy to starczy na pozniejsze miesiace :? hihi Ale lepiej dmuchac na zimne i tez go wyszukam w necie i wyprobuje. A brzusio prze slodki :))) :-D. No i poczekaj. Bo u mnie dopiero ruszylo przed 30 tyg i od razu byl duzoooo wiekszy hihi:-D

Cos znalazlam w sieci u nas. Czy on jest rozowy i ma 150 ml ?

Ten różowy to podobno poprzednia generacja, teraz kupuje się z czerwonym logo - jak tutaj: Mustela KREM Maternite 9m-cy Na Rozstępy 250 ml (5599034109) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

OlaSzy no juz jutro maz robi bitki wołowe a w sobote bede w PL na tydzien zaopatrze sie w 20 kg polędwicy wołowej i bede te weldony meczyc ... Ehhhh :)
Ja to chyba ani mdlosci ani dodatkowych kilogramów córce nie bede wypominać jak tych steków well done hahahaa

Z mezem jestesmy fanami steków, tak jak whisky - to jakby mi ktos kazał whisky z cola pic hahahah ej no ...:)

Emi, jakbym siebie czytała:-) Jak stek to krwisty, jak whiskey to tylko z lodem :-D jeszcze trochę.. wytrzymam.
Ja jeszcze żałuję sushi - mamy rewelacyjną restaurację w Poznaniu, gdzie robią taką magię z ryby, że d*pę urywa! Raz w miesiącu po prostu musieliśmy tam być. Teraz? Pozostaje mi smażona i pieczona ryba i to w dodatku wybór jest ogarniaczony, gdzie mąż jada te wszystkie rarytasy, a ja tylko patrzę.. Wiem, że to tylko 9 miesięcy, ale skoro to takie smaczne, to jest mi ciężko:-D

Emi, jakbym siebie czytała:-) Jak stek to krwisty, jak whiskey to tylko z lodem :-D jeszcze trochę.. wytrzymam.
Ja jeszcze żałuję sushi - mamy rewelacyjną restaurację w Poznaniu, gdzie robią taką magię z ryby, że d*pę urywa! Raz w miesiącu po prostu musieliśmy tam być. Teraz? Pozostaje mi smażona i pieczona ryba i to w dodatku wybór jest ogarniaczony, gdzie mąż jada te wszystkie rarytasy, a ja tylko patrzę.. Wiem, że to tylko 9 miesięcy, ale skoro to takie smaczne, to jest mi ciężko:-D

Hahahahha wez hahahahah

Nad sushi płacze strasznie ! Robie sobie raz w tygodniu z łososiem grillowanym ale cos czuje ze po ciazy to bedzie jedyne ktorego długo nie zamowie :)

U nas mowia ( piszą na oficjalnych stronach i położna mowila mi ) ze mozna i nie problemu z surowa ryba sa dwie zasady tylko - pierw trseba ja na kość zmrozić i nie moze to byc tuńczyk.
Ale ja taka odważa nie jestem

reklama
Hess - dobrze że sie nie pogarsza, przejdzie powoli i dbaj o siebie.

Kate - no ten cukier nie za dobry, nie pozostaje Ci nic jak dieta. :-)

Endelyn - gratuluję serduszek :-)

Melisa - to teraz dbaj o kropki :-)

Dziewczyny macie piękne brzuszki :-) steki uwielbiam ale do whisky mnie nikt nie na mówi. Może muszę dorosnąć? :-)

Do góry