reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

annemarie ty masz dziecko zdrowe, więc raczej problem jest po drugiej stronie ale nawet jeśli jest to są wady poważne i są mniej poważne, które nie przekreślają starań. PGD to dobre rozwiązanie mimo ze kariotypy będą w porządku ponieważ ryzyko aberracji chromosomalnych rośnie z wiekiem. A immunologia nic nie przekreśla steryd i do roboty:-p Zobaczycie na czym stoicie i wtedy będziecie się zastanawiać co dalej. Bo dróg jest wiele :-)

reklama
annemarie ty masz dziecko zdrowe, więc raczej problem jest po drugiej stronie ale nawet jeśli jest to są wady poważne i są mniej poważne, które nie przekreślają starań. PGD to dobre rozwiązanie mimo ze kariotypy będą w porządku ponieważ ryzyko aberracji chromosomalnych rośnie z wiekiem. A immunologia nic nie przekreśla steryd i do roboty:-p Zobaczycie na czym stoicie i wtedy będziecie się zastanawiać co dalej. Bo dróg jest wiele :-)

Moj M.ma trojke zdrowych dzieci z eks zolza.Sam tez jest zdrowy,ok ma cukrzyce 2 stopnia.Armia 100% ,1 klasa.Wiec jesli cos haczy to polaczenie nas dwoje. O tyle bedzie szajs ,ze bede musiala do Pl latac. Rozpracowanie tego czasowo i technicznie bedzie koszmarem.Reszte przezyjemy.:-) sie kurna nie dam!

Cześć dziewczyny!
ja sobie na troche zniknęłam...musiałam przewietrzyć głowę, przestać tyle myślec wiec przestałam czytać forum, poszłam na terapie...ostatni rok dał mi w dupę, poziom stresu sięgnął zenitu...byc moze wlasnie stad te ostatnie porażki.
Zdecydowalam sie przesunąć crio o jeden miesiac i bede podchodzila na przełomie czerwca/lipca...wszystko po to, zeby psychicznie dojść do siebie.

Hess, widze, ze tobie sie tez przesunęło wiec pewnie bedziemy podchodzic razem :)

dziewczyny, bardzo gratuluje tym co sie udało!!! I to cudowne, ze zaczyna tu byc pusto...to napawa optymizmem, ze wcześniej czy pózniej, ale sie udaje :-) spokojnej ciazy wam życzę!!!
a tym z Was, ktorym sie jeszcze nie udało, życzę DUZO siły!!!

sykatynka, dopisz mnie prosze na 16 czerwca, przygotowanie do crio. Umowilam sie juz do Pałki. Mam nadzieje, ze mi sie nic nie poprzesuwa i to bedzie początek cyklu, ale na wszelki wypadek umowilam jeszcze dwie wizyty pare dni pózniej.

Witam dziewczyny. To że nie pisałam nie znaczy że mnie tu nie było. Po prostu nic się u mnie nie działo. Wczoraj byłam w mojej klinice i dostałam już zastrzyki do stymulacji menopur. za tydzień w piątek 05.06 wizyta oceniająca stymulację. Mam nadzieję ogromną, że tym razem będą jakieś zarodeczki.
Uda się... ja też chętnie poszłabym na taką terapię, bo często czuję że to wszystko mnie przerasta. ostatnio to nawet zaczynam płakać bez powodu. Mój M mówi do mnie żebyśmy już dali sobie z tym wszystkim spokój ale wydaje mi się że to jest silniejsze ode mnie i muszę próbować

isabell, uda się ja tez miałam różne chwile i nie poznawałam siebie, aż wstyd się przyznać jaka nabuzowana emocjami byłam.Terapia tez była:-p. W sumie ponad dwa lata starań i wisząca nad nami adopcja, wiec nie raz myślałam ze walczę z wiatrakami. Jeszcze teksty mojego M ze nie ma po co walczyc itp...Czasem myslalam, ze może jednak mój M ma racje ze on nie może mieć dzieci, a ja musze to zaakceptować. On się pogodził ze swoja bezpłodnością jakieś 10 lat temu.Sama przestawałam wierzyć,że się uda. Za jakieś 5 miesięcy dowiem się czy dziecko zdrowe i wtedy zobaczymy kto miał racje:-p powiem tak mój M czekał na to dziecko 13lat, wiec chyba naprawdę nie warto się podawać, oczywiście czas pokaże jak będzie, ale miejmy nadzieje ze już będzie tylko dobrze:-) i tego wam tez życzę.

Hej kochane :) już dzisiaj jestem trochę spokojniejsza... Myślę sobie ze jednak dzięki temu że byłam i jestem na ścisłej diecie może udało mi sie opanować te skoki insuliny a poza tym dziewczyny na innym wątku twierdzą że Jerzak lubi straszyć... Więc miejmy nadzieję że na strachu się skończy... Teraz oby szybko minął czas do 8 czerwca....
UdaSie dobrze że wrocilas i dobrze że zrobiłaś sobie wolne od forum i starań, jak pokazują przykłady na forum to też często przynosi dobre efekty...
Ja cały czas zastanawiam się nad terapią... Nawet teraz, już w ciąży, bo przydałby się ktoś kto pomoże opanować ten wszechogarniajacy strach.... Z tym że musiałabym znaleźć kogoś naprawdę dobrego.... Ja sama studiowalam psychologię i jak kiedyś poszlam do pani psycholog która zaczęła stosować na mnie sztuczki które nam pokazywano na pierwszym roku, to wyszłam stamtąd ze śmiechem... Więc potrzebuje kogoś dobrego, kto nie uczył się na mnie zawodu.... Uda sie i Kate wy jesteście z Warszawy może polecicie mi kogoś? Mam moja panią psycholog z którą pracuje przy adopcjach, ale jako że się znamy i razem pracujemy to z nią jest to coś innego....

annemarie, ja jestem z Invicta Gdańsk. Zastanów się nad tym PGD i bardzo dokładnie przeczytaj zgody. Ja miałam ostatnio pgd 2 zarodków. Zostały pozyskane w grudniu a ja dopiero w kwietniu miałam crio. Na zgodzie zakreśliłam, że niediagnostyczne zarodki do zniszczenia, a to był błąd. Przy PGD ponad połowa materiału jest niediagnostyczna. Tak więc były dwukrotnie badane i może dlatego były bardzo słabe i się nie udało. Zastanów się nad badaniem FISH.

A ja się dziś gorzej czuje. To przeziębienie mnie dobija. Pewnie jest to rezultat chodzenia do roboty. Dostałam też @ chyba. 2 dni za wcześnie. Jeszcze jest takie lekkie plamienie, ale chyba to to. Czyli zamiast iść w 8 dc do lekarza, to pójdę w 10 dc. I tak wcześniej nie mogę, bo muszę posiew zrobić jakiś czas po antybiotykach. Dobrze, że wiem, od kiedy brać Estrofem i ile.

reklama
Mi zawse ginekolog mowia ze od dnia kiedy leci żywa krew liczy sie miesiaczka a cała reszta to plamienia - trzymaj sie Hess kochana nie daj sie

Do góry