reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie to trudno mówić już o jakichś dolegliwościach,bo to dopiero 3dzirn gonapeptylu, ale bolą mnie piersi:/ poza tym ok, dziś nawet zastrzyk mnie nie bolal-az się zdziwiłam;)
Tosia, Ty już finiszujesz;) mocno zaciskaM kciuki;)

reklama
Emenems - rozumiem. W domu rzeczywiscie przy nadmiarze wolnego czasu rózne mysli krązą po główce, nie zawsze najlepsze. jak jest zajęcie to i samopoczucie lepsze. jesli sie dobrze czujesz to ok. ale uważaj na siebie i na malenstwo.. nerwy tez szkodza

Anika - no coż nie najepiej ale wiem że trzeba wytzrymac (ja juz wybrałam 13 + 10 gonapeptylu zastrzyków) - początkowo meczyly mnie uderzenia gorąca, caly czas brak koncentracji okropny, no i czuje sie juz teraz bardzo rozdęta, brzuch mam ogromny czuje jak woda zatrzymuje mi sie w organizmie (brzuchol, rece) . Mam juz szczerze dosc tych zastrzyków ale juz niedługo... (bo menopur to kolejne 10 zastrzyków juz na te chwile) a jak Twoje odczucia?

Spokojnie :) nie przemęczam sie :) a przynajmniej jestem wsród ludzi i.... Paradoksalnie czuje sie bezpieczniej - w pracy mam meza w dom sama siedze :)
Nie pracujemy razem w sensie widzenia sie ale jest gdzie zawsze pod reka - pisze SMS " chodz do biura" i po 2 minutach jest :D

No dobra, smsy tylu " zjadłabym jabłko ale zapomnialam wziac " tez sa czesto hahaha

Anika ja tez mialam wrazenie że tylko 14. Bo nic dr nie mowil o wiekszej liczbie. a potem po wybraniu 13 (mialo byc 14 ale potłukłam jeden) - na wizycie kiedy zaczynała sie stymulacja dpstałam znów 1 dziennie zastrzyk z gona i 1 zastrzyk menopur czyli od 10 dni (od wizyty) stymuluje sie 2 zastrzykami dziennie (mój brzuch jest juz jak sitko prawie ;) i tak do soboty a w sobote podejmie dr decyzje czy jeszcze czy koniec i punkcja w pon/wt

mam nadzieje ze juz finiszuje, to długa i trudna droga, ale nie mamy wyjścia, Tobie też Anika zleci ale wiadomo swoje tzreba przejsc

Emi to ty masz raj w tej pracy ;) fajnie że męzus niedaleko to Ci razniej

mam nadzieje ze juz finiszuje, to długa i trudna droga, ale nie mamy wyjścia, Tobie też Anika zleci ale wiadomo swoje tzreba przejsc

Emi to ty masz raj w tej pracy ;) fajnie że męzus niedaleko to Ci razniej

Dziewczyny wiem ze to meczaca droga i macie dosyc - ja miałam. Ale najwazniejsze jest zrobic punkcję w odpowiednim momencie !! Jak wam dołożą zastrzykow to tylko dla dobra dojrzałości oocytow :)

No ale za to jest jedna z tych osob ktore potrafią mnie z równowagi wyprowadxic :D obcy to sie słucha i za plecami dupe obrobi ale zrobi to co mowie a maz... Coz " ty chyba niepoważna jestes o tej porze nigdzie nie jade " hahaha

Co racja to racja Emi :) Czego sie nie zrobi dla dzidzi.. a swoją drogą moja córa ma jakies leki nocne-budzi sie regularnie i sprawdza czy jestem (bo spimy w jednym pokoju z uwagi na "ogromne"mieszkanie ;)) i musze uciekac żeby sie nie rozbudziła, bo tatuśki to są dobrzy do zabawy co najwyżej ;) :) dobrej nocki dziewczynki i mam nadzieje do szybkiego popisanka cmokasssy

Tosia, Anika niestety gonapeptyl się bierze przez 14 dni i potem tydzień ( o ile nie będzie trzeba dłużej) zastrzyków 2x dziennie menopur i gonapeptyl jeden rano drugi wieczorem. Ja siniaków jakiś strasznych nie miałam, ale już pod koniec tych 3 tygodni kłucia też miałam dość. Drugim razem już wiedziałam z czym to się je:-p najgorzej było zacząć, potem już im bliżej końca tym większa ekscytacja i strach. Ile będzie komórek, zarodków, czy się uda... ?? no i się udało:-) więc skupcie się na efektach zastrzyków a nie na zastrzykach:-p trzymam kciuki za piękne zarodeczki

trzeba też się ruszać , oby tylko było wszystko ok to mam zamiar pracować do końca , niestety taka praca też ... u siebie nie rzucę zwolnienia , bo zaprzepaściłabym wszystko i straciła wszystkie klientki .....
oczywiście większość pracy na siedząco , żadnego podnoszenia ciężkich rzeczy .... klientki śmieją się ,że biegam z brzuchem po gabinecie jak mała wyścigowa ciężarówka ;-)
Według mnie najgorzej położyć się i patrzeć jak brzuch rośnie ....;-) oczywiście są sytuację ,że trzeba dać sobie na wstrzymanie , bo dzieciątko najważniejsze ....

reklama
Do góry