reklama
Edenlyn przy trzydniowych zarodkach można najwcześniej bhcg z krwi zrobić 10dpt. Może nie chodzi o progesteron, tylko o zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków 36h przed punkcją bo on fałszuje wyniki bhcg. Ale powiem Ci, ze szansa duża, na sukces bo mieliście IVF-ET nie ICSI z tego co piszesz, czyli komórki dobre i plemniki dobre skoro zarodeczki są. Przy starym IVF zapłodnienie szacuje się na max.60% w przypadku dreamteam'u:-) To wy jakoś mało skomplikowani jesteście skoro taka metoda, ale to bardzo dobrze:-)
Edenlayn
Fanka BB :)
Edenlyn przy trzydniowych zarodkach można najwcześniej bhcg z krwi zrobić 10dpt. Może nie chodzi o progesteron, tylko o zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków 36h przed punkcją bo on fałszuje wyniki bhcg. Ale powiem Ci, ze szansa duża, na sukces bo mieliście IVF-ET nie ICSI z tego co piszesz, czyli komórki dobre i plemniki dobre skoro zarodeczki są. Przy starym IVF zapłodnienie szacuje się na max.60% w przypadku dreamteam'u:-) To wy jakoś mało skomplikowani jesteście skoro taka metoda, ale to bardzo dobrze:-)
a co to ten" przypadku dreamteam'u" ? Jak mowilam jeszcze nie znam wszystkiego. Wczesniej mialam 3 ciaze naturalne tylko w pierwszej nastapil przedwczesny porod i niestety corcia zostala aniolkiem (( :-( Ale bylo to bardzo dawno temu i w pierwszym zwiazku. Z obecnym mezem oboje mamy dzieci z poprzednich zwiazkow a na badanich wszystko bylo dobrze.Wiec dlatego moze jestesmy "malo skomplikowani" .
Ostatnia edycja:
Edenlayn dreamteam to pary z niedrożnymi jajowodami, czasem zaliczana bezpłodność idiopatyczna pod warunkiem, ze IUI owocowały ciążą, ale to zależy od teorii. Co do tego, ze macie dzieci z poprzednich związków to jeszcze nic nie znaczy, bo nie możecie mieć ich teraz. Wiele kobiet z tego wątku gdyby próbowało zajść w ciąże w wieku 25lat miałoby dzieci PCOS, endometrioza i inne schorzenia nie są aż tak rozwinięte w tym wieku. Jeżeli z tym partnerem, tez naturalnie zachodziłaś w ciąże to ja bym poszła w dalszą diagnostykę immunologia w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. Miałaś robione badania na bialo C i S, i na zespól antyfos., bo wcześniejsze poronienia mogły pobudzić immunologie.
Bardzo mi przykro z powodu aniołka:-( itej drogi jaką przeszłaś, ale udało się bo masz dzieci
Bardzo mi przykro z powodu aniołka:-( itej drogi jaką przeszłaś, ale udało się bo masz dzieci
Edenlayn
Moze znow od poczatku. A wiec z pierwszym mezem mialam 3 ciaze naturalne. Z tego pierwsza w bardzo mlodym bo niecale 17 lat skonczylo sie porodem w 26 tyg. Coreczka walczyla przez 5 dni, niestety Rok pozniej zaszlam w kolejna ciaze syn. 7 lat pozniej corka. nie spieszylo nam sie z 2 dzieckiem przez wczesniejsze doswiadczenia i strach. z obecnym mezem jestesmy ponad 3 lat. staramy sie od 2.5. i nic. on ma corke tez z poprzedniego zwiazku. robilam wszelkie badania , mialam kontrolowane jajeczka przez pol roku czy wogole sa i byly tak przez 7 miesiecy. lekarz wedlug tego kazal dzialac w odpowiednie dni. Po tych badanich przez pol roku i usg nic nie wskuralo wiec wyslal nas do kliniki niepodlodnosci. wszystkie badani przeszlam pozytywnie , tarczyca, hormony, itp itp. i ten lekarz nic nie wskural i niczego nie znalazl. wszyscy rozkladaja rece , i nie znaja przyczyny. Nasienie meza badane z 5x tez za kazdym razem byly ok. ja za kazdym razem mialam jajeczka przy owulacji. i dodam ze nie mialam zadnych poronien.
sykatynka
Edenlayn czyli u was jest niepłodność idiopatyczna - nie udało się znaleźć przyczyny. Tak samo u nas... Podobno przy niepłodności idiopatycznej są największe szanse na powodzenie in vitro, czego ci oczywiście życzę na dodatek fakt, że jajeczka zaplodnily się "bez wspomagania" też dobrze rokuje.... A ile w ogóle udało się uzyskać zarodków? (może już pisałaś ale mi umknęło)
reklama
Edenlayn no to wynika z tego ze jesteście w grupie dreamteam :-) w PL jeszcze byście mieli IUI, a tam nikt nie traci czasu i to chyba najważniejsze bo z roku na rok coraz ciężej zajść w ciąże, chociaż nie ma reguł.
To ty mamuśka pełną gębą, zaprawiona w bojach to raczej panikować nie będziesz tak jak ja A tu brzuch zaboli, a to coś innego i ze świrować można...człowiek nie wie kompletnie czego się spodziewać.
sykatynka brzuszkowe selfie ?? ja może tez kiedyś wrzuce, ale na razie się wstydzę chociaż brzuch twardy, skóra napięta już kremiki trzeba używać na rozstępy.
To ty mamuśka pełną gębą, zaprawiona w bojach to raczej panikować nie będziesz tak jak ja A tu brzuch zaboli, a to coś innego i ze świrować można...człowiek nie wie kompletnie czego się spodziewać.
sykatynka brzuszkowe selfie ?? ja może tez kiedyś wrzuce, ale na razie się wstydzę chociaż brzuch twardy, skóra napięta już kremiki trzeba używać na rozstępy.
Podziel się: