reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Katya1- masz racje, lepiej czekac spokojnie i tak co ma byc to bedzie. Magdalena - bedziemy mialy wyniki w tym samym dniu. Fajnie. Wydaje mi sie, ze 9 dzien po transferze 5-kom. to nie za wczesnie skoro ja testuje 3 dni po Tobie z 2- kom.

reklama
9 dni stymulacji to nie tak długo..ja myślałam ze te stymulacje dłużej trwaja tak z 2-3 miesiace conajmniej, ale ciesze sie ze tak nie jest:). A za każde ICIS się płaci obojętne czy udane czy nie? a na pierwszej wizycie to ustala sie jakis plan działania co i jak i to wszystko załatwia sie w jeden dzień i tyle? czy trzeba jeszcze w czasie stymulacji robic u nich w klinice badania? pytam, bo ja bede dojezdzac ponad 300 km w jedna strone i zastanawiam sie czy nie trzeba sie bedzie gdzies zatrzymac jakby co.dzięki z góry za odpowiedź. Podoba mi się bardzo wasze wzajemne wspieranie się-szczerze to tak jak się czyta wasze wypowiedzi to lżej na duszy:)

9 dni stymulacji to nie tak długo..ja myślałam ze te stymulacje dłużej trwaja tak z 2-3 miesiace conajmniej, ale ciesze sie ze tak nie jest:). A za każde ICIS się płaci obojętne czy udane czy nie? a na pierwszej wizycie to ustala sie jakis plan działania co i jak i to wszystko załatwia sie w jeden dzień i tyle? czy trzeba jeszcze w czasie stymulacji robic u nich w klinice badania? pytam, bo ja bede dojezdzac ponad 300 km w jedna strone i zastanawiam sie czy nie trzeba sie bedzie gdzies zatrzymac jakby co.dzięki z góry za odpowiedź. Podoba mi się bardzo wasze wzajemne wspieranie się-szczerze to tak jak się czyta wasze wypowiedzi to lżej na duszy:)

hm...ja mam podobnie mam ok 300 km do kliniki (bocian, bialystok) na pierwszej wizycie byla wizyta z czym i dlaczego przyjechalismy, jaki problem, zerknal dr w badania ktore mielismy ze soba, potem badania zrobili w klinice, moje i meza.....po 2 h znowu wizyta i decyzja co dalej, jaki plan dzialania......jesli chodzi o spanie, zostawanie, to ja przyjezdzam 1 dzien przez punkcja, tj. pobranie jajeczek...tak bym byla wypoczenta przed punkcja, no i armia meza by byla wypoczeta, zostane tym razem jeszcze 1 moze 2 dniu po transferze i wsio....a tak wizyty kontrolne jak i pierwsza to wyrabiam sie w ciagu tego samego dnia.......bedzie spoko.....zobaczysz.....:-)

DELFINA-witaj smialo zawsze pytaj tu dziewczyny sa bardzo pomocne ja osobiscie nie wiem jak dziekowac im za pomoc ,a przede wszystkim za wsparcie sa niesamowite i najlepiej nas rozumia.
Dziewczynki moje dzis moj 11dpt znow robilam miojego sikanca jak codzien z rana oczywiscie jest pozytywny ale tak bardzo sie boje cieszyc i na razie nikomu oprucz meza i siostry nie mowie boje sie cieszy moim szczesciem a tak bardzo bym chciala,moze usg mnie bardzo przekona tyl ze nawet nie wiem dokladnie kiedy bede miala w poniedzialek bede wiedziec rany obym tylko w jakas paranoje nie wpadla strach jest taki duzy ze mnie przerasta,czy wy tez tak mialyscie a moze powinnam miec jakies obawy ale raczej wszystko sie udal boze chyba potrzebuje pomocy!

Kama35 - doskonale Cie rozumiem. Ja już zrobiłam sobie dwie bety 11dpt - 600 i w 13 dpt - 1290 ale nadal się boję czy wszystko jest OK. Dziś mam 16 dpt i strasznie źle się czuje - bóle podbrzusza - i do tego zauważyłam dziś brązowe plamienie. Umieram ze strachu... ale chyba musimy być dobrej myśli... żeby nie zwariować.

LAURA81-nie denerwuj sie,a kiedy masz usg?wiesz juz?ja w poniedzialek dzwonie do mojej kliniki i mam nadzieje ze mi powiedza kiedy usg bebe miala,dzis jest moj 12dpt i jak zawsze z rana sikanca robilam oczywiscie dwie piekne krechy napewno jest wszystko ok u ciebie tez,a nie mozesz zadzwonic do kliniki i powiedziec jej o tych plamieniach,wiem co czujesz,moze by cie uspokoili,tak wiesz dla swojego spokoju i ze by nie byc w nerwach bo jak my sie denerwujemy to napewno nie jest na plus dla nas i naszych malenstw.Jak bedziesz cos wiedziala daj prosze znac buziaczki wszystko bedzie ok!!!!

lena31 dzięki wielkie za otuche i informacje..ja ide na pierwszą wizyte z badaniami- badanie nasienia męża mamy zrobione, ale może nie będą chcieli powtarzać..ja ogólnie byłam w ciąży naturalnie ale poroniłam w pierwszym miesiącu- przyczyna nieznana a od tej pory nic i po badaniu nasienia(nie wyszło dobrze) ginekolog nas skierował do tej kliniki i próbowania tam. Ja acard biore już od miesiąca bo gin mi przepisał.Była może któraś z was w ciąży naturalnie przed wizytą w klinice?a jak pobierają wam komórki jajowe to jedna do zabiegu a reszte mrożą czy jak???
Laura81-trzeba być dobrej myśli:), napewno wszystko będzie ok,a dla świetego spokoju może zadzwoń do swojego lekarza bo może coś trzeba zrobić..albo wziąć jakies tabletki.Pozdrawiam

reklama
Kama35 - dzięki za wsparcie. Wizytę i pewnie przy okazji USG mam umówione na 8 czerwca. Próbowałam dziś dzwonić do swojego lekarza ale jest niedostępny. Szkoda że akurat jest weekend - ciężko jakąś konkretną pomoc uzyskać.
Miłego dnia !!

Do góry