Sykatynka i Emenems, dzięki Jestem jeszcze w tym wszystkim zielona:/ U mnie też pewnie będzie to ivf bo męza wyniki też są ok. Jak długo od rozpoczecia stymulacji czeka się na punkcję - oczywiście jesli wszystko pójdzie zgodnie z planem. Strasznie się boje, bo przy mojej endometriozie III stopnia jest duże prawdopodobieństwo torbieli...W zeszłym roku miałam usuwaną 6 cm torbiel - a z nią cześć lewego jajnika, wypalane zrosty wewnątrzotrzewnowe itp. Boję się, że przez te zrosty zarodek może się nie przyjąć Jak by tego było mało mam hiperprolaktynemię czynnościową, a wczesniej leczyłam się na niedoczynność, potem na nadczynność tarczycy - teraz juz jest ok, nie borę leków na tarczycę i wyniki tarczycy mam w normie, ale jednak się boję, że od tych wszystkim hormonów coś się u mnie poknoci do reszty...;(
reklama
Szila a moze spytaj moze maja procedurę bez ? Tak jak ja? To na prawde nie boli i trwa 5 minut i byłam mega zadowolona ze wlasnie bez pompowania chemii znowu a po narkozie zawsze wymiotuje jak kot a tu było ok.
Tez sie leczyłam na prolakryne miałam podwyższona a potem przestałam brac leki bo było zle , czułam sir okropnie i nie wróciło
Jedyne czego nie mam endometriozy jak ty ale jestem po guzie jajnika z wycięciem kawałka jajnika
Do tego nie miałam nigdy histeroskopi bo tutaj ona jakos nie ważna jest - od razu ivf.
Jestem w 7 tygodniu jutro 8 zaczynam - tobie tez sie uda .
Zalezy jakim protokołem idziesz i jak ci pęchole rosną to wszystko indywidualne ile trwa stymulacja - zanim sir obejrzysz befzie po głowa do gory !!
Tez sie leczyłam na prolakryne miałam podwyższona a potem przestałam brac leki bo było zle , czułam sir okropnie i nie wróciło
Jedyne czego nie mam endometriozy jak ty ale jestem po guzie jajnika z wycięciem kawałka jajnika
Do tego nie miałam nigdy histeroskopi bo tutaj ona jakos nie ważna jest - od razu ivf.
Jestem w 7 tygodniu jutro 8 zaczynam - tobie tez sie uda .
Zalezy jakim protokołem idziesz i jak ci pęchole rosną to wszystko indywidualne ile trwa stymulacja - zanim sir obejrzysz befzie po głowa do gory !!
Emenems dzięki za odp, zapytam na wizycie, chociaż ta dr szpetnar nic nie mówi. Zaczyna mnie to denerwować... Wiadomo, że interesuje nas wszystko bo to o nas chodzi, a ona robi swoje i na tym kończy. Jedyne co się u niej dowiedziałam ostatnio to to że po tym 29.05. będę miała kolejne zkstrzyki, ale jakie, po co? To już nic nie mówiła. Ja mam chyba ten długi protokół: wizyte kwalifikacyjną mieliśmy 30.04.2015. od 01.05.2015 ovulastan + od 15.05.2015 do tego jeszcze Gonapeptyl podskórnie co 2 dzień i Steryd Metypred codziennie 3 tabl. Podobno na endometriozę ten steryd - tylko tyle udało się od niej wydusić. Emenems, a ty jakim mieście podchodziłas? Jak to jest po punkcji, czy trzeba pozostać na terenie miasta w którym jest klinika? nam tak powiedziano, gdyż gdybym po tym zabiegu źle się poczuła mam wrócić do kliniki. My jesteśmy z Włocławka, a klinika w Warszawie........
A ja w Norwegii
No i u mnie na lajcie - po punkcji spytali czy chce sie soku napić i tyle zwolnienie i do domu heheheh
Takze to od ciebie zalezy raczej.
Ja miałam długi protokół 3 tygodnie spray do nosa i 2 zastrzyków i wystarczyło
No i u mnie na lajcie - po punkcji spytali czy chce sie soku napić i tyle zwolnienie i do domu heheheh
Takze to od ciebie zalezy raczej.
Ja miałam długi protokół 3 tygodnie spray do nosa i 2 zastrzyków i wystarczyło
reklama
sykatynka u mnie tez dobrze:-) płód się ze złościł, bo obudziliśmy go chyba to się tak odwrócił, ze nic nie było widać...pierwsze usg na NFZ, jeszcze badania mam zrobić...no i ponoć to nie jest normalne ze codziennie mam bóle głowy.Pani doktor zapisała mi aż w karcie ze zgłaszam bóle głowy. Mam zrobić jeszcze raz cukier na czczo i jak wyjdzie podwyższony to potem z obciążeniem, no i badanie moczu...ehhh ale ważne ze kropek się rusza i się kreci, ponoć dobrze to świadczy o kręgosłupie:-)
Podziel się: