reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Najki - widzę jestes - ja wczoraj dołaczyłam - jak uważasz przyznawać sie czy nie że korzysta sie z in vitro? wy mówicie??

reklama
co za dzień jakies fatum za mna chodzi, dzisiaj gościu zasłabł w tramwaju i pompowali go 40 min bez skutku, jakos wyrobiłam się na usg. Dwa tygodnie wczesniej gościu padł na ulicy i drgawek dostał, jakies młode chłopaki się przypałętały szybko, ale hardcore bo ja gościa nie dotknę bez rękawiczek...Mam tyle atrakcji ostatnio.

Ogólnie na 100% chłopak, duży człowiek rośnie 537g no i o tydzień jest większy, dobrze ze nie więcej:-p no chyba ze wysoki będzie po tatusiu, no i wszystko dobrze, powrót kolo 32tc na kolejny rekonesans.

najki na dojrzała komóreczkę przypada 200-300 jednostek estradiolu, obstawiam, ze jest z 10 pęcherzyków jeszcze rosnacych, no chyba ze masz PCOS to wtedy może być ich trochę więcej:-p. Bolec będzie bo każdy dojrzały pęcherzyk ma 20mm, wiec napierają jak rosną. Pytanie jaki masz protokół czy dawki menopuru rosna czy maleją, bo oocyty mogą się jeszcze rekrutować w protokole step up(rosnące dawki). Z czego jeżeli będzie 10 oocytów to jest bardzo ładnie :-)

Emi - rozumiem. To jest Ci łatwiej. Ja rozmawiajac nawet z bliska zresztą koleżanką z pracy o takiej możliwości - zostałam ostro skrytykowana - ale uznałam że to fanatyczka religijna. Wiec nie ma sensu z nią dyskutować bo i tak zdania nie zmiani a mnie tylko kosztowało to nerwy. poza tym raczej pozytywne opinie.. choc rodzice tak róznie. wiec postanowiliśmy nie mówić. choc cieżko jest działac i to wszystko ogarnąć w tajemnicy. szczegolnie gdy dochodzą wyjazdy a my nie mamy wtedy zostawić z kim córci i musimy sie niezle nakombinować

co za dzień jakies fatum za mna chodzi, dzisiaj gościu zasłabł w tramwaju i pompowali go 40 min bez skutku, jakos wyrobiłam się na usg. Dwa tygodnie wczesniej gościu padł na ulicy i drgawek dostał, jakies młode chłopaki się przypałętały szybko, ale hardcore bo ja gościa nie dotknę bez rękawiczek...Mam tyle atrakcji ostatnio.

Ogólnie na 100% chłopak, duży człowiek rośnie 537g no i o tydzień jest większy, dobrze ze nie więcej:-p no chyba ze wysoki będzie po tatusiu, no i wszystko dobrze, powrót kolo 32tc na kolejny rekonesans.

najki na dojrzała komóreczkę przypada 200-300 jednostek estradiolu, obstawiam, ze jest z 10 pęcherzyków jeszcze rosnacych, no chyba ze masz PCOS to wtedy może być ich trochę więcej:-p. Bolec będzie bo każdy dojrzały pęcherzyk ma 20mm, wiec napierają jak rosną. Pytanie jaki masz protokół czy dawki menopuru rosna czy maleją, bo oocyty mogą się jeszcze rekrutować w protokole step up(rosnące dawki). Z czego jeżeli będzie 10 oocytów to jest bardzo ładnie :-)

Wiesz co te teoje tłumaczenia o padających facetach na ulicy nie usprawiedliwia meldowania sie o 21.45 ani twojej sraczki dzisiejszej !

WIEDZIAŁAM ze wszystko ok i ty tez - te książki mądre to ci ktos czasmi zabrac powinien :D babiszon no !!

GRATULACJE syna na 100%:)

Oj bedzie sie działo w domu - w koncu to pierworodny bedzie jakby nie patrzec :D

Tosia,

ja ci tylko moge powiedziec z mojego punktu widzenia i teraz lezenia w hamaku:-) ja nikomu nie mowie i nie dlatego ,ze mam jakies obawy.Wiem co znacza dwa nieudane transfery i wiem jaki to bol. Czlowiek chce sie zaszyc jak mysz w dziurze i nikogo nie widziec. A wyobraz sobie teraz te miliony pytan: i co ? i jak ? a kiedy? oooo,nieudalo sie ? nie martw sie nastepnym razem na pewno sie uda ...itp,itd.I te dyskusje i dobre rady, a ty nikogo nie chcesz slyszec. Dlatego my postanowilismy ,trzymac klapy zamkniete i jesli sie nam tym razem uda ,to i tak powiemy dopiero po 12 tyg,bo do tego czasu wszystko moze sie zdazyc. To tak z technicznej strony,z drugiej strony ,jestes rozchwiana totalnie emocjonalnie,hormony szaleja,raz placzesz bez powodu raz sie smiejesz.Wieczna hustawka i czekanie, na usg, na punkcje na transfer ,na test...To wyjete 3 tygodnie z zycia podczas ktorych nie jestes soba. To intymne momenty ktorymi chcesz sie tylko dzielic z najblizsza tobie osoba.Moim zdanie nikomu nic do tego jakim sposobem zaszlam w ciaze,jak bede to powiem i nie sadze czy ktokolwiek bedzie sie pytal,jak to zrobilismy???;-)Czekamy na nasze dzieciatko juz troche i wiem ,ze te pierwsze tygodnie(po warunkiem ze sie uda) bedziemy tylko dla siebie,razem sie cieszyc i panikowac.W tym momencie nie chce sie tym z nikim innym dzielic. To moje prywatne zdanie,dziewczyny pewno beda mialy inne...:happy: in vitro swoja droga,to nie przestepstwo ,zeby sie do tego przyznawac,to jedna z drog do spelnienia marzen.:-)

Wiesz co te teoje tłumaczenia o padających facetach na ulicy nie usprawiedliwia meldowania sie o 21.45 ani twojej sraczki dzisiejszej !

WIEDZIAŁAM ze wszystko ok i ty tez - te książki mądre to ci ktos czasmi zabrac powinien :D babiszon no !!

GRATULACJE syna na 100%:)

Oj bedzie sie działo w domu - w koncu to pierworodny bedzie jakby nie patrzec :D

I kopa w d...za to biadolenie;-);-);-);-);-)wiedzialam ze wszystko bedzie GIT !!!!

Annnemarie Mam podobne zdanie, jak ktos ma wypaczone wyobrazenie to mu się go nie wyperswaduje z główki, nawet nie zamierzam, poddałam się po jednej próbie z wczesniej wspomnianą koleżanką fanatyczką relig.
My no cóż.. pierwsza ciąża zagrożenie było od pierwszego dnia kiedy sie dowiedziałam (skurcze, bole brzucha) i cała ciąża była trudna. w pracy musiałam sie "pochwalić" bo musiałam iść na zwolnienie juz w 8 tyg wiec bardzo wczesnie. Ale się udało i mamy cudowną i najkochansza córunie. Ale drugiego pragniemy chyba tak samo jak pierwszego, żeby nie powiedziec że bardziej bo juz wiemy jakie to szczescie. dlatego pow wszystkich swioch przejsciach podjelismy decyzje i bedziemy probować

reklama
Do góry