reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej:)
wrzucam aktualny kalendarz:

SIERPIEŃ:

10: sykatynka - wizyta kontrolna + usg :)
11: annemarie - usg spotkanie z kropkiem:)
11: najki - czwarta weryfikacja
11: anika11 - wizyta stymulacyjna
13: Hess - wizyta w trakcie stymulacji + anestezjolog
13: agulla84 - podglądanie endo
14: emenems - połówkowe :)))
14: Bety72 - wizyta i ustalenie planu
14: inka26 - wizyta przed stymulacją
14: moniusia_ - wizyta w trakcie stymulacji + anestezjolog
18: niebajka - wizyta kontrolna
18: stacy - wizyta kontrolna
18: Jessie - pierwsze usg :)
24: Edenlayn - spotkanie z bliźniakami :)
25: kate - spotkanie z maluszkiem :) (usg)

agulla84 - criotransfer
IngaPo - konsultacja w Bocianie
Tola32 - criotransfer

I ponawiam moje pytanie z wczoraj ;)
ile mniej więcej trwa przygotowanie do crio? Jak teraz jestem " na świeżo" po całej stymulacji, to kiedy można zacząć przygotowania? od razu? Jak to wygląda w skrócie? Z góry dzięki :))

Ostatnia edycja:
Najki, po @ lekarz musi sprawdzić czy nie masz żadnych torbieli i jak będzie ok to można podchodzić już w tym cyklu, z reguły transfer odbywa się między 15 a 20 dniem cyklu w zależności od tego jak będzie reagowalo endometrium oraz iludniowe zarodki masz...

stacy, masakra, to jak my braliśmy ślub to był maj 20 stopni, była klima i ledwo żeśmy dawali radę, a co dopiero... szok ;p

najki, jeszcze ja, jeszcze ja ;-)) - 14.08. wizyta w trakcie stymulacji + anestezjolog też ;-)

No niestety nie było mi dane pospać. Związku z tym że mój mąż nie mógł prowadzić a musiał zawieźć projekt zostałam wydelegowana za kółko. Ta sala to była sauna zbiorowa.

najki-odnosnie twojego pytania.

po nieudanym transferze w czerwcu ,musialam odczekac do okresu.Lajza przyszla 1 .07, 10.07 mialam kontrole przyktorej wyszlo,ze endo jeszcze za male i owulacji na razie nie ma na widoku. 14 .07 ponowna wizyta,na ktorej moj wszystko wiedzacy dok,powiedzial ,ze w piatek .(17.07) bedzie owu,czyli w pon 20.07 transfer 3 dniowych zarodkow.Podczas tego calego procesu nie bralam zadnych lekow . Progesteron i estradiol dopiero od dnia owulacji.
8 dnia po transferze byly juz blada krecha,a 11 dpt.wyszla juz beta Hcg.:-):-):-)

hej dziewczyny jestem nowa tutaj na forum, i w sumie nie jestem po in-vitro ale sie do tego przygotowuje. Na codzien mieszkam w Szwajcarii a invitro chce robic w Warszawie i tutaj moje pytanie. Jaka klinike polecacie? Ja bylam na rozmowie w Invecta bo w sumie to byla pierwsza klinika ktora mi sie pokazala na necie ale teraz zobaczylam ze jednak duzo jest .... jakie sa Wasze doswaidczenia z klinikami? ktora byscie poradzili? Sorki ze sie pytam przy tym temacie ale pomyslalam ze jak jestescie juz po to mozecie cos wiedziec. Dzieki wielkie i pozdrawiam :) Asia

I oczywiscie gratulacje dla Wszystkich mamusiek u ktorych rosnie malenstwo pod serduchem. Ja juz bylam raz w ciazy, wtedy dzieki inseminacji i wiem jakie to wspaniale uczucie :):-)

reklama
JoannaRak w Wawie sa 3 kliniki znane Novum i Invicta oraz Invimed. Polecam pierwsze dwie, poza tym nie klinika ma znaczenie tylko lekarz, bo to on dobiera protokół itp... Ogólnie Invicta jest nastawiona bardziej na problem po stronie męskiej (FAMSI), no i ma PGD zarodków. Natomiast Novum jako jedyna ma aktywacje oocytów (problem po stronie kobietki) oraz PGS czyli bada genetycznie jajeczka(oocyty) a nie zarodki, dla niektórych to może być ważne. Novum ma tez lepsze statystyki niż Invicta, za to dojazd jest gorszy bo to na obrzeżach Warszawy...Te dwie kliniki różnią się tez znacząco podejściem do pacjentów. Invicta jest tańsza, ale sa kolejki i opóźnienia, brak prywatności przy recepcji, nie ma telefonu alarmowego no i dodzwoni się na infolinie do nich graniczy z cudem. Za to położne są super :-) W novum nie ma takich problemów, ale to tez może się zmienić bo teraz jest refundacja in vitro.

Do góry