reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

niebajka ale do blastki dochodzi stosunkowo mało zarodków, i tak jak na 6 oocytów były 2 balstki to piknie;-)A czemu myślisz, że cos miało by się złego stać? wszystko będzie dobrze, beta wysoka przyrosty książkowe, a byłaś już na pierwszym usg? bo tak długo chyba czekasz, w którym tc idziesz ? bo w 6tc już bicie serduszka już można wylapać...a ty chyba już w 6tc jesteś?
Ogolnie wygląda to tak, ze po wykonaniu bety z krwi, idziesz do lekarza wtedy wizyta jest nie platna.Potem jest wizyta pęcherzykowa, czyli potwierdzenie pęcherzyka ciążowego z ciałkiem żółtym beta ok.1000, to jest dopiero potwierdzenie ciąży - wizyta pałatna. Za tydzień wizyta serduszkowa, tez platna. Ogólnie po wykonaniu bety (bezpłatnej) i wizyty tego samego dnia jesteś już poza programem i wszystkie wizyty są płatne.

reklama
Kate na swiezo podali mi 8a, blastka do mrozenia byla jedna:) wiem, ze to i tak super - dzieki Tobie tak naprawde:)
Z tym usg jestem zla bardzo.
Na stronie kliniki napisane jest ze wizyta w 4-5tyg. Jezeli prawidlowo obsluzylam sie kalkulatorem ciazowym z ang strony inrernetowej, to dzisiaj jestem w 6 tyg 2dniu. Wizyty usg nie bylo zadnej:( dopiero 20.. czyli w połowie 7 tygodnia. Dlatego pewnie snia mi sie głupoty :/ Nie ogarniam tej mojej kliniki :/

No właśnie Emenems. Ty to znasz! :p

niebajka jakby co nie jesteś już w programie i możesz iść gdziekolwiek na wizytę prywatną potwierdzić bicie serduszka. Bo tak naprawdę wizyta w 8tc to późna wizyta, ale może maja w tym jakiś swój cel. Ja po potwierdzeniu ciąży przez bete, wróciłam za tydzień żeby zobaczyć pęcherzyk no i ciałko. A potem zarodek z bijącym serduszkiem, to nie gwarantuje sukcesu, jednak jest trochę bezpieczniejsze.

Kate tak myslalam, ze pozno bardzo, ale nie chcialam wyjsc na niecierpliwa:/ w pon umowie sie do gina, u ktorego chcialabym prowadzic ciaze. Dla mojego komfortu pstchicznego.
Emenems czyli wizyte mialas w 6 tyg? Kurrr... ja to zawsze do tylu-.-

16 czerwca.
Dziewczyny a co powiecie na zalecenia mojej endokrynolog. Po becie poszlam z tym moim tsh 3,08. Dostalam euthyrox 25. No i diete. Cukier be, owoce do 16. Bez glutenu, bez mleka. Czy takie nagle odstawienie glutenu i nabiału jest dobre dla Kropka? Dzisiaj się zlamalam i zjadlam bulke.. i chyba pozbyłam sie juz wyrzutow sumienia..

reklama
Do góry