reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ememems, Kate_p7 i annemarie dzięki wielkie. Podnosicie na duchu :) Mam nadzieje ze moje kropeczki zostaną do poniedziałku z nami i tez będę mogła dołączyć do grona "ciężarówek" :))) Kate_p7 gratulaaaacje :))) Tobie tez za 1 razem się udało tak ? Tyle szczęścia na tym forum. Chyba dobrze trafilam.... :)))

reklama
Emenems daj znać jak juz będziesz wiedziała :))) mysle ze to piękny czas... wybieranie imion :)))

Ja to sie nigdzie stad nie ruszam :) tylko dziewczyny wiedza jak to jest jakie obawy i skad one sie biora heheeh w koncu juz 16tc a ja dalej tu siedze !

Oczywiscie dam dam tylko sie denerwuje bo kolezanka co ma ciąże młodsza o 3 tygodnie juz termin ma na wrzesien a ja jeszcze nic nie dostałam :/

Jessie - ja następnego dnia po transferze poszłam do pracy. Tez mam mega stresująca ale ja wogole nerwus jestem wiec czuje, ze jakbym siedziała w domu i rozmyślała to byłoby jeszcze gorzej:) a wogole to w samochodzie tez zaciskałam nogi bo myślałam ze może zgubie zarodek:)

jessie to była druga procedura, w pierwszej nie mieliśmy za dużego pożytku z takiej ilości komóreczek:-D. Tylko my baliśmy się nadmiarowych zarodków i z 17tu zapłodniliśmy tylko dwie komórki(transfer obu nieudany), resztę zamroziliśmy, z tych 15 odmroziły się tylko 2 komórki do 5doby dotrwał jeden zarodek - poronienie. No i teraz 6 komórek i 3 zarodki jeden dotrwał do 5 doby - był najwyższej klasy, dwa bardzo słabe nawet nie doszły do blastki w 6dobie.

Jesse masz racje bardzo dobrze trafiłaś. Dziewczyny tu są super. Zawsze doradzą, pocieszą i opieprzą jak trzeba - prawda ;-)
Ja trafiłam tu 4 lata temu i też mi szczęście przyniosło dlatego wróciłam tu po rodzeństwo. :-)

Emenems, na pewno niedługo się dowiesz. Masz już maluszka w brzuszku więc jest suuuper :)

Megi* ja właśnie sama nie wiem co zrobić. Boje się że jak pójdę do pracy to wpadnę w ten wir pracy i zapomnę jeść, brać leki albo że będę dźwigać segregatory. W sumie mój szef wie o wszystkim i dogadałam się z nim że jak będę na L4 to będę pracować zdalnie z domu. Ale z 2 strony mam taką myśl, że jak się nie uda to będzie mi głupio wrócić do pracy i powiedzieć że nic z tego.

Kate_p7 kurcze nie myślałam że z tymi zarodkami mogą być takie problemy. Ciekawe jak to będzie u mnie… W sumie zastanawiam się że jeśli różnie może być, to czemu w labolatorium mówią kiedy będzie transfer? Chyba powinni wstrzymać się z taką informacją.

heloł :)
mam info, że z pobranych 6 komórek zapłodniło się 5 :) mam nadzieję, że przetrwają do poniedziałku i jedna z nich zagości u mnie na kolejne 9 miechów..:):)

Jessie witaj na forum :) jesteśmy na tym samym etapie ;-) ja też z MZ, też mam transfer w poniedziałek...i też chodzę od wczoraj zgięta w pół. Chociaż dzisiaj jest już troszkę lepiej, ale czuje nawet ból podczas kichnięcia czy robienia siusiu :D
Powodzonka Ci życzę i trzymam kciuki za nas obydwie! ;)

Jessie, w rządowym zapladniaja tylko 6 komórek niezależnie od tego ile komórek pobiora, reszta jest mrożona albo idzie do dawstwa, albo jest zniszczona (ja musiałam przed punkcja wybrać). Czyli 4 na 6 nie jest źle :)
Sykatynka wreszcie zrozumiałam co i jak, dzięki :D u mnie w klinice jak nie pytasz i nie ciągniesz za język to nic Ci nie wytłumaczą...
Ja oddałam moje komórki do adopcji, mrożenie kosztuje kupę kasy roczniea i tak nie mogę tych komórek wykorzystać do programu rządowego (jedynie prywatnie)..przynajmniej tak to zrozumiałam..
Mam pytanie Kochana, a co się dzieje z zapłodnionymi komórkami? Jeśli do 5 dobry przetrwają wszystkie 5 a podadzą mi jedną, to reszta jest mrożona i (tfu!!! tfu!!!) gdyby coś nie poszło zostaną wykorzystane do crio ? Czy jak to wygląda...?

Hej Najki, super wynik !!! ja z bólem mam tak samo :)))bede trzymac kciuki oby poniedziałek byl dla nas szczęśliwy! a w jakiej klinice sie leczysz ? ;)

reklama
Do góry