reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hess a jak tu mieć ochotę na Przytulanki gdy człowiek w ciągłym stresie..I co teraz? tydzień antybiotyk, wymaz potem odstawianie luteiny i nowy cykl do crio?

szila już ja Ci wszystko wyjasnie:-) ogólnie po owulatanie idziesz na tajemniczą wizytę 1W (wyciszanie, trwa 2 tygodnie) wtedy podczas/ albo po ovulastanie bierzesz gonapeptyl, żeby "wyłączyć" przysadkę, aby twoje hormony nie zakłóciły kolejnego etapu jakim jest stymulacja. Wizyta 1DS to właśnie pierwszy dzień stymulacji - początek faszerowania Cię hormonami żeby jajeczka uszami Ci wyszły, wtedy dla przyjemności męża albo twojej jeżeli lubisz się kłóć dojdą kolejne zastrzyki najprawdopodobniej menopur.Tu trzeba uważać, żeby dobrze rozmieszać mikstury, konkretna ilość rozpuszczalnika musi być wymieszana z lekiem, bo strzykawki są odpowiednio wyskalowane Trzeba będzie robić jeden zastrzyk po lewej drugi po prawej stronie, nie ma litości:-p Po 7 dniach pani doktor obejrzy ilość pęcherzyków, jak ładnie urosły, i ustali termin punkcji czyli pobrania komórek jajowych z pęcherzyków, kolejne dawki zastrzyków. Na razie to tyle:-) no i możesz się na większość wizyt z wyprzedzeniem zapisywać, ja tez nie polecam dr SZ, ale może się wyrobiła babka.

reklama
sykatynka jak sobie radze? narzekam :-DA tak serio to ide spać, zasem nie da się zasnąć ale za jakąś godzinę minie i tak funkcjonuje. Czasem sen pomoże, czasem coś zjem i mi się poprawi, a czasem paracetamol. Mój M ostatnio jak na mnie patrzy jak ja wyglądam to mi współczuje, bo albo mi nie dobrze, albo nie mam siły, albo brzuch, albo głowa, albo zgaga, albo zaparcia... i tak leże w tym łóżku i nic nie mówię bo co mi to pomoże, a II trymestr to miał być miesiąc miodowy:-( no i chudnę, pani seniorita doktor powiedziała ze jak nie będę tyć po 20tc to będzie krzyczeć. A ja wcale mało nie jem tylko ten pasożyt wyciąga ze mnie pewnie:-)

Emenems to chłopaka chcesz? bo nie zrozumiałam za bardzo posta...

Hahaha dobrzeby było jakby był chłopak ze względów rodznnych ale wiadomo - nie jestem z tych co teraz beda marudzić o płci :) byleby zdrowe było

emenems może lepiej chłopak po mężu spokojniejszy będzie, bo córa podobna do mamusi to już jak przekleństwo:-p żarcik oczywiście.

Ahahaahahahaha no mysmy tez o tym rozmawiali - najgorsza opcja - chłopak postruy meza z moim charakterem hahahah no nie podskocze:D za krotka bede :D

kate_p7 - do niedzieli biorę lutke i powinna przyjść @. Od wczoraj przez 10 dni biorę 2 antybiotyki + osłonowe cuda. Jak juz @się zjawi to od 2dc mam zacząć brać 3x1 estrofem. W 7/8 dc wizyta z posiewem + badanie estriadolu + podglądanie endo.

Aaaa, w niedziele tuż przed północą zostałam ciocią Ani. Waży 4,15 kg, mierzy 59 cm. Poród był od soboty wieczora, tzn wszystko się zaczęło od soboty. Także bratowa padnięta do dnia dzisiejszego.

reklama
Kończą mi się miejsca na brzuchu na zastrzyki... Lewa połowa brzucha posiniaczona cała i najgorsze jest to że te siniaki się bardzo długo utrzymują :(

Do góry