reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Edenlyn przy trzydniowych zarodkach można najwcześniej bhcg z krwi zrobić 10dpt. Może nie chodzi o progesteron, tylko o zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków 36h przed punkcją bo on fałszuje wyniki bhcg. Ale powiem Ci, ze szansa duża, na sukces bo mieliście IVF-ET nie ICSI z tego co piszesz, czyli komórki dobre i plemniki dobre skoro zarodeczki są. Przy starym IVF zapłodnienie szacuje się na max.60% w przypadku dreamteam'u:-) To wy jakoś mało skomplikowani jesteście skoro taka metoda, ale to bardzo dobrze:-)

Edenlyn przy trzydniowych zarodkach można najwcześniej bhcg z krwi zrobić 10dpt. Może nie chodzi o progesteron, tylko o zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków 36h przed punkcją bo on fałszuje wyniki bhcg. Ale powiem Ci, ze szansa duża, na sukces bo mieliście IVF-ET nie ICSI z tego co piszesz, czyli komórki dobre i plemniki dobre skoro zarodeczki są. Przy starym IVF zapłodnienie szacuje się na max.60% w przypadku dreamteam'u:-) To wy jakoś mało skomplikowani jesteście skoro taka metoda, ale to bardzo dobrze:-)

a co to ten" przypadku dreamteam'u" ? Jak mowilam jeszcze nie znam wszystkiego. Wczesniej mialam 3 ciaze naturalne tylko w pierwszej nastapil przedwczesny porod i niestety corcia zostala aniolkiem :((( :-( Ale bylo to bardzo dawno temu i w pierwszym zwiazku. Z obecnym mezem oboje mamy dzieci z poprzednich zwiazkow a na badanich wszystko bylo dobrze.Wiec dlatego moze jestesmy "malo skomplikowani" :-p.

Ostatnia edycja:
Edenlayn dreamteam to pary z niedrożnymi jajowodami, czasem zaliczana bezpłodność idiopatyczna pod warunkiem, ze IUI owocowały ciążą, ale to zależy od teorii. Co do tego, ze macie dzieci z poprzednich związków to jeszcze nic nie znaczy, bo nie możecie mieć ich teraz. Wiele kobiet z tego wątku gdyby próbowało zajść w ciąże w wieku 25lat miałoby dzieci PCOS, endometrioza i inne schorzenia nie są aż tak rozwinięte w tym wieku. Jeżeli z tym partnerem, tez naturalnie zachodziłaś w ciąże to ja bym poszła w dalszą diagnostykę immunologia w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. Miałaś robione badania na bialo C i S, i na zespól antyfos., bo wcześniejsze poronienia mogły pobudzić immunologie.
Bardzo mi przykro z powodu aniołka:-( itej drogi jaką przeszłaś, ale udało się bo masz dzieci:-p

kate same dobre wieści niesiesz!;) należę więc do dreamtem'u i mam spore szanse! jupiii! ;)

P.S. właśnie widziałam BOĆKA! to znak!;-):happy:

Moze znow od poczatku. A wiec z pierwszym mezem mialam 3 ciaze naturalne. Z tego pierwsza w bardzo mlodym bo niecale 17 lat skonczylo sie porodem w 26 tyg. Coreczka walczyla przez 5 dni, niestety :( Rok pozniej zaszlam w kolejna ciaze syn. 7 lat pozniej corka. nie spieszylo nam sie z 2 dzieckiem przez wczesniejsze doswiadczenia i strach. z obecnym mezem jestesmy ponad 3 lat. staramy sie od 2.5. i nic. on ma corke tez z poprzedniego zwiazku. robilam wszelkie badania , mialam kontrolowane jajeczka przez pol roku czy wogole sa i byly tak przez 7 miesiecy. lekarz wedlug tego kazal dzialac w odpowiednie dni. Po tych badanich przez pol roku i usg nic nie wskuralo wiec wyslal nas do kliniki niepodlodnosci. wszystkie badani przeszlam pozytywnie , tarczyca, hormony, itp itp. i ten lekarz nic nie wskural i niczego nie znalazl. wszyscy rozkladaja rece , i nie znaja przyczyny. Nasienie meza badane z 5x tez za kazdym razem byly ok. ja za kazdym razem mialam jajeczka przy owulacji. i dodam ze nie mialam zadnych poronien.

Edenlayn czyli u was jest niepłodność idiopatyczna - nie udało się znaleźć przyczyny. Tak samo u nas... Podobno przy niepłodności idiopatycznej są największe szanse na powodzenie in vitro, czego ci oczywiście życzę :) na dodatek fakt, że jajeczka zaplodnily się "bez wspomagania" też dobrze rokuje.... A ile w ogóle udało się uzyskać zarodków? (może już pisałaś ale mi umknęło)

Ps. Chciałam wrzucić wam zdjęcie mojego brzuszka ale jednak nie umiem dobrego brzuchowego selfie zrobić :p w każdym razie w obwodzie mam + 5 cm, podczas gdy na wadze bilans na razie - 3 kg....

reklama
Edenlayn no to wynika z tego ze jesteście w grupie dreamteam :-) w PL jeszcze byście mieli IUI, a tam nikt nie traci czasu i to chyba najważniejsze bo z roku na rok coraz ciężej zajść w ciąże, chociaż nie ma reguł.
To ty mamuśka pełną gębą, zaprawiona w bojach to raczej panikować nie będziesz tak jak ja:-p A tu brzuch zaboli, a to coś innego i ze świrować można...człowiek nie wie kompletnie czego się spodziewać.

sykatynka brzuszkowe selfie ?? :-D ja może tez kiedyś wrzuce, ale na razie się wstydzę:-p chociaż brzuch twardy, skóra napięta już kremiki trzeba używać na rozstępy.

Do góry