reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dariaa16 Ogólnie są dzieci na forum z zarodków 1BB. Czy zarodki dobre czy słabe okaże się przy becie i dalszych etapach ciąży, bo nawet 4BB może się nie zaimplantować, bo my nie wiemy jakie DNA jest w tych zarodkach. Ja miałam morule i beta już była w 6dpt, a czasem lepsze zarodki są podawane i bety pozytywnej nie ma. Jedna z dziewczyn miała podane dwie morule i była ciąża bliźniacza, więc nie ma reguł, a morule są wolniejsze o pare godzin od blastek. Po prostu ja nie mówię, że się nie uda. Post był do sykatynki i wyjaśniałam jej dlaczego podano Ci dwa zarodki, a nie jeden. W PL w procedurach komercyjnych można podać maksymalnie dwa zarodki(nie ważne jakiej klasy), jednak lekarz ma obowiązek poinformować Cię o ryzyku ciąży mnogiej, jeżeli takowe istnieje, a to nie są przelewki . W MZ te obostrzenia są jeszcze ostrzejsze.
Np. podanie zarodków 4BB obu na raz to minimalnie 50% prawdopodobieństwa ciąży mnogiej, ogólnie współczynnik implantacji "czwórek" jest ok.50%-60%. A moruli/1BB ok.20-30% czyli 1 kobieta na 4 zajdzie w ciąże, a prawdopodbieństwo ciąży mnogiej przy tych zarodkach jest stosunkowo niskie, wiec można ryzykować podanie dwóch. Oczywiście możesz być tym 5% gdzie zaimplantuja się oba i urodzisz dwójkę zdrowych dzieci, ale to nie jest realne ryzyko. Czy rozjaśniłam Ci trochę mój tok myślenia?

Myślę ze troszkę tak ale nie wierZę w moje szczęście niestety...

Nie wiem gdzie mieszkasz Ale duzo mi progesteron 8% nie mowi bo i u mnie w Norwegii i w pl sa wiesz, pięćdziesiątki i setki :)
Ja brałam 3x100 po transferze.

A ile masz lat??:D
A lekarze nie domniemywali czemu wam nie wychodziło? Moze po prostu wrogi śluz a teraz juz bedzie pieknie :)

Pozostałe wyniki jak tarczyca czy estradiol w normie ??

dla przypomnienia kochana :p a poniej gdy odp powiedzialas ze masz tyle samo hihi :p . to bylo na poczatku mojego pojawienia sie tu :-D

Annemarie, w rzadowym zapladniaja tylko 6 komórek. Pozostale albo się mrozi, albo oddaje do adopcji, albo niszczy - w zależności od tego co wybierzesz :)

Kochana ja tez mam 33 lata i lubie kobiety w moim wieku :)

U mnie niby tez zawsze wszystko było ok maz tez dziecko z pierwszego małżeństwa ma, ja niby nie do konca jeden jajnik pracuje ale tak to zrządzenie lekarz zadowolony z wynikow z endo itp a ciazy jak nie było tak nie było - bo teraz jest, pierwsze ivf pierwszy transfer :)
Wiec zycze ci tego samego!!

P.s, ściemniary klawiaturowe :D
Ja mam norweska klawiature ale mam podłożona tez polska wiec wybieram z ktorej korzystam - oj moje leniuszki leniuszki ....:D

Wydaje sie jakby to byly wieki :p

Wydaje sie jakby to byly wieki :p

Heheheh no od razu wiedziałam ze wy z AnneMarie z folksdojczów :D Ahahahahah

Strasznie szybko mija jak jest sie obserwatorem ale pamietam czekanie na wszystko ... Ciagle czekanie na rozpoczecie stymulacji na koniec stymulacji na punkcję telefon z labo na transfer i najdłuższe dwa tygodnie zycia .... Transfer-->test ... I do serduszkowej i do kolejnej i do drugiego trymestru... Hahahah teraz jestem spokojniejsza duzo, ostatni raz w zeszła srode slyszalalm malucha i położnej teraz czekam na termin połówkowego potem koniec sieprnia rodzinny i pierwszy tydzien wrzesnia pl :)

reklama
Do góry