reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochane moje,

nasze trojaczki niestety postanowily nas opuscic:no::-:)-(.Jutor mamy jeszcze wizyte ale cudow sie nie spodziewam dlatego z tej wielgasnej bety raczej beda nici. Nie przezywam juz tego tak jak za pierwszym razem ,co nie znaczy ze jest Ok. Badzcie swiadome tego ile szczescia was spotkalo,bo sie udalo :tak:Do tego cudu jaki nosicie pod sercem trzeba miec duzo pokory i respektu.Ja ucze sie wlasnie zyc ze swiadomoscia,ze moze jeszcze 10 takich podejsc mnie czeka ,im szybciej to ogarne tym lepiej.Bede do Was zagladac na razie musze zejsc na ziemie.Buziaczki

Annemaria przykro mi bardzo że tak wyszło. Ale jak dostajesz @ pomimo brania leków to znaczy że podanie zarodków nie zintegrowało się z endometrium. Dopiero zmiana stymulacji, protokołu czy też przygotowania do crio pomoże. Jeśli nie miałaś histeroskopii to polecam zrobic, może coś blokuję implantację a nie widac tego na usg. Przy okazji możesz mieć scratching endo. Jesli dokuczają Ci bóle brzucha po transferze to dołączyć np relanium jak lekarz pozwoli na 3 -4 dni i nospę zapobiegawczo. Ja pierwsze 3 procedury nawet nie doczekałam do bety do 12 dpt bo już od 7-8 zaczynałam plamienie a 12 to już byłam w połowie normalnej @. A jednak w końcu się udało... nie powiem-łatwo nie było. Ale ważne że teraz pod serduchem mam maleństwo:sorry:

MAJ
27: najki - wizyta kontrola - przygotowanie do stymulacji
28: Szkrabek - usg genetyczne
28: Madziulka - usg genetyczne
29: Emenems - wizyta kontrolna usg
29: Szila - wizyta kontrolna - 1 DS

blueskye - criotransfer
UdaSię - criotransfer
Dorotka - criotransfer

CZERWIEC
02: Tola32 - wizyta u immunologa
02: Agapl - wizyta kontrolna i początek stymulacji
03: Bunieczek - spotkanie z synusiem przez USG
06: GizaS - połówkowe
08: Sykatynka: wizyta serduszkowa u Kunickiego
16: kwiatuszek - wizyta w Novum

Dariaa - histeroskopia i sctratching endometrium
Bety72 - criotransfer
niebajka - criotransfer
Hess - criotransfer

LIPIEC

01: Tola32: wizyta u drugiego immunologa

Dariaa - criotransfer

Annemaria przykro mi bardzo że tak wyszło. Ale jak dostajesz @ pomimo brania leków to znaczy że podanie zarodków nie zintegrowało się z endometrium. Dopiero zmiana stymulacji, protokołu czy też przygotowania do crio pomoże. Jeśli nie miałaś histeroskopii to polecam zrobic, może coś blokuję implantację a nie widac tego na usg. Przy okazji możesz mieć scratching endo. Jesli dokuczają Ci bóle brzucha po transferze to dołączyć np relanium jak lekarz pozwoli na 3 -4 dni i nospę zapobiegawczo. Ja pierwsze 3 procedury nawet nie doczekałam do bety do 12 dpt bo już od 7-8 zaczynałam plamienie a 12 to już byłam w połowie normalnej @. A jednak w końcu się udało... nie powiem-łatwo nie było. Ale ważne że teraz pod serduchem mam maleństwo:sorry:

I chyba mamy jakis wspolny problem,bo u mnie jest to samo.Jutro bede z nimi dyskutowac i jak beda sie stawiac to zmieniamy klinike,moze Portugalia albo Hiszpania,tez to wchodzi w rachube.Te kraje robia tak niesamowite postepy w badaniach ,genetyce itp.ze w sumien Niemcy sa za murzynami.Histeroskopie i drapanko mam juz w sumie zaplanowane.Dzialam ,nie siedze na dupie i nie rozpaczam bo mi to tez nie pomoze:happy:

Annemarie - bardzo mi przykro, wierzyłam w Twoje kropki :(
Z tego co pisała Daria, to histero i scratching robi się jakoś w połowie cyklu, chyba w okolicy owulacji...
A nie myślałaś żeby po prostu do Polski do jakiejś kliniki podjechać? To jednak chyba bliżej niż Hiszpania czy Portugalia a też mamy dobre kliniki....

reklama
Annemarie - bardzo mi przykro, wierzyłam w Twoje kropki :(
Z tego co pisała Daria, to histero i scratching robi się jakoś w połowie cyklu, chyba w okolicy owulacji...
A nie myślałaś żeby po prostu do Polski do jakiejś kliniki podjechać? To jednak chyba bliżej niż Hiszpania czy Portugalia a też mamy dobre kliniki....

Sama jeszcze nie wiem gdzie uderzymy,musze do jutro poczekac i zobaczym czy sie ta cala dyskusja zakonczy.Mamy jeszcze 4 mrozaczki,moze teraz za nie sie wezme???Moge do krio podchodzic z biegu ,czy musze znowu odczekac 2 cykle???

Do góry