reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tez tsk uwazam - nic sie nie stanie !! I tak juz przechodzisz na łożysko powoli :)
Ale pamietam swoj strach jak nie wzielam rano nic bo juz nie miałam i w południe przyjechała dziewczyna szwagra z dostawa to w robocie leciałam po nia na pociag zeby tylko chapnąć luteine hahahaha ehhhh

A to moj mały pomocnik jelitowy zebrany z waszych rad - kiwi śliwki suszone i truskawki ( bo były w domu) posypane błonnikiem i zalane maślanka, jabłko było po obiedzie rano woda z cytryna i zbożowa ....

Pytanie -kawa i woda na czczo ?

ImageUploadedByForum BabyBoom1438366905.576794.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1438366905.576794.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1438366905.576794.jpg
    39,5 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Zobaczę w domu ile tabsow mi zostało... Ze 3 albo 4 setki... Ale może faktycznie do poniedziałku nic się nie stanie, w końcu i mój własny progesteron też mam :) w sensie wyprodukowany przez mój organizm...

Emi bo jak ty sobie taki peeling jelit zrobisz, to przez tydzień z łazienki nie wyjdziesz:szok: Ale jedzonko ładne ja ostatnio mam faze na nabiał i to mnie ratuje:-D Bo te żelazo to jakaś masakra, a jak brałam przed ciążą to działalo odwrotnie ;-p

sykatynka ty nie kombinuj za bardzo nie możesz zejść więcej niż 100mg skoro bierzesz 100mg, to trzeba powoli schodzić a ty masz jeszcze przepływy gorsze i ja bym za dużo nie kombinowała. Czyli albo rano 2x 100mg, potem 100mg na obiadek no i 2x100mgna noc. Dawka nocna jest najważniejsza, no i w razie co poranna (bo noc dla prg jest najgorsza). Jeżeli nie możesz się jutro umówic do doka gdziekolwiek na prywatna wizyte, to pojdjedz do mnie po cukiereczki:-p, ale ja bym nie ryzykowała.

Ostatnia edycja:
Emi bo jak ty sobie taki peeling jelit zrobisz, to przez tydzień z łazienki nie wyjdziesz:szok: Ale jedzonko ładne ja ostatnio mam faze na nabiał i to mnie ratuje:-D Bo te żelazo to jakaś masakra, a jak brałam przed ciążą to działalo odwrotnie ;-p

Ty nabiał ??!! Trzymajcie mnie :D pieknie heheheheeh

No musze musze bo tak brzuch boli i tak mi tsm pełno ze wyprostować sie nie moge ... Ja przed ciaza przy moim odżywianiu to wizyta w toalecie była 2/3 razy dziennie ... Kupiła mowi ze ona 2 razy w tygodniu i przyzwyczajona jest wiec jak ktos tski jak ja nie był 1,5 dnia....

Sykatynka - a juz widziałam cie nad kotłem gotująca progesteron :D

Emi ja często biegam i tak jak mówisz 1,5 dnia to brzuch az boli. Tylko ja wystarczy ze mleko wypije z lodówki i się poprawia bo ja mam nadczynność jelit, wiec mleko mi wyrównuje teraz wszystko:-) jeszcze wołowiny zaczęłam dużo jesc żeby te przeklęte zelazo dostarczyć. Mam nadzieje ze już nie będę go brała. Na pocieszenie zanim brałam te witaminki to jakos tak było ze z 2tyg się meczyłam a potem przeszlo:-) wiec jest szansa ze u Ciebie to tylko tymczasowe :tak:

najki estradiol ogólnie ok, ale chyba trochę spadł, ile miałaś komórek pobranych? no i prgoesteron piękny. Betahcg 1.4 bo zastrzyk jeszcze krąży we krwi na pęknięcie:-p

kate mój estradiol na dwa dni przed pickupem wynosił 4822, więc sporo spadł...to dobrze, czy źle? Pobrano 15 komórek.
Z betą kumam, nie ma się co nakręcać. W poniedziałek będzie 7 dzień po transferze, to liczę że już coś pokaże ;)

Mam tylko lipę z moją weryfikacją...mieli dzwonić po 18. Pech chciał, że zadzwonili przed 20 (kiedy wykonywałam inny telefon) a jak oddzwoniłam to nie zastałam już żadnego lekarza:-/ Wiadomka, że będę się z nimi kontaktować jutro - no bo bez jaj, w końcu wybuliłam za to kasę..ale w zaleceniach na stronce dostałam poza estrofemem i luteiną podjęzykową (którą mam brać jak do tej pory) Luteine 200 3x1. A ja tego nie posiadam:-/ mam Lutinus 100mg..To to samo? Mam załadować wieczorem podwójną dawkę? Czy lepiej się wstrzymać dzisiaj i wziąć jak dotychczas a jutro ich molestować telefonami ?
Nie ukrywam, że jestem zawiedziona :eek: Cały dzień czekałam na ten tel..

Ostatnia edycja:
reklama
najki estradiol i tak jest ładny, tylko pamiętałam ze był większy:-p co do zachowania kliniki to nie będę komentować bo szkoda słów. Lutinus i luteina to to samo byle dawki się zgadzały. znaczy się to zamienniki i lutinus lepiej się wchłania. Czyli musisz wziąć 2 tabletki lutinusa, a ile ty w sumie tego prg masz? bo dopochwowo 600mg, masz teraz brac a wcześniej?

Do góry