reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kate, emenems, macie rację - lepiej trochę dłużej się pokłuć i później cieszyć się z pięknym komórek i zarodków :)

Agulla, wydaje mi się, że po transferze ten ananans.

Tosia, ciekawa jestem, czy powtórzę Twój schemat z menopurem. trzymam kciuki za jutro! o któej masz wizytę? u dr Połacia, tak?

annemarie kciuki za Ciebie...i za mnie też!:-pZaraz się zbieram na badanka.Transfer był 27 może dzisiaj już coś wyjść?

LIPIEC:

31: annemarie - wizyta kontrolna + wysoka beta :)
31: najki - pierwsza weryfikacja

SIERPIEŃ

01: Tosia32 - kontrola w trakcie stymulacji
03: Maadzia 27 - pick up
03: najki - druga weryfikacja
03: stacy - wizyta kontrolna
03 lub 04: Tosia32 - owocna punkcja :)
04:
Hess - wizyta u genetyka
04: Edenlayn - usg :)
05: Hess - wizyta przed stymulacją
07: IngaPo - wizyta kontrolna
07: moniusia_ - wizyta kontrolna
07: najki - trzecia weryfikacja
07: Jessie - wysoka beta :)
10: sykatynka - wizyta kontrolna + usg :)
11: najki - czwarta weryfikacja
11: anika11 - wizyta stymulacyjna
14: emenems - połówkowe :)))
14: Bety72 - wizyta
18: niebajka - wizyta kontrolna
25: kate - spotkanie z maluszkiem :) (usg)

agulla84 - criotransfer
IngaPo - konsultacja w Bocianie
Tola32 - criotransfer

Nikogo nie pominęłam? :>

najki poproszę o dopisanie na 25.08 na usg, jakoś się z wami tak zżyłam że mi ciężko to forum opuścić, ale kiedyś będzie trzeba..U mnie człowiek rośnie.Poza tym rozstępy się pojawiły ale nie na brzuchu tylko na balonach :eek: widział ktoś takie cuda? no brzucha odsłaniać nie muszę, ale bluzki z dekoltem to bym nosić chciała...
nie opuszczaj nas nigdyyyyyyy - nie zgadzam się:szok:

Dziewczyny u mnie dzidziol bardzo ok! Jutro sie odezwe, bo umarlam.
Czulam sie trochę lepiej, i dzisiejsze wojaże mnie rozwaliły ponownie. Gardlo zywy ogien.. ide spac, rano sie zamelduje.
niebajka kuruj się kochana iczekamy na szczegóły z wczorajszego spotkania z bobaskiem! :))

Ostatnia edycja:
Agulla ja nie jadłam ananasa i tez się udało, nie panikuj będzie dobrze:-p przed transferem weź relanium i nospe po transferze tez bierz, żeby skurczy nie było i to moim zdaniem bardziej pomoże. W czesie brania estrofemu a potem prg, weź magnez(cukier, skurcze, hormony) i b6 50mg(endometrium, hormony), acard - ja bralam. Jednak nie zbadane są magiczne właściwości bromeliny więc może skuteczniejsza jest.

Kate chyba zartujesz, ze nas opuscisz:p
Dziewczyny dzidziol jest piekny ♡
I duzy! 2 pomiary: crl 2,52cm (9t1d)
I crl 2,65cm 9t3d.
Lekarz liczyl wg om to 8t3d...
Ale wg kapkulatora ivf zgadzaloby mi sie prawie, bo dzis pokazuje 9t 1d.

Kate ratuj!

A u Twojego chłopaka cos wiecej? Malo napisalas:)

Agulla ja cos podjadalam, ale balam sie, ze nie jest dość dojrzaly, wiec tak naprawde to zaczęłam od transferu dopiero albo dzien przed?

Najki a czemu tak szybko?:|| w klinice tak nakazali? Zebys sie nie zmartwila wynikiem!!!

Ostatnia edycja:
Najki, to będzie ta pierwsza weryfikacja? To więcej pewnie powie prigesteron... Chociaż ja miałam podczas tej pierwszej weryfikacji betę coś koło 1, w drugiej weryfikacji (pewnie będziesz miała w poniedziałek-wtorek) już była wysoka beta
Niebajka - gratuluję! Jak tam serduszko, ładnie bije? Wzruszylas sie?

Sykatynko bije wspaniale:) nie wiedziałam, ze je w ogole bedzie tak widać na tym usg:) Smiesznie - dzidziol głową w dół, więc jak nietoperz wygląda:D
łez nie było, ale rozanielony uśmiech jak najbardziej:)
Dziewczyny w którym tyg najlepiej na prenatalne iść? Kate chyba pisała ze im pozniej tym wiecej widać?

Sykatynko bije wspaniale:) nie wiedziałam, ze je w ogole bedzie tak widać na tym usg:) Smiesznie - dzidziol głową w dół, więc jak nietoperz wygląda:D
łez nie było, ale rozanielony uśmiech jak najbardziej:)
Dziewczyny w którym tyg najlepiej na prenatalne iść? Kate chyba pisała ze im pozniej tym wiecej widać?

To zalezy od wielkości dziecka musi miec minuum 67 mm ale przewaznie 12-14 tydzien

reklama
Do góry