reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie ma jak sie po wygrzewać na słoneczku. Dzisiaj byłam zrobić bete, wynik bedzie dopiero we wtorek w ten dzień co sikaniec. Dzisiaj mnie coś podkusiło żeby zrobić test- i źle zrobiłam, bo wyszedł negatywnie tłumacze sobie że to dopiero 8 dzn po transferze, może jeszcze jest jakaś nadzieja. Zobaczymy ale z nast testem czekam do wtorku, narazie korzystam ze słońca. szlak!!!!

hej Koleżanki
Dziś byłam na wizycie i po 8 dniach stymulki mam po 4 pęcherzyki na każdym jajniku.. troszkę mało,największy ma 14mm, reszta po ok 12- 13mm. Dodatkowo lewy jajnik mam zrośnięty z macicą i możliwe że z niego jajek nie pobiorą ;/. no ale pani doktor powiedziała, że i z tak małej ilości są piękne ciąże więc nie tracimy nadziei :). Cieszę się ze coś tam urosło bo już marnie było 3 dni temu :). punkcja sroda- czwartek pewnie :),sorki ze wam tak zawracam glowe moimi sprawami, ale chcialam sie podzielic wiesciami :) buziaki:*

INIIIA- absolutnie nie zawracasz nam glowy pisz tylko jak bedziesz cos nowego wiedziala przecierz my tu po to wszystkie jestesmy by sobie pomoc i wysluchac,buziaki

iniia-> gluptasie, nie zawracasz, tutaj kazdej dziewczynie sie kibicuje i z kazda przezywa jej podejscia. Tak wiec koniecznie pisz co i jak:-)
Magdalena_Markiewicz-> moze byc jeszcze za wczesnie na tescik sikany. Jesli juz robisz to poczekaj jeszcze ze 2 dnia conajmniej i kup bardzo czuly. Ale one i tak nie zawsze wychodza

nie wiem ktora to z was pytala o nadzerke..... nadzerke spokojnie mozna miec w czasie ivf..... ja tez mam i celowo nie usuwam:)

isia

jak pobioraja komorki TO WSZYSTKIE IDA DO ZAPLODNIENIA.... taki cel wyrpodukowania duzej ilosci komorek coby z nich mozna zarodki bylo robic

dzięki lolitka200:) ja jeszcze nie dokońca wiem co i jak czytałam troche, ale nie wiem jak te procedury do konca wyglądają..była bym wdzieczna jakby któras z was nmi napisała- chodzi mi o to jak to jest jak pobieraja te komórki i do zamrożenia idą i ja za pierwszym razem wykorzystuje czesc a reszta czeka na później? a za każdy zabieg płaci sie całą kwote??prosze jak mozecie przybliżcie mi ten temat bede bardzo wdzieczna:*

jak idziesz za 1szym razem i masz kilka zarodkow to bierzesz 1/2/3 do wyboru zeby transferowac a reszte sie mrozi. jak masz zamrozone to jesli sie nie uda za 1szym razem to pozniej placisz tylko za transfer zarodkow. jesli z 1 szej stymulacji nie masz zadnych mrozonych - to wtedy musisz cala procedure przejsc i placic za calosc

dzięki lolitka200:) ja jeszcze nie dokońca wiem co i jak czytałam troche, ale nie wiem jak te procedury do konca wyglądają..była bym wdzieczna jakby któras z was nmi napisała- chodzi mi o to jak to jest jak pobieraja te komórki i do zamrożenia idą i ja za pierwszym razem wykorzystuje czesc a reszta czeka na później? a za każdy zabieg płaci sie całą kwote??prosze jak mozecie przybliżcie mi ten temat bede bardzo wdzieczna:*

wiec....pobieraja przy punkcji jajeczka, potem lacza je z chopakami twojego m, obseruja czy sie dzielą....potem po 2/3/4/5 dniach od pobrania jest transfer, wprowadzaja ci 1 lub 2 nawet 3 zaplodnione komorki no i je wysiadujesz hahaha...pozostale (jesli zostana jakies) mroza, jak sie nie uda za 1 razem to odmrazaja i podaja ci je. u mnie sam transfer kosztuje ok 1800 zł. jesli nie bedziesz miala mrozaczkow tak jak ja to zaczniesz od nowa cala procedure, i od nowa placisz......

reklama
dzięki wielkie dziewczyny za informacje:):):). Pierwsza wizyta dopiero 11 czerwca a ja się juz denerwuje co i jak będzie. Dam znać jak już bedę po:).

Do góry