reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Sykatynka - piękne imie Witek .. Wituś Witold .. no super
Co do bóli brzucha jak na okres - u mnie to oznaczało przy 1 ciązy skurcze - i musiałam brać leki na podtrzymanie, ale każdy jest inny, warto jednak sprawdzic u dr

Tosia, a często miałaś takie bóle? Musialas pewnie również leżeć? Jak lekarz sprawdza czy to skurcze czy nie skurcze?

Sykatynka - piękne imie Witek .. Wituś Witold .. no super
Co do bóli brzucha jak na okres - u mnie to oznaczało przy 1 ciązy skurcze - i musiałam brać leki na podtrzymanie, ale każdy jest inny, warto jednak sprawdzic u dr

Ja to skurczy nie mam - miałam pierwszy trymestr bóle miesiaczkowe ale nie skurcze, teraz to takie kłucie bardziej i podejrzewam jelita bo sie czuje meeeega pełna

No a ja właśnie wszędzie słyszę skurcze skurcze, ale ja nie potrafię tego odróżnić :( mogę tylko opisać to jako właśnie takie cmienie jak na okres... Jak poznać skurcze?

sykatynko u mnie to było tak że mi sie brzuch "spinał" tzn robił sie twardy i pobolewał, początkowo myslełam że to na okres, potem po teście od razu poszłam do lekarza i mnie uświadomił że to są skurcze poronne, bolało mnei gdy próbował mnie zbadać wiec mnie nie zbadał do konca tylko na podstawie testów ciazowych dał mi od razu dufaston i dodatkowo nospe gdyby mimo dufastonu brzuch twardniał

reklama
Dariaa to stymulacja moim zdaniem piękna i oocyty tez powinny być dobre, chyba ze za długo trwała stymulacja. No ale AMH potwierdza PCOS pełna gębą, ale nie jest źle bo komóreczki dojrzałe:-) przy tak wysokim AMH ciężko reaguje się na hormony, może na innym leku byłoby dużo lepiej. Bo jedne maja naturalne FSH a drugie syntetyczne, co wpływa na wynik stymulacji. Inhibina B to badanie które teoretycznie mówi o jakości komórek, ale przy takim AMH może być zafałszowane. Niech M zastanowi się nad kariotypem, bo bezpłodność to problem pary a nie jednej strony. Często teoretycznie chore kobiety, nie mogą mieć dzieci z mężem, ten je zostawia i zaliczają wpadki:-p co do bety w 6dopt 3,6 rokowało, bo beta się pojawiła, to tez znaczy ze zarodek był w stanie się zaimplantować, ale pewnie był wadliwy i macica go odcięła. Z jednej strony dobrze ze w 14dpt było już 0. Bo u mnie w 14dpt było 100, rosło tylko przyrosty były po 20% i wtedy trzeba było podjąć żołnierską decyzje i odstawić leki, mimo że beta rosła,a potem jeszcze spadała długo...Dlatego mówiłam Ci ostatnio, żeby nie czekać zanim wszystko wróciło do normy minęły z dwa cykle. Po pierwszej stymulacji miałam torbiel następne dwa cykle, gdyby jeszcze pozwolić sobie na przerwę to byłoby kolejne pare miesięcy a to już by było pól roku, a przez 6 miesięcy to jedna stymulacja plus crio:-p Nam mówili że po 4tym podejściu będziemy się zastanawiać czy jest dalej sens.. zatem jeszcze duzo przed wami, może ten drugi raz będzie tym lepszym jak u nas.

Kate_p7 niewiem czy mowilam ale dzownilam do kliniki wpisali mnie na liste i mam czekac....ale najwczesniej zaczne znow listopad a nawet grudzien.... , jesli chodzi o reakcje na leki...hym bralam chyba wszystkie juz FOSTIMON, BRAVELLE,MENOPUR, i jeszcze jakis jeden ale nazwy niepamietam.....ale to juz lekarz zadecyduje pewnie jakie leki dostane...zrobie sobie tą inhibine B , facetowi kupimy witaminy i bedzie bral...a kariotyp pomyslimy bo teraz bedzie mial badane

Do góry