reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Edenlayn - mnie tez dopadł niedobór żelaza, sukcesywnie spadało az spadło poniżej normy.

Z moich informacji jest taki wniosek :
Suplementacja żelazem jak najbardziej dawkę ustali lekarz - niestety suplementy z żelazem powodują bóle brzucha i zaparcia to sie nie denerwuj, zeby zminimalizować trn efekt bierz suplement po posiłku i popijaj woda z cytryna ( witamina c sprzyja wchłanianiu żelaza)

źrodła naturalne: wołowina polędwica wodowa, zółtko jajek, pestki dyni, słonecznik, sok z buraków szpinak i strączkowe - najelepiej spożywane razem z pokarmami bogatymi w wit C jak np papryka.

Powodzenia !

Emi, Dziekuje.
Narazie mam brac co drugi dzien 1 tabl. W sumie nie dziwie sie ze mnie to wszystko dopadlo bo ostatnio prawie nic nie jem przez te ostre wymioty. Od kilku dni dopiero zaczynam wiecej podjadac bo mam jakies leki przeciw wymiotne ale tez jeszcze nie forsuje zoladka. Wiec moj posilek to moze 2x dziennie jakies minimalne ilosci. Ale jak mina w koncu mdlosci za kilka tyg , napewno skorzystam z tych produktow :)

reklama
Edenlayn - też jestem drobną kobietką i aż z ciekawości zrobiłam zdjęcie - 24 tc :) Jak widać, skoro ja w sobie mieszczę omena o wadze (podejrzewam że ma już z 650 g) to i Ty dasz radę :)
brzuch 24tc.jpg
Oczywiście moja rodzina uważa, że ściemniam z tym 24 tc, albo dziecko przykleiło się do kręgosłupa. Przez mały brzuszek też mocniej czuję (i WIDZĘ!) ruchy dziecka. Rewelacyjna sprawa tak poza tym, ale gdy cały dzień boksuje, przekręca, kopie i się rozciąga pod koniec dnia jesteś po prostu zmęczona.
Pamiętaj o odpowiednich kremach na rozstępy, skoro masz ciążę mnogą i już rośniesz! Ja kupiłam sobie Mustelę i jestem mega z niej zadowolona, w Polskich aptekach tubka na 2 miesiące kosztuje jakieś 160 zł, ale w sieci znajdziesz za połowę ceny, może i w DE będzie ten produkt, a jak nie to sobie koniecznie zamów! przetestowany klinicznie na kobietach w ciąży i duża skuteczność. Koleżanki mi polecały - w tym jedna mama bliźniaków. Ani jednego śladu po ciąży! Inne kremy (ziaja, palmers itp nie wyeliminuje wszystkich rozstępów).

Załączniki

• brzuch 24tc.jpg
    brzuch 24tc.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 96
Emi, Dziekuje.
Narazie mam brac co drugi dzien 1 tabl. W sumie nie dziwie sie ze mnie to wszystko dopadlo bo ostatnio prawie nic nie jem przez te ostre wymioty. Od kilku dni dopiero zaczynam wiecej podjadac bo mam jakies leki przeciw wymiotne ale tez jeszcze nie forsuje zoladka. Wiec moj posilek to moze 2x dziennie jakies minimalne ilosci. Ale jak mina w koncu mdlosci za kilka tyg , napewno skorzystam z tych produktow :)

No ja jestem troche zaskoczona chyba rzeczywiscie dziecko pochłania żelazo gigantycznie - bo ja codziennie jadłam wszystkie te produkty moze nie zwróciłam uwagi na wchlanialnosc po prostu.
21.09 mam kolejne badanie wiec zobacze ile zdziałam i dam znac jak walka

OlaSzy i tu troszke sie wlasnie tego zaczynam sie obawiac. W dwoch ciazach ani jednego rozstepu mie bylo. Wiec troche juz moj brzuchol ma wprawe :szok: Ale czy to starczy na pozniejsze miesiace :? hihi Ale lepiej dmuchac na zimne i tez go wyszukam w necie i wyprobuje. A brzusio prze slodki :))) :-D. No i poczekaj. Bo u mnie dopiero ruszylo przed 30 tyg i od razu byl duzoooo wiekszy hihi:-D

Cos znalazlam w sieci u nas. Czy on jest rozowy i ma 150 ml ?

Ostatnia edycja:
A ja mam żelazo ponad normę ;) Niewiele, bo niewiele, ale jest. W lab były widełki 7-140, a ja miałam 149:-) efekt jedzenia steków co drugi dzień i popijania sokiem z wyciskanych pomarańczy.. Ah.. aż naszła mnie ochota :-)

Ja obecnie tak
Koniec 20tygodnia 5 kg na plusie, 59kg na liczniku - wzrost 174.
Lekarz dzis mnie zmartwił bo macal brzuch na leżąco i mowi ze cos mały ( w sensie ten ciazowy ) takze zobaczymy dalej
ImageUploadedByForum BabyBoom1440440283.772231.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1440440283.772231.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440440283.772231.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 80
OlaSzy i tu troszke sie wlasnie tego zaczynam sie obawiac. W dwoch ciazach ani jednego rozstepu mie bylo. Wiec troche juz moj brzuchol ma wprawe :szok: Ale czy to starczy na pozniejsze miesiace :? hihi Ale lepiej dmuchac na zimne i tez go wyszukam w necie i wyprobuje. A brzusio prze slodki :))) :-D. No i poczekaj. Bo u mnie dopiero ruszylo przed 30 tyg i od razu byl duzoooo wiekszy hihi:-D

Powiem Ci, że teraz jest MEGA wielki:-) gdzieś do 20 tc nic nie było widać, noo, może jakbym się najadła. Więc teraz z dumą podkreślam brzuszek obcisłymi bluzeczkami, bo w końcu mogę:-) +4,5 kg na wadze więcej niż sprzed ciąży. Moja mama w jednej ciąży przytyła 7-8kg, w drugiej ledwo 9 kg (a była przed 40stką) więc sądzę, że i mi nie grozi duży przyrost. Najwięcej z ciąży widać po moim biuście. Przed - miseczka B, teraz D to za mało i już zakładam E..:szok:

OlaSzy ja kocham steki i moze dlatego mi spadło teraz bo od koedy w ciazy jestem nie jem bp kijem nie tkne steka ktory jest well done....

Nie mam jak w ciągu dnia jak napisać, więc nadrabiam zaległości…

melissa – niech fasolki rosną zdrowo, odpoczywaj dużo i dbaj o siebie :)))
Edelyan - zazdraszczam, też już bym chciała usłyszeć bicie serduszka <3
Anika11 - super wynik :)
Moniusia_ ty się tak nie stresuj tylko odpoczywaj… Tak szybko pewnie nic nie wjdzie, więc na spokojnie, wysoka beta będzie później! :)
OlaSzy, oj piękny brzuszek… J tak nawiązując do Twojego wpisu, to kiedy trzeba zacząć się smarować kremami ?

Wy tak piszecie bidulki o tych mdłościach, a ja czekam na to i czekam... i nie mogę się doczekać :) Dalej zero objawów, tylko ból piersi. Jedyne co mogę powiedzieć to mam wstręt do słodyczy. A znana jestem z pożerania tabliczki czekolady na raz :D Czytając teraz katep_7 to chyba dobrze... chyba że coś mi się jeszcze pozmienia. A tak w ogóle to na wadze chyba zaczyna się przybierać koło 3 mc ? Bo od czasu stymulacji schudłam 4 kg i za nic w świecie nie umiem przytyć :(

reklama
Dziewczyny, jeszcze śnięta jestem, ale czuję sie dobrze, praktycznie nic mnie boli.
Tak, jak pisałam wczesniej, mamy 5 komórek i z niecierpliwoscią czekamy do czwartku na wieści. Troszke się zmartwiłam, że z 15 pobranych było tylko tyle :/ było 8, ale 2atypowe i 1 niedojrzała. Lekarka tez lekko zaskoczona takim wynikiem:/ no cóz, pierwsze koty za płoty. na szczescie nasienie M się poprawiło i wierze, że ICSI da radę :)
Gametówki, a czy Wy też dopiero w 3dobie miałyscie info o zarodkach? czy to wynika stad, ze ja bede miec crio?

Emenems, OlaSzy, ale macie piękne brzuszki :) zazdro! :D

Moniusia, Edenlayn, Kate, dużo dobrego :) rosnijcie zdrowo i bez żadnych rewelacji!

Do góry