reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tosia to blastka dobrze rokująca 2AA, naprawdę łady zarodeczek. Spaćććć...Ogólnie to jest tak na 5 dobe: morula, no i blastocysty(im wyższy numer tym lepszy) 1- wczesna blastocysta (oznaczenia 1AA,1BB) 2 - blastocysta gdzie jama blastocysty jest wieksza polowie objetosci embrionu ( 2AA, 2BB) 3 - pełna blastocysta, 4 - blastocysta - wczesny embrion 5 - blastocysta wykluwająca się. Cyferki to stopnie rozwoju, a literki - pierwsza- klasa komórek z których zbudowany będzie człowiek . Druga - klasa kom. z których zbud.będzie łożysko, pośrednio opisuje szanse na implantacje. Tu link:
nOvum - Przychodnia Leczenia Niepłodności | Forum embriologiczne

ide spacccc.....

Udało sie :D

Poranek odbył sie nawet bez kawy i wody hahaahahah
Waga spadła o prawie kilo od eczoraj rana to wyobraźcie sobie jak sie męczyłam .... Ale mam juz sposob :D dziekuje wam za pomysły

hahaha emi cieszę się Twoim szczęściem! no i ulgą...:-D;-)

Skontaktowałam się z dr w sprawie moich wyników. Zwiększyła mi estrofem i lutinus.
Byle do poniedziałku:happy:

niebajka jak zdrówko ?

plan na sierpień :)

SIERPIEŃ

01: Tosia32 - kontrola w trakcie stymulacji
03: Maadzia 27 - pick up
03: najki - druga weryfikacja
03: stacy - wizyta kontrolna
03 lub 04: Tosia32 - owocna punkcja :)
04:
Hess - wizyta u genetyka
04: Edenlayn - usg :)
05: Hess - wizyta przed stymulacją
07: IngaPo - wizyta kontrolna
07: moniusia_ - wizyta kontrolna
07: najki - trzecia weryfikacja
07: Jessie - wysoka beta :)
10: sykatynka - wizyta kontrolna + usg :)
11: najki - czwarta weryfikacja
11: anika11 - wizyta stymulacyjna
14: emenems - połówkowe :)))
14: Bety72 - wizyta
18: niebajka - wizyta kontrolna
25: kate - spotkanie z maluszkiem :) (usg)

agulla84 - criotransfer
IngaPo - konsultacja w Bocianie
Tola32 - criotransfer

Ostatnia edycja:
Najki teraz doczytuje posty wstecz. Ale masz dużo tego lutinusa:) a estrofemu ile będziesz brac? 3?

Dziekuje:) nie mam juz temp, ale pol nocy nie spalam, od wczoraj meczy mnie suchy kaszel, mam takie ataki, ze brzucha juz nie czuje... zeby tylko babel jakos to zniosl... szczerze? Nie mam juz siły chorować :p poradzcie cos, blagam!
Zamówiłam juz nawet nawilzacz powietrza;p

Sykatynko super, ze te Twoje bole brzucha to nic poważnego :)

Dziewczyny czy podwyzszone cisnienie rozkurczowe to moze byc efekt brania acardu?:|

Ostatnia edycja:
reklama
Z acardem nie pomoge - ja się ni znaju :(
A z tym przeziębieniem/kaszlem byłaś u lekarza? czy domowe sposoby?

Właśnie trochę się zmartwiłam...bo wydawało mi się, że wyniki mam przyzwoite (porównując je do wyników innych dziewczyn w tym czasie) a Pani dr powiedziała, że trochę niski ten progesteron...
I teraz wszystko biorę 3x2 estrofem, lutinus i lutke pod jęzor.

Do góry