reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

najki wizytę mam 25.08 ale może lekarz mi przełoży na 28.08 jak ładnie poprosisz:-) żarcik oczywiście.

niebajka to fajnie, ze duży o jakiś tydzień chyba? dobrze nie lubimy za małych dzieci, dużo za dużych tez nie:-p teraz może być faza intensywnego wzrostu, potem zatrzyma na chwile a potem znowu skok, no chyba ze duże dziecko będzie:-p No u mnie w brzuchu też rośnie mutant 2tygodnie temu miąl 537g, gdzie powinno być 300g. Zobaczymy jak będzie na następnym usg, może to tylko chwilowe bo z wagi 2tyg a z CRL cos ponad 1 tydz. do przodu.
Poszłam do lekarki dumna z siebie ze przez ostatni miesiąc przytyłam 1,5kg na co ona do mnie że 200g na tydzień to sama masa dziecka więc raczej nic nie przytyłam tylko chudnę no i znowu badania...glukoza, morfo, mocz.
Już z zakupów została mi tylko wyprawka do szpitala i materacyk do łóżeczka i przewijak:-) A dziecko moje,ehh nudna ta ciąża. Ogólnie to mam wszystkie objawy ciążowe jak zwykle jest krwawo i nie przyjemnie :-D Młody gimnastykuje się 5x dziennie, nerwa można dostać bo czasem już mnie budzi o 4.00, z drugiej strony ciesze się bo to znaczy że kręgosłup zdrowy. Wszystkie badania wychodzą pięknie, nie ma co się czepiać, nawet lekarka powiedziąl zebym nie szla na usg genetyczne w 30tc bo jak cos będzie to ona zauważy, a prawdopodobieństwo jest tak małe, że odpuścić. Szyjkę mam długą bo az 44mm, wiec tez skarcac się nie powinna. Brzuch boli bo dziecko rośnie, a rozstępy na balonach:eek: W sumie dopiero polowa ciąży a rozmiar baloników mi skoczył z 70C na 75DD i to jeszcze nie koniec...żeby to jeszcze oznaczalo że będę mieć pokarm...ehh No i nadal nie mam pomysłu na imię bo mojemu M jakoś Przemek obrzydł, normalnie osiołkowi w żłoby dano:-p Jak to stwierdził, jest za dużo czasu, przy adopcji pojawia Ci się człowiek w domu i musisz się jakoś do niego zwracać a tu masz tyle miesięcy na wybrzydzanie:laugh2:

Pomóżcie dziewczyny jakie imię męskie?

reklama
najki jeszcze za wcześnie na betę, to jest takie porównanie czy wcześniej nie było ciąży, albo czy beta = 0. No i prg jest ważny:tak:

niebajka w połowie 12tc czyli 12tc i 4dz na przykład, wtedy wszystko lepiej wygląda, w ogóle u dzieci pojawiają się wady rozwojowe, które nie oznaczają nic złego, jest to jakiś stan przejściowy zanim coś się poprawnie wykształci. Jak w 12tc coś "przejściowego" będzie to może źle rokować, ale u Ciebie piękny zarodek był;-)No i już ten najgorszy 8tc za tobą :-)

Kate, ja nadal jestem z waga na minusie :( zaczynałam z waga prawie 66, teraz mam 64... Zaczyna mnie to zastanawiać...
Ja idę dzisiaj na krótką kontrolę bo martwily mnie te moje bóle brzucha, zadzwoniłam do klientki mojego męża ginekolozki i ona powiedziała ze to niekoniecznie takie normalne bóle brzucha i może lepiej sprawdzić :( moja jest na urlopie, ale idę też do św. Zofii więc mam nadzieję że dobrze trafię.. To zapytam przy okazji o te wagę...
My z mężem się nie możemy zgodzić co do imienia... Ja chcę po moim ukochanym dziadku Witek a mój m po swoim Tadzio :) ale powiedziałam ze zdecydujemy ostatecznie jak już szczęśliwie będzie na świecie :)

Wykupiłam dodatkowe weryfikacje na kontrolowanie progesteronu, estradiolu no i bety. Ta właściwa weryfikacja będzie 11 sierpnia ;) W sumie żałuję trochę, że je wykupiłam, bo jak zobaczę betę 0 to się zdenerwuje..z resztą w ogóle dzisiaj pierwszy dzień bez relanium i się stresuję już..i boli mnie brzuch :baffled: Wzięłam no spę..

kate sorki, już poprawiłam :*

sykatynka mi lekarka powiedziała, ze jak się chudnie do 20tc to nie ma problemu, po 20tc już powinno się tyć. Te co tyją przez całą ciąże, tyją jeszcze szybciej po 20tc, więc luz. jak widać dziecko specjalnie wychudzone nie jest, po prostu pożera moje zapasy... co nie jest zdrowe dla mnie.
A bole brzucha mogą być od wszystkiego, nawet od ucisku na pęcherz przez rozrastajaca się jak zaraza macice:-DJelita sa upchane tez i może boleć brzuch od gazów, iść do doka trzeba ale nie panikować. Co do wagi to mi spadła z 63,5 na 61,5 wiec podobnie, apotem sobie wzrosła no i teraz 24tc 64,5

Tylko mi nadal zdarzają się takie bóle jak na okres i o ile wcześniej to było ok, to teraz chyba już niekoniecznie...

sykatynka lepiej dmuchac na zimne niż robic z siebie bohatera. Ja mam raz na jakiś cas takie bóle traz i nospa mi pomaga 1tabletka i już jestem jak nowo narodzona. Często boli mnie brzuch jak się przedźwigam, bo sobie z bazaru przyniosę 2kg tego, 1kg tamtego i w sumie 7kg:szok:Albo mam faze na sprzątanie to pucuje wszystko przez 4h, a potem umieram. Może tez przeginasz:-p my za dobre jesteśmy dla tych mężów naszych. Ja ostatnio siedzę w domu to wszystko posprzątane, obiad co2 dni nowy, poprane no żyć nie umierać:-p ale jak cos boli to leżę i nie robie nic.

Cześć kochane.
Doktorek odpisał i kazał się umówić za 2 tyg. Więc wizytę mam 14.08. Będzie to mój 15dc. Załapie się na 20% zniżki na ICSI/IMSI.
Ciekawe czy będę musiała wszystkie wyniki robić i kiedy ruszę z ukochanymi zastrzykami po tych moich starych zrostach (a może już ich nie ma).

Także coś zaczyna się dziać :-) Od razu mi lepiej.
Kciuki za dzisiejsze laski :tak:

Dziewczyny dzięki :)
Juz sie umówiłam na 18 sierpnia. Kazali ma zadzwonic do lekarki, podalam jej crl i powiedziała zeby przyjsc 18, a gdyby cos bylo nie tak (bo na urlop akurat idzie) to za 2 tyg przyjde powtorzyc :|

Kate faktycznie Twoje dziecie to wielki czlowiek, ale rodzice tez niemali, wiec nie mial chlopak wyjscia!
My to raczej karly:D ja 170. N 3cm wyzszy:p także nie wiem czy to nasze:D a moze tak, jak mowisz, taki skok:)

Sykatynko kciuki za Twoja kontrolę. Musi byc ok!

Bety cudo!:* i super ze taka promocja! :) Twoj M swietnie Cie rozumie, wspanialy facet:) duzo sily do walki i kibicuje do wysokiej bety! 14 juz niedlugo:)

Kate nie znam Twojego gustu, Franek, Wojtus?
Wojtus to moj nr 1:) a ostatnio sie dowiedzialam, ze teściowa go nie znosi...:p

reklama
Kate - skąd Ty masz taka widze??? Czasem jak czytam to jestem pod wrażeniem. Z imieniem ciezko, i tak komuś tam podobać sie nie bedzie. Wybierz jakie dla Ciebie bedzie fajne i tyle.

Bety - super ze idzies do przodu:) I od razu humor lepszy

Do góry