reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

nigdy przenigdy ;) uznaliśmy, że jest to wyrzucanie pieniędzy. Poza naszym "rodzinnym" ginekologiem, skonsultowałam ten pomysł z panią ginekolog, która mnie prowadziła przez CLO i ogólnie ona mnie skierowała na invitro. 2 lata próbowaliśmy różnych metod - leki, diety, zmiany klimatu podczas "produkcji" :-D zmiana trybu życia, redukcja stresu. Żadnych efektów, tylko pogarszający się stan psychiczny. A że IUI dawało małą gwarancję, nie chciałam spotykać się z kolejną porażką, bo wtedy już na pewno nie zdecydowałabym się na invitro.. może i lepiej wyszło, że ominęliśmy ten element..

reklama
No u mnie nie było innej IUI przy mialm amh to od razu dostałam Letrozol i zawsze były pecherzyki i dupa wiec js dalej nie wiem czemu ja nie mogłam zajsc moze jednak niedrożne jajowody ale nie chciało im sie sprawdzać tego.

Sprawdze pozniej jakie badania mialam dokladnie robione, jak trafiłam do kliniki. Wczesniej bylam stymulowana do iui clo, ale nigdy iui nie bylo z winy lekarza wiec poszlam do kliniki.
Jako, ze mialam kiedyś operacje z zapaleniem otrzewnej w klinice skierowali mnie od razu na hsg, (poprzedniego lekarza nie moglam sie doprosic..) no i wyszlo, co wyszło. Z wodniakiem do ivf by mnie nie dopuścili, operacja, powtorne hsg zeby zobaczyc czy drugi jajowod udroznili i dupa. Tylko ivf zostało;)
Sykatynko trzymam kciuki za Was!
Podsli mi mrozaczka 4aa; )

U mnie nie było konieczności stymulacji bo owu zawsze była, pęcherzyki zawsze był, drożność ok bo była badana, nasienie męża też ok a mimo wszystko 4 iui nieudane...czemu? Nie mam pojęcia - przy pierwszym in vitro 5 blastek, w tym 3 na poziomie 3....

Co za dzień! Hess gratulacje!! Nareszcie Twoj Kropek doczekal sie cierpliwej mamusi!

Szkrabek rowniez Tobie gratuluje zdrowego synka!

Sykatynka obawiam sie ze ba to pytanie nikt nam nie odpwie ... Chyba czas przestać myślec dlaczego bo js milion razy sie zStanawiam

Hess - super wiadomości!!! :-) Gratulacje, w końcu się doczekałaś, należy Ci się teraz kropek po sercem jak nie wiem co!!! :tak: już kciukasy zaciśnięte za Twojego kropka!!!

reklama
Sykatynko nieplodnosc idiopatyczna chyba na to mowia:) wazne, ze jestes juz z brzuszkiem i tylko to sie teraz liczy! Dluga droga za Toba, ale wazne ze zakonczona sukcesem! bedzie dobrze! Sciskam mocno!

Do góry