reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jedna procedura to transfer świeżych zarodków + criotransfery zamrożonych zarodków. Jak jakimś cudem ci się nie uda to masz jeszcze dwie stymulacje

reklama
Wspaniałe wieści sykatynko, emi ! :) jak się okazuje wiem mniej niż NIC...i gdyby nie to forum, to bym zginęła :eek:
dzięki, że jesteście! :)

Każda z nas zaczynając proces wiedziała tyle co nic ;-)
pamiętajcie też, że w ostatniej stymulacji zapładniają już wszystkie pozyskane komórki, a nie tylko 6.

Witaj Jessie. Najki gratki i trzymam za Was kciuki na poniedzialek :)
Jessie w 100% masz racje ! Ja tez bylam zielona, gdy tu dolaczylam pare tyg temu :eek: . Gdyby nie dziewczyny, chyba bym ze swirowala. Za co jestem im dozgodnie wdzieczna :tak:. Ja nawet niewiedzialam co to beta hihih :szok:. Tak , ze mozesz tu liczyc na kazda odp :). I zeby podniesc Cie na duszku tez udalo mi sie za 1 pierwszym razem. Mnie podano 2 zarodki , mam 33 lat, wiec dopiero w wtorek dowiem sie czy obydwa skarbki sa z nami. To forum to naprawde daje SZCZESCIE !!!!;-) A co do procedur to chyba wiekszosc jest 3 . Bo u mnie w Niemczech tez dostalam z ubezpieczalni pozwolenie na 3 procedury. Ale niestety nie wszystko jest pokryte. tylko zastrzyki i tansfer żokrywaja 75%. Niestety mrozenie tu na wlasny koszt a to ok 400 euro :( plus 120 za kazde pol roku . No i oczywiscie jesli chce miec 5 dniowego zarodka podanego to tez samodzielny koszt 200 euro . wiec tez nie czekalismy i dostalismy 3 dniowe. Ale tu nie pytali ile chce miec podane ,tylko od razu lekarz zdecydowal ze 2 zarodki. i tez mialam samo IVF bo za ICSI trzeba znow placic samemu 370 euro ale u mnie nic nie wykryto a maz mial tez super wyniki ,wiec nam to nie bylo ptrzebne, wiec sie na to nie zgodzilismy. rezultat byl super na 9 jajek 8 sie zaplodnilo. Wiec jak widzisz musisz wierzyc przedewszystkim w siebie :) ;-)

Ostatnia edycja:
Witaj Jessie. Najki gratki i trzymam za Was kciuki na poniedzialek :)
Jessie w 100% masz racje ! Ja tez bylam zielona, gdy tu dolaczylam pare tyg temu :eek: . Gdyby nie dziewczyny, chyba bym ze swirowala. Za co jestem im dozgodnie wdzieczna :tak:. Ja nawet niewiedzialam co to beta hihih :szok:. Tak , ze mozesz tu liczyc na kazda odp :). I zeby podniesc Cie na duszku tez udalo mi sie za 1 pierwszym razem. Mnie podano 2 zarodki , mam 33 lat, wiec dopiero w wtorek dowiem sie czy obydwa skarbki sa z nami. To forum to naprawde daje SZCZESCIE !!!!;-)

Czy ja przegapilam ze jestesmy w tym samym wieku ? :)

Edenlyan witam Ciebie tez :))) dzięki wielkie, będę na pewno pytac o wszystko bo na prawdę można się pogubić... Gratulacje, na pewno dwa skarbki sa z Toba :) będę trzymać kciuki :))))

reklama
Do góry