reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam dziewczyny,

Czy mogłabym się dołączyć?:-) Nie które dziewczyny kojarzę z wątku o IUI, ale jak to mówią przechodzę na drugą stronę lustra.:tak: W związku z tym, że w czerwcu mam wesele brata, nie zdążymy z in vitro więc całą procedurę przekładamy na lipiec. :tak:

Czy któraś z Was stosowała jakąś dietę wspomagającą przed in vitro i czy to prawda że nie można używać zapachowych kosmetyków.?Przepraszam, że pytam ale dla mnie to wszystko nowa droga i chciałabym się przygotować jak najlepiej. ;-)

reklama
Stacy!! Super ze juz tu jestes :)
Przykro mi z powodu testu dzisiejszego i zycze udanej zabawy i owocnego cyklu:D

annemarie czyli pogody ducha..przyda się gdy zabraknie pogody za oknem:-p

stacy zdrowe odżywianie jest jak najbardziej wskazane, ale moim zdaniem jak ma się udać to uda się bez tego chyba ze masz jakieś problemy z cukrem....czy cos.

Tola tak się wypowiadają ludzie , którzy nie mają zielonego pojęcia.... szkoda słów i nerwów....

Stacy u którego jesteś doktora? ja też jestem w Bocianie

Tola najzabawniejsze jest to że na temat in vitro wypowiadają się politycy, aktorzy a nie lekarze, ciekawe czemu?? może większość tego środowiska nie ma z tym problemu:-p ostatnio oglądałam program jak to "lekarze' są przeciw aborcji. W programie brał udział jakiś prof. z szpitala onkologicznego który z wielu powodów przeprowadza aborcje ze wskazaniem medycznym. No i pani z jakiegoś zadupia przeciwko aborcji w ogóle. Gościu do niej z faktami argumentami a ona tylko o Bogu i etyce. Nawet jak jej powiedział, ze w przypadku czerniaka jak pacjentka jest w ciąży to on ja po wizycie kładzie na stól, bo za dwa tygodnie może jej nie być:eek:, to ona i tak swoje. Szkoda gadać, a PIS już do konstytucji się dobiera, zobaczymy czy to tylko robienie dobrze ich katolickim wyborcom czy naprawdę zmienia konstytucje, bo jak to rusza to zablokują dalszym partiom jakiekolwiek ruchy.

edit: a tak swoją drogą co zaproponują 20latkowi z nowotworem jądra, który chce mieć dzieci bo IUI z takiego nasienia to rzadkość, bo mrożone jest latami, no i depozytów często maja jeden albo dwa. Czy może oni tez maja nie mieć dzieci?

Ostatnia edycja:
Dziwi mnie tylko jedno ze w tych wszystkich rozmowach nie przejawia się watek zanieczyszczenia środowiska szkodliwosci środków wykorzystywanych do farbowania ubrań , toksycznych odpadow i żywnosci. To rozwój cywilizacji i pazernosc koncernów i politykow sprawiły ze tak wzrosla liczba osob niepłodnych. Rozwoj medycyny jest tylko naturalna konsekwencja i obroną przed nieplodnoscią. My jestesmy ofiarami a leczenie in vitro to nie nasza fanaberia ale konieczność.:-)

reklama
Wiem Kate właśnie o to mi chodzi, że w mediach wypowidają się "eksperci" i ryją mózgi ludziom. A oni nie znając się powtarzaja co usłyszeli.
Oby nikt z zagorzknaiłych przeciwników ivf nie musiał sięgnąć po to metodę. Niepłodność jest straszna
Dziś się popłakałam. Moje dziecko znów się obudziło i od razu pyta gdzie ten brat na którego czeka. Mówię, że będziemy musieli poczekać i musimy się wiecej modlić to może będzie. A córa do mnie że ona się codziennie modli do Bozi a brata nadal nie ma. I mówi wiesz mamusiu to ja pomodlę się teraz to może już będzie. Uklękneła i zaczeła się modlić. Normalnie rozpłakałam się. Widok 5latka proszącego w modlitwie o rodzeństwo... odpadam.:no:

A o to córa ponad 2 lata temu:
https://www.youtube.com/watch?v=dkJ0H1j4LFY

Ostatnia edycja:
Do góry