reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

annemarie są różne rodzaje cykli do criotransferu,sztuczny i własny. Na sztucznym "wyłączamy" naturalną owulacje, żeby nam nie przeszkodzila, nie było torbieli taki cykl się rzadziej monitoruje, bo przy własnym może dojść do owulacji samoistnej. Zatem estrofem jest po to żeby naśladować naturalny cykl bo na początku cyklu wzrasta estradiol a razem z nim organizm przygotowuje się na owulacje rośnie LH, po piku LH dochodzi do owulacji i endometrium rośnie jak szalone przez progesteron, wcześniej tez są delikatne przyrosty endometrium. Sztuczny cykl to podanie dużej dawki estradiolu żeby niebyło owulacji, przy odpowiedniej wielkości endometrium uznaje się ze to juzi włacza progesteron. Może twój lekarz chce zebys szła własnym cyklem, albo zmodyfikował cykl sztuczny. A ty w ogóle samoistnie owulujesz? bo jeśli nie to może w ogóle jest Ci potrzebna mniejsza dawka estrofemu:-) i problem rozwiązany:-p

reklama
Dziewczyny zasnelam wczoraj o polnocy, o 22 zaaplikowalam duphaston, o 24 lutinusa i nie nastawilam budzika, a przed chwila dopiero wstalam... przerwa w lekach prawie 12h, czy to nie za dlugo?.. mam wszystko brac 3x dziennie i sie zmartwilam o Kropka..

Niebajka, weź teraz, nic się nie stanie.... Ja szczerze ci powiem że ja jestem bardzo mało regularna w braniu leków, chociaż się staram, ale nie powinno to mieć wpływu, przecież progesteron jest produkowany też przez twój organizm, ten sztuczny to tylko wspomagacz :)

niebajka ważne zeby dawki leków się zgadzały na dobę. Jeżeli sobie poprzesuwasz leki i masz z 3-4h spóźnienia to nie ma dramatu poprzesuwaj sobie delikatnie godziny następnych leków :-p jeżeli regularnie zapominasz wziąć tabletkę i ona wypada to niedobrze. Najważniejsza rzecz, dawka leków na noc jest najważniejsza dawka i jej nie należy pominąć. Tak samo jest w ciąży:-p

Dziekuje Wam:) biore wszystko 3x dziennie, nic nie pomijam, ostatnia dawka zazwyczaj tuz przed snem, tylko ze zaspalam dzis strasznie i sie zaniepokoilam ze nie dalam Kropkowi "jesc":p

Kate- z owulacja nie ma zadnego problemu.Odczuwam to na wlasnej skorze:-) bo tak mi sie jajniki daja we znaki. Ze sluzem tez nie ma problemu,macica czysta wszystko ok.Tylko moj mozg nie moze tego zrozumiec,ze mam byc w ciazy;-);-)...a ciaza podobno zaczyna sie w glowie.;-)Widocznie musimy jeszcze poczekac i uzbroic sie w cierpliwosc.:happy:Obieram pyry,jednym palcem pisze i zycze Wam cudownej,bezstresowej Niedzieli:happy:

Cześć kochane,
oto kalendarz:

CZERWIEC

22: Kate - spotkanie z maluszkiem na USG
22: Najki - wizyta przedstymulacyjna
22: Sykatynka - usg kontrolne
25: Madziulka - spotkanie z maluszkiem na USG
26: Hess - wysoka beta
30: Hess - druga jeszcze większa beta + wizyta kontrolna

Niebajka - wysoka beta - Kiedy???

LIPIEC

01: Tola32: wizyta u drugiego immunologa
15: Szkrabek: usg połówkowe

Dariaa - criotransfer
Najki - stymulacja i transfer
Stacy - stymulacja i transfer
Bety72 - criotransfer
Annemarie - criotransfer

reklama
najki wizyta W1 to początek wyciszania, jeżeli nie będzie torbieli itp. to planowo zaczniesz zastrzyki;-)

sykatynka trzymam kciuki za jutro, już nie długo 12tc i odsapniesz:tak:

Ja może jutro się dowiem co pod sercem nosze, w sumie mam tez stracha przed jutrem.Jakoś żadne usg nie nastraja mnie pozytywnie, tylko strach, już nie taki jak kiedyś ale i tak jest - cóż był czas przywyknąć... :sorry:

Do góry