reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No to krotko - fasola 1cm, ciałko żółte 4mm serducho wali jest ok ;)
Pożegnaliśmy sie w mega miłej atmosferze ze wszystkimi tam, nawet jedna pielęgniarka przyszła specjalne ogladac nasze dziecię :) bo czuje do nas sentyment bo pochodzi z naszej wiochy.

Nazwiazujac do kontrowersji wokół in vitro, czy religii w szole czy diety atkinsa - zawsze znajdzie sie ktos kto ma inne zdanie niz ja i wazne by se soba byc w zgodzie.

Jakos nie zauważyłam zeby personel mojej kliniki miał jakies problemy moralno etyczne hahaah

reklama
Emenems - super! oby tak dalej :D

MAJ
29: Szila - wizyta kontrolna - 1 DS
31: kaatik - udany transfer

blueskye - criotransfer
UdaSię - criotransfer
Dorotka - criotransfer

CZERWIEC
01: Szkrabek - test Nifty
02: Tola32 - wizyta u immunologa
02: Agapl - wizyta kontrolna i początek stymulacji
03: Bunieczek - spotkanie z synusiem przez USG
06: GizaS - połówkowe
08: Sykatynka: wizyta serduszkowa u Kunickiego
08: Hess - posiew + usg endo
11: IngaPo - wizyta przedstymulacyjna
16: kwiatuszek - wizyta w Novum
18: Szkrabek - wizyta kontrolna
22: Kate - spotkanie z maluszkiem na USG
25: Madziulka - spotkanie z maluszkiem na USG

Dariaa - histeroskopia i sctratching endometrium
Bety72 - criotransfer
niebajka - criotransfer
Hess - criotransfer
Emenems - USG genetyczne

LIPIEC

01: Tola32: wizyta u drugiego immunologa

Dariaa - criotransfer
Najki - stymulacja i transfer
Stacy - stymulacja i transfer

Ostatnia edycja:
Tola najzabawniejsze jest to że na temat in vitro wypowiadają się politycy, aktorzy a nie lekarze, ciekawe czemu?? może większość tego środowiska nie ma z tym problemu:-p ostatnio oglądałam program jak to "lekarze' są przeciw aborcji. W programie brał udział jakiś prof. z szpitala onkologicznego który z wielu powodów przeprowadza aborcje ze wskazaniem medycznym. No i pani z jakiegoś zadupia przeciwko aborcji w ogóle. Gościu do niej z faktami argumentami a ona tylko o Bogu i etyce. Nawet jak jej powiedział, ze w przypadku czerniaka jak pacjentka jest w ciąży to on ja po wizycie kładzie na stól, bo za dwa tygodnie może jej nie być:eek:, to ona i tak swoje. Szkoda gadać, a PIS już do konstytucji się dobiera, zobaczymy czy to tylko robienie dobrze ich katolickim wyborcom czy naprawdę zmienia konstytucje, bo jak to rusza to zablokują dalszym partiom jakiekolwiek ruchy.

edit: a tak swoją drogą co zaproponują 20latkowi z nowotworem jądra, który chce mieć dzieci bo IUI z takiego nasienia to rzadkość, bo mrożone jest latami, no i depozytów często maja jeden albo dwa. Czy może oni tez maja nie mieć dzieci?

no wcale ,ze nie bo pan dr.tez sie wypowiada

Wstrząsająca prawda o in vitro: "Żeby mogło się urodzić 122 tys. dzieci, poświęcono życie prawie 4 mln innych dzieci"

reklama
annemarie ale żenada, taka manipulacja informacjami...Fundacja czegoś tam szukasz na stronach pana dokora i znajdujesz fundacje im. Jana Pawła II wchodzisz na stronę a tam naprotechnologia i nauki kościoła. Taka manipulacja jeszcze informacjami, a co najlepsze co pomoże napro kobiecie bez jajowodów? no i ja myślę ze skoro wszyscy bezpłodni katolicy adoptują dzieci, to lećmy do ośrodka bo dla nas zabraknie:-D Nie korzystajmy z "diabelskich praktyk" - to z komentarzy pod artykułem. I ten gniot jak czytasz Politka, logo się zgadza, i se myślę no nie naszą bezstronna politykę już opanował PiS a tu przyglądam się "wPolityce" logo dość podobne, ale jakość informacji godna pożałowania.

Do góry