reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki transferowe, trzymam za Was kciuki i za Wasze kropeczki :) I czekamy na wysokie bety :-D.
Dzieciaczki sa wciaz z nami :) Dzis po raz pierwszy slyszelismy serduszka :) Maja wszystkie raczki i nozki :laugh2:
Jedno 2.24 cm a drugie troszke wieksze 2.35. Termin z usg na 28.03. wiec to 2 dni roznicy niz od ostatniej miesiaczki liczony. Ale i tak wiem ze ja co do terminu nie mam co sie nastawiac bo rozwiazanie moze mnie wczesniej zaskoczyc.
To byly dobre wiesci. Z gorszych to juz mam niedobor zelaza, wiec musze zaczac brac tabletki i mam niewielkiego krwiaka miedzy lozyskami. Mowil lekarz ze nie ma czego sie obawiac , bo kobiety 9 na 10 koncza normalnie ciaze ale jednak obawa zostaje :( . No i lekarz chce mnie dopiero zobaczyc ok 20 tyg na kolejnym usg. Teraz talko spotkania u poloznej.

Najki kochana wpisz mnie prosze w kalendarzyk
21.09.2015 badanie prenatalne
20.10.2015 wizyta u poloznej

reklama
Edenlayn, super.. niesamowite uczucie na pewno...:) szczęście Cię pewnie przepełnia :))) na pewno będzie ok, przeważnie w każdej ciąży jakieś rewelacje się zdarzają, ale najważniejsze, że maluchy dają radę i na pewno dawać będą! :) Kochana, a przypomnij mi ile komórkowe i o jakiej morfologi miałaś zarodeczki, pamiętasz? Bo ja ze swoimi świruję :)

Ja się stresuję tym jutrem. Wyraźnie powiedziała, że będą badać prg, estradiol i betę.. ale to dopiero 3 dpt.. wiadomo, że nie wyjdzie tak wcześnie ;/ może się zlitują i oszczędzą mi tego widoku..

Ostatnia edycja:
Moniusia. Powiem tak. Zarodeczki mialam podane w 3 dobie ale jakie i co niewiem nic :( Po pierwsze podchodzilam pierwszy raz do in vitro , wiec nawet niewiedzialam ze sa jakies okreslenia zarodeczkow :szok: . Pozatym mieszkam w Niemczech od niedawna i nie dokonca znam jezyk zwlaszcza medyczny wiec wszystko mi tlumaczyl maz.:( Wygladalo to tak..Przyszlam do lekarza w marcu porobilam badania i mialam przerwe kilku miesieczna bo mialam przeprowadzke, corka komunie wiec to nie byl czas na poczecie :) Poszlismy kolejni raz w czerwcu a w lipcu 09 mialam juz transfer. Wiec tak naprawde Wszystkiego dowiedzialam sie dopiero tu z forum od naszych kolezanek :)

Aha, rozumiem, tak się pytam tylko, bo odchodzę od zmysłów troszkę :) Super cieszę się Twoimi szczęściami ;)))

Dobrze, że te relanium działa to trochę ogarniam .. ;p

Kate kochana. Powiem Ci tak . Co do chorob dziedzicznych.. to mozesz byc pierwsza w rodzinie. Np u mnie w rodzinie ,nikt nie choruje na jaskre. A mnie niestety dopadla wieku 27 lat i skad ??? W dodatku w takim wieku?? Oczywiscie zycze Ci obys jednak po ciazy nie miala. A ten skok byl tylko po Twoich batoniczkach :-D Ale masz chociaz wielki + z twego wszystkiego na pocieszenie. Nie bedziesz miala zbednych kg po ciazy :laugh2:

Edenlayn - mnie tez dopadł niedobór żelaza, sukcesywnie spadało az spadło poniżej normy.

Z moich informacji jest taki wniosek :
Suplementacja żelazem jak najbardziej dawkę ustali lekarz - niestety suplementy z żelazem powodują bóle brzucha i zaparcia to sie nie denerwuj, zeby zminimalizować trn efekt bierz suplement po posiłku i popijaj woda z cytryna ( witamina c sprzyja wchłanianiu żelaza)

źrodła naturalne: wołowina polędwica wodowa, zółtko jajek, pestki dyni, słonecznik, sok z buraków szpinak i strączkowe - najelepiej spożywane razem z pokarmami bogatymi w wit C jak np papryka.

Powodzenia !

Edenlayn - też miałam krwiaka koło kropeczka dokładnie w takim samym stadium ciąży w jakim Ty jesteś. Lekarz nakazał ostrożności - leżeć, odpoczywać, nic nie dźwigać. Po 2 tygodniach nie było śladu! A krwiak miał jakieś 2,5 cm x 2 cm więc prawie taki jak pęcherzyk płodowy. Dlatego spokojnie! Wszystko będzie dobrze! Nim się obejrzysz, a Twoje dzieciaczki będą Ci się wbijać w pęcherz i boksować brzuch zawsze wtedy, gdy będziesz chciała spać :)

Aha, rozumiem, tak się pytam tylko, bo odchodzę od zmysłów troszkę :) Super cieszę się Twoimi szczęściami ;)))

Dobrze, że te relanium działa to trochę ogarniam .. ;p

Kochana , najlepiej nie mysl o tym jakie byly , Tylko glaszcz brzusio i mow do kropeczkow zeby zostaly :)
Chyba jednak dobrze, ze sama tak malo wiedzialam o tym wszystkim, bo bym bardziej chyba sama swirowala wtedy.

edenlayn, mówię, głaszczę.. a M. to one już pewnie mają dosyć hehe ;p bo cały czas tylko do nich mówi (częściej niż do mnie :p )głaszcze, całuje brzusio, ale też ich zdjęcia.. ;p

reklama
Edenlayn - też miałam krwiaka koło kropeczka dokładnie w takim samym stadium ciąży w jakim Ty jesteś. Lekarz nakazał ostrożności - leżeć, odpoczywać, nic nie dźwigać. Po 2 tygodniach nie było śladu! A krwiak miał jakieś 2,5 cm x 2 cm więc prawie taki jak pęcherzyk płodowy. Dlatego spokojnie! Wszystko będzie dobrze! Nim się obejrzysz, a Twoje dzieciaczki będą Ci się wbijać w pęcherz i boksować brzuch zawsze wtedy, gdy będziesz chciała spać :)

Uff dziekuje Ci kochana za ten wpis. Troche sie tego balam. Od lekarza mam identyczne zalecenia lezec, nie dzwigac itp. A co do kopniakow juz mi maluchy daly tak do wiwatu z mdlosciami ze teraz siedze na czopkach lub tabl. Bo bez nich z toalety nie moge wyjsc. A jak zaczna kopac i to jeszcze dwojka , nawet nie chce myslec :szok: . Ja jestem drobna i malutka kobietka, wiec sama sie dziwie. gdzie ja moje dwa szkraby zmieszcze :-D . Nie mowiac jak one beda mialy ciasno :eek:. Juz mam brzusio jakbym byla 4 miesiac a to dopiero poczatek 3 :-D

Do góry