reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam dziewczyny,

Czy mogłabym się dołączyć?:-) Nie które dziewczyny kojarzę z wątku o IUI, ale jak to mówią przechodzę na drugą stronę lustra.:tak: W związku z tym, że w czerwcu mam wesele brata, nie zdążymy z in vitro więc całą procedurę przekładamy na lipiec. :tak:

Czy któraś z Was stosowała jakąś dietę wspomagającą przed in vitro i czy to prawda że nie można używać zapachowych kosmetyków.?Przepraszam, że pytam ale dla mnie to wszystko nowa droga i chciałabym się przygotować jak najlepiej. ;-)

reklama
Stacy!! Super ze juz tu jestes :)
Przykro mi z powodu testu dzisiejszego i zycze udanej zabawy i owocnego cyklu:D

annemarie czyli pogody ducha..przyda się gdy zabraknie pogody za oknem:-p

stacy zdrowe odżywianie jest jak najbardziej wskazane, ale moim zdaniem jak ma się udać to uda się bez tego chyba ze masz jakieś problemy z cukrem....czy cos.

Tola tak się wypowiadają ludzie , którzy nie mają zielonego pojęcia.... szkoda słów i nerwów....

Stacy u którego jesteś doktora? ja też jestem w Bocianie

Tola najzabawniejsze jest to że na temat in vitro wypowiadają się politycy, aktorzy a nie lekarze, ciekawe czemu?? może większość tego środowiska nie ma z tym problemu:-p ostatnio oglądałam program jak to "lekarze' są przeciw aborcji. W programie brał udział jakiś prof. z szpitala onkologicznego który z wielu powodów przeprowadza aborcje ze wskazaniem medycznym. No i pani z jakiegoś zadupia przeciwko aborcji w ogóle. Gościu do niej z faktami argumentami a ona tylko o Bogu i etyce. Nawet jak jej powiedział, ze w przypadku czerniaka jak pacjentka jest w ciąży to on ja po wizycie kładzie na stól, bo za dwa tygodnie może jej nie być:eek:, to ona i tak swoje. Szkoda gadać, a PIS już do konstytucji się dobiera, zobaczymy czy to tylko robienie dobrze ich katolickim wyborcom czy naprawdę zmienia konstytucje, bo jak to rusza to zablokują dalszym partiom jakiekolwiek ruchy.

edit: a tak swoją drogą co zaproponują 20latkowi z nowotworem jądra, który chce mieć dzieci bo IUI z takiego nasienia to rzadkość, bo mrożone jest latami, no i depozytów często maja jeden albo dwa. Czy może oni tez maja nie mieć dzieci?

Ostatnia edycja:
Dziwi mnie tylko jedno ze w tych wszystkich rozmowach nie przejawia się watek zanieczyszczenia środowiska szkodliwosci środków wykorzystywanych do farbowania ubrań , toksycznych odpadow i żywnosci. To rozwój cywilizacji i pazernosc koncernów i politykow sprawiły ze tak wzrosla liczba osob niepłodnych. Rozwoj medycyny jest tylko naturalna konsekwencja i obroną przed nieplodnoscią. My jestesmy ofiarami a leczenie in vitro to nie nasza fanaberia ale konieczność.:-)

reklama
Wiem Kate właśnie o to mi chodzi, że w mediach wypowidają się "eksperci" i ryją mózgi ludziom. A oni nie znając się powtarzaja co usłyszeli.
Oby nikt z zagorzknaiłych przeciwników ivf nie musiał sięgnąć po to metodę. Niepłodność jest straszna
Dziś się popłakałam. Moje dziecko znów się obudziło i od razu pyta gdzie ten brat na którego czeka. Mówię, że będziemy musieli poczekać i musimy się wiecej modlić to może będzie. A córa do mnie że ona się codziennie modli do Bozi a brata nadal nie ma. I mówi wiesz mamusiu to ja pomodlę się teraz to może już będzie. Uklękneła i zaczeła się modlić. Normalnie rozpłakałam się. Widok 5latka proszącego w modlitwie o rodzeństwo... odpadam.:no:

A o to córa ponad 2 lata temu:
https://www.youtube.com/watch?v=dkJ0H1j4LFY

Ostatnia edycja:
Do góry