reklama
Edenlayn
Fanka BB :)
Edenlayn a ty miałaś podane iludniowe zarodki? Kiedy chcesz zrobić betę? No bo jeśli pieciodniowe to już jakoś we wtorek-środę mogłabyś robić...
A ja tylko non stop chodzę do lustra i brzuch oglądam... No niby jest ale ja miałam zawsze oponke mimo że ogólnie jestem szczupłą i przez to mam wrażenie że tak go mniej widać... Ale zdecydowanie wciągnąć się go już nie da muszę dzisiaj w końcu zakupić pasy dla ciężarnych bo w środę jadę do Opola i lepiej się zabezpieczyć....
Bete moge zrobic najwczesniej 24.07.
Akurat wypada to dzien po planowanej miesiaczce . lek sie konczy 22 i musze zrobic dzien przerwy, tak mi kazali niestety. wiec na Bete przyjdzie mi czekac
sykatynka
Edenlayn czyli miałaś podane trzydniowe zarodki, to chyba Koło 10 dnia po transferze możesz robić betę z krwi... A progesteron ja biorę nadal, on nie ma żadnego wpływu na wynik testu z krwi!
Emi, ty oponka na brzuchu? Nie rozsmieszaj mnie! kiedy wstawisz zdjęcie brzuchola? To może ja wstawię swoje chociaż wstydzę się trochę oponki... ja pasów do tej pory nie kupiłam bo na razie miałam pauze od podróży, ale teraz mam w tym tygodniu Opole a w następnym Polkowice więc muszę już mieć pasy.... No i obwieszczam że jak we wtorek będzie wszystko ok to zaczynam obnosic się z brzuchem tak żeby wszyscy widzieli!
Emi, ty oponka na brzuchu? Nie rozsmieszaj mnie! kiedy wstawisz zdjęcie brzuchola? To może ja wstawię swoje chociaż wstydzę się trochę oponki... ja pasów do tej pory nie kupiłam bo na razie miałam pauze od podróży, ale teraz mam w tym tygodniu Opole a w następnym Polkowice więc muszę już mieć pasy.... No i obwieszczam że jak we wtorek będzie wszystko ok to zaczynam obnosic się z brzuchem tak żeby wszyscy widzieli!
A bo oni tak każą 14 dni po transferze zeby była pewność mi kazali robic sikanca 14dpt a js w 10 zrobiłam krew i im mowie ze ok a oni i tak ze dla nich liczy sie wynik sikanca 14dpt
Ale to nie koliduje z beta, jak masz gdzie prywatnie zrobic to koło srody/czwartku mozesz robic ....
Ale to nie koliduje z beta, jak masz gdzie prywatnie zrobic to koło srody/czwartku mozesz robic ....
Edenlayn
Terapie progesteronem rozpoczynamy w dwa dni po owulacji, w dniu punkcji lub dzień po i kontynuujemy przez 12-14 dni, po czym wykonujemy test ciążowy lub badanie poziomu hCG we krwi. Gdy ciąży brak lub pojawia się miesiączka progesteron odstawiamy, w ciąży stosuje się go przynajmniej do 10-tego tygodnia, kiedy głównym źródłem progesteronu staje się łożysko. W praktyce progesteron często jest zalecany do końca pierwszego trymestru ciąży (13 tydzień) lub do momentu całkowitego wykształcenia się łożyska (16-20 tydzień ciąży), a nawet dłużej, jako lek hamujący przedwczesną czynność skurczową macicy.
z "Przewodnika po niepłodności" dr Ilony Królak..
Tu tez tak zalecaja , to z klinki w Polsce. Wiec idocznie to od lekarza zalezy
z "Przewodnika po niepłodności" dr Ilony Królak..
Tu tez tak zalecaja , to z klinki w Polsce. Wiec idocznie to od lekarza zalezy
reklama
Podziel się: