reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jezeli z kompletem badan i z drożnością jajowodów to nie jest naciągnie moja droga to jest poważne podejscie do sprawy widac ze lekarz chce wyeliminować ew kazdy powod nie powodzenia IUI :)

No przed kazda IUI przed ivf potem co roku bo to trzrba odnawiać .. Non stop hahaha wiec jedtem pewna - HIV nir mam na 20000% :D

reklama
hmm..różyczkę robiłam już dwa razy, ale na HIV mnie nikt nie skierował. Na razie jestem dopiero na antykach i zastrzyki dopiero przede mną...czyli te badania też? Czy może powinnam się już o nie upomnieć?

Te badania przed IUI czy invitro są bardzo ważne, jednak jeżeli mówisz, że koszt wynosi 1 000 zł, to znaczy, że lekarz zapisał Ci kilka bonusowych, które można sobie odpuścić (też na początku dostałam listę WSZYSTKIEGO, ale okazało się, że ważne są może z 4-5 badań - m.in. na hiv, różyczkę, żółtaczkę), resztę można spokojnie zrobić w ciąży.

Jeżeli drożność będziesz robić bez narkozy - współczuję. Słyszałam, że niestety jest to praktykowane. Ja miałam ogólne i jeszcze tydzień krwawiłam z dróg rodnych. Niby "jako tako" stwierdzono, że działają, ale na CLO mój organizm nie reagował (trzy ostatnie cykle miałam podwójną dawkę) i jeden lekarz zaproponował IUI (koszt to przecież jedyne 2 000 zł w porównaniu do invitro - tanioszka!) na szczęście mam ginekologa w rodzinie i powiedział, że przy braku owulacji jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto, bo z czym mają się zapłodnić plemniki? Dlatego w naszym przypadku nie korzystaliśmy z IUI tylko bezpośrednio udaliśmy się po invitro.

PS: ja we wrześniu kończę 26 lat, też stwierdzicie, że jestem gówniarą? :-D Co prawda widziałam Paryż, kończę drugi dyplom (w lipcu jak mi się uda) i.. co tam jeszcze było w tym spocie? Cholera, Tokio. Ale widziałam przez google street view i w filmie, Liczy się?:-D

OlaSzy ty gowniaro! :p ja dość późno poznałam mojego męża bo miałam 27 lat, więc starania zaczęliśmy jeszcze później.... Ale za to przez 3 lata mieszkałam we Włoszech :p

Sykatynka - ZAZDROŚĆ. uwielbiam Włochy - co rok jeździmy na kilka dni (w okresie naszych urodzin, bo obydwoje jesteśmy z września).

Widzisz, ja męża poznałam jak szłam do przedszkola.. albo podstawówki... ciężko jest określić dokładny czas. Mieszkał po sąsiedzku, w domu po skosie:-D i od gówniarzy się przyjaźniliśmy, ale dopiero na studiach się związaliśmy.. mieszkając w innym mieście :-D dlatego u nas czas działa nieco inaczej - wszystko tak szybko przychodzi, ale o dziwo jest dokładnie planowane. Nasi rówieśnicy nadal są na etapie 'chodzenia ze sobą', niektórzy zaszaleli z zaręczynami, a my? Sama widzisz;-) nic nie jest z przypadku, chociaż z zewnątrz może się wydawać nieco inaczej, ale kto by się tym przejmował?

Ola a nie Mialas stymulacji do IUI ? Bo ja za kazdym razem letrozolem w roznych dawkach i mialalm zawsze kilka pęcherzyków i nic ...

Niebajka to teraz czekamy na wysoka bete !!!!

Ja miałam wszystkie iui robione na cyklach naturalnych, bez żadnej stymulacji.... Więc u mnie każdorazowo koszt iui to nie więcej niż 1200 zł, już ze badaniami moimi i mojego m...

reklama
Do góry