reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jezeli z kompletem badan i z drożnością jajowodów to nie jest naciągnie moja droga to jest poważne podejscie do sprawy widac ze lekarz chce wyeliminować ew kazdy powod nie powodzenia IUI :)

No przed kazda IUI przed ivf potem co roku bo to trzrba odnawiać .. Non stop hahaha wiec jedtem pewna - HIV nir mam na 20000% :D

reklama
hmm..różyczkę robiłam już dwa razy, ale na HIV mnie nikt nie skierował. Na razie jestem dopiero na antykach i zastrzyki dopiero przede mną...czyli te badania też? Czy może powinnam się już o nie upomnieć?

Te badania przed IUI czy invitro są bardzo ważne, jednak jeżeli mówisz, że koszt wynosi 1 000 zł, to znaczy, że lekarz zapisał Ci kilka bonusowych, które można sobie odpuścić (też na początku dostałam listę WSZYSTKIEGO, ale okazało się, że ważne są może z 4-5 badań - m.in. na hiv, różyczkę, żółtaczkę), resztę można spokojnie zrobić w ciąży.

Jeżeli drożność będziesz robić bez narkozy - współczuję. Słyszałam, że niestety jest to praktykowane. Ja miałam ogólne i jeszcze tydzień krwawiłam z dróg rodnych. Niby "jako tako" stwierdzono, że działają, ale na CLO mój organizm nie reagował (trzy ostatnie cykle miałam podwójną dawkę) i jeden lekarz zaproponował IUI (koszt to przecież jedyne 2 000 zł w porównaniu do invitro - tanioszka!) na szczęście mam ginekologa w rodzinie i powiedział, że przy braku owulacji jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto, bo z czym mają się zapłodnić plemniki? Dlatego w naszym przypadku nie korzystaliśmy z IUI tylko bezpośrednio udaliśmy się po invitro.

PS: ja we wrześniu kończę 26 lat, też stwierdzicie, że jestem gówniarą? :-D Co prawda widziałam Paryż, kończę drugi dyplom (w lipcu jak mi się uda) i.. co tam jeszcze było w tym spocie? Cholera, Tokio. Ale widziałam przez google street view i w filmie, Liczy się?:-D

OlaSzy ty gowniaro! :p ja dość późno poznałam mojego męża bo miałam 27 lat, więc starania zaczęliśmy jeszcze później.... Ale za to przez 3 lata mieszkałam we Włoszech :p

Sykatynka - ZAZDROŚĆ. uwielbiam Włochy - co rok jeździmy na kilka dni (w okresie naszych urodzin, bo obydwoje jesteśmy z września).

Widzisz, ja męża poznałam jak szłam do przedszkola.. albo podstawówki... ciężko jest określić dokładny czas. Mieszkał po sąsiedzku, w domu po skosie:-D i od gówniarzy się przyjaźniliśmy, ale dopiero na studiach się związaliśmy.. mieszkając w innym mieście :-D dlatego u nas czas działa nieco inaczej - wszystko tak szybko przychodzi, ale o dziwo jest dokładnie planowane. Nasi rówieśnicy nadal są na etapie 'chodzenia ze sobą', niektórzy zaszaleli z zaręczynami, a my? Sama widzisz;-) nic nie jest z przypadku, chociaż z zewnątrz może się wydawać nieco inaczej, ale kto by się tym przejmował?

Ola a nie Mialas stymulacji do IUI ? Bo ja za kazdym razem letrozolem w roznych dawkach i mialalm zawsze kilka pęcherzyków i nic ...

Niebajka to teraz czekamy na wysoka bete !!!!

Ja miałam wszystkie iui robione na cyklach naturalnych, bez żadnej stymulacji.... Więc u mnie każdorazowo koszt iui to nie więcej niż 1200 zł, już ze badaniami moimi i mojego m...

reklama
Do góry