reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Stacy to chyba szybko te mdłości ? Tak się zastanawiałam ostatnio kiedy to się zaczyna i myślałam że dopiero koło 3mc :szok:

Tak w ogóle dziewczyny jak się liczy ciążę po in vitro ? I tak się zastanawiam, czy do wizyty u lekarza 18.08 (to będzie 23 dpt )mam badać betę ? I jak często ? Jak to było u Was ?

Aha i czy w tym 23 dpt będzie już coś widać na usg ?

reklama
kate, jesteś cudna ;) Kochana mało tego oprócz ICSI jest też FAMSI, hodowla do blastocysty, i AH - czyli te nacięcie otoczki czy jak to tam i jeszcze ten EMBROYGLUE. Wierzę, że jak się uda to ze świeżaczków i nie chcę zapładniać ich wszystkich na potęgę. Czyli podsumowując.. myślisz, że jak zdecyduję się na 10 to będzie dobre rozwiązanie? I tak wybiorą chyba te najbardziej konkretne, więc jak ma być ciąża to będzie z tych 10 może..

Jessie, ja jedynie powiem Ci jak się liczy ciążę przy ivf :) przynajmniej tak wyczytałam - od punkcji odejmij dwa tygodnie i ten dzień jest jakby pierwszym dniem kiedy byś w normalnej ciąży dostała @ więc to jest dzień na podstawie, którego obliczasz sobie dzień porodu i wiek ciąży :)

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Jessie kolo 3 miesiaca to ja licze ze te mdlosci sie wreszcie skoncza! U mnie od 6tyg dramat. Im wyzsza beta tym przypadlosc bardzuej dokuczliwa. U mnie apogeum bylo 7/9 tydzien..

Stacy trzymaj się Babo!!! Zimne coś na kark, orzeźwiająca woda z mieta i cytryna.

Stacy dzięki :) Wyszło mi - 4 tydz. i 3 dzień :D A Ty byłaś już na wizycie USG ? Bo jakoś nie umiem się doczytać.

Niebajka, nie wiem czemu ale jakoś tak myślałam że to dopiero później :szok:

niebajko - właśnie nie wiem jak z tym będzie, idziemy dziś na wesele niestety sala nie jest klimatyzowana :angry: to będzie tragedia....

jessie - byłam 3 sierpnia na wizycie, chciałam zobaczyć czy jest pęcherzyk ciążowy, niestety na serduszko było jeszcze za wcześnie. Kolejną wizytę mam 18 sierpnia. :tak:

monia owocnych decyzji życze bo masz wybor :-) teraz tsh jak i wszystkie pozostale hormony mi wyszły prawidlowe takze zobaczymy co wyjdzie przy next stymulacji i jak moj organizm zaareaguje

moniusia my jak podchodziliśmy do FAMSI to na 4 oocyty zapłodniły się 4, ale jeden zarodek stanął około 3 doby. W przypadku ICSI na 6 zapłodniły się tylko 3 komórki. Jakby nie było potwierdza to skuteczność IMSI, FAMSI nad ICSI.
Popatrz na forum w MZ możesz zapłodnić tylko 6 komórek do 35r.ż nie ważne jak słabe jest nasienie i na tych 6 oocytach większości się udaje za pierwszym razem. Nie wiem jak u was sytuacja wygląda, ja teoretycznie jestem zdrowa, rezerwę mam wysoką, wiec problemów jakiś specjalnych nie było. Ale jestem starsza od Ciebie i to ma znaczenie. Mój M ma ruch A raz 1% a raz było 16%, nie można było zrobić separacji bo to dopiero od 10mln/ml, wiec możliwości preparatyki były niskie, bo separacja jest podstawą przy ivf. Myślę, że nasienie jest bardzo słabe, ale gdybyśmy nie eksperymentowali za 1ym razem i zapłodnili od razu 6 komórek, tez by się udało za 1ym razem. Z tego co widze, jak się znajdzie optymalny protokół no i oczywiście procedura kończy się sukcesem. To potem kazda nastepna procedura udaje się za1ym razem. Jak nie ma większych problemów, ale to już inna bajka. Moim zdaniem każdy z nas ma problem, bo gdyby nie było"jakiegoś" problemu, to byłaby ciąża;-p tylko pytanie jak duzy ten problem jest i czy problemy sa po obu stronach. Dla mnie 10 oocytów powinno zakończyć się sukcesem, i może nawet podwójnym:-pale jest ryzyko jest zabawa :-):-)

kate, w sumie oprócz tego, że jesteś starsza to podobnie wszystko jak u mnie, ja też niby zdrowa, M. też miał ruchu A 1%. No dobra no i wszystko w temacie;D działamy z dziesiątką ;) z M. też rozmawiałam i też się zgodził, może będzie jakiś strzał w dziesiątkę ;-) W piątek zmieniamy deklarację. O podwójnym sukcesie to marzę ostatnio, tak jak nigdy nie myślałam, że bym chciała bliźniaki, to teraz nie wiem czy mi jeden bobas od razu wystarczy :) taka jestem spragniona :p

stacy, o matko.. dzisiaj wesele.. i jeszcze bez klimy.. trzymaj się tam :p U mnie dziś 39..

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny,

Ja juz po weselu, tragedia, bylo tak goraca ze meskie koszule można było wykrecac. Zanim weszliśmy na salę czekaliśmy chyba godzinę, bo młodzi robili sobie wycieczkę krajoznawcza. W dzisiejszych czasach sala bez klimy jest w ogóle nie do pomyślenia.

Do góry