reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ostatnie pytanko- ovitrelle brałam dwa tygodnie temu w poniedziałek to rozumiem ze juz nie wpływa na wynik testu ?

reklama
Czesc dziewuszki,

na dobre wychodze z nory bo zaczyna sie "dziac":-). Co nie znaczy ,ze nie nadrobilam 600000000 stron ktore zdazylyscie znowu napisac:tak:bylismy dzisiaj u doka na 1 kontroli ,mamy 8 widocznych komorek,ale sa jeszcze za male,maja pomiedzy 15-18 mm. W poniedzialek 2 kontrola kurnikowa .

Emenems- w odpowiedzi na twoje pytanie ,nie boj nic:tak: ovitrelle falszuje wyniki do 10 dni po ostatniej dawce.Nie mieszkam co prawda w Norwegii tylko w DE ale sledze twoja historie od poczatku i szlas tym samym tutaj tez popularnym protokolem (tzn.jesli dobrze pamietam zastrzyki i spray do nosa) a potem tak samo pieklilas ,bo tam jak i tu nie ma tak pieknie jak w Polsce,ze mozna sobie na "BETE " podskoczac.Przezywalam tutaj to samo,ale mam nadzieje ze jutrokoniec twojej niepewnosci i bedzie czas na lzy szczescia.Zycze Ci z calego serca.Dopisz mnie na poniedzialek na kontrole.Dzieki:tak:

Annemarie :) god kveld kochana!
Tak dokładnie , spray plus zastrzyki tydzien i po kontroli o tydzien przedłużone.
No mi sie udało z betą bo mam rodzinnego z prywatnej praktyki wiec po prostu zadzwoniłam i powiedziałam ze ginekolog radził zrobic i nie było problemu. A ze przyszłam na czczo to mi od razu wszystko zrobił:)
Wyniki jutro a w pon wizyta per se u lekarza i poprosze o kolejna bete:)
A ogolnie chwalisz sobie system?
Ja szlam tym długim ale w książeczce z kliniki wyróżniają 3
ImageUploadedByForum BabyBoom1430853500.305835.jpg

Chociaz nie slyszalalm o nikim kto miał krotki :)
Dopisuje !

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1430853500.305835.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1430853500.305835.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 97
MAJ

05: Pigwa - wizyta kontrolna

05: Kikifish - wizyta kontrolna

06: sykatynka - wizyta kontrolna

08: Bunieczek - badanie połówkowe

08: Madziulka - wizyta kontrolna

11: Najki - wizyta kwalifikacyjna

11:Enenems druga beta+wizyta

11:AnneMarie - kontrola kurnikowa

11/13: Hess - wizyta kontrolna

12: sykatynka - udany transfer

12:hederka - wizyta usg

15:Kate_07 - usg genetyczne

21: Bunieczek - wizyta u hematologa

Hess - criotransfer

andromeda5 - criotransfer

blueskye - criotransfer

UdaSię - criotransfer

Dorotka - criotransfer

Sykatynka - criotransfer

CZERWIEC

Tola32 : 02 - wizyta u immunologa

LIPIEC

Tola32: 01 - wizyta u drugiego immunologa

Dziewczyny,
podczytuje Was, choć produkujecie posty w tempie ekspresowym. Jakoś po tak długiej przerwie w pracy, nie mogę odnaleźć się czasowo, wracam do domu, obiad, chwila odpoczynku i już spać trzeba iść :szok:. Nawet w poprzedniej pracy miałam więcej czasu po, bo pracowałam do 14:30. No i taki zasuw na stażu mam, że hej! Może schudnę, bo nie nie mam czasu na zjedzenie więcej niż jednej kanapki, hehe. Wracam z drugą kanapką i jabłkiem do domu. I nawet nie chce mi się jeść z nadmiaru wrażeń.

Od dziś biorę Luteinę dowcipną, by wywołać @. Mam w kalendarzu wizytę 11/13 maj, ale EMENEMS - możesz mnie przeprawić na 13 maja, bo tak będę celować z @ i dlatego, że wizyta jest po "pracy" a nie w ciągu dnia. Nie chcę nadwyrężać cierpliwości mojego "opiekuna", bo w piątek idę do sądu, więc urywam się wcześniej.

Trzymam za wszystkie kciuki !!
Ależ mi teraz czas zaiwania :-D

Annemarie :) god kveld kochana!
Tak dokładnie , spray plus zastrzyki tydzien i po kontroli o tydzien przedłużone.
No mi sie udało z betą bo mam rodzinnego z prywatnej praktyki wiec po prostu zadzwoniłam i powiedziałam ze ginekolog radził zrobic i nie było problemu. A ze przyszłam na czczo to mi od razu wszystko zrobił:)
Wyniki jutro a w pon wizyta per se u lekarza i poprosze o kolejna bete:)
A ogolnie chwalisz sobie system?
Ja szlam tym długim ale w książeczce z kliniki wyróżniają 3
Zobacz załącznik 686266

Chociaz nie slyszalalm o nikim kto miał krotki :)
Dopisuje !
Emenems
tutaj ,krotki protokol raczej tez nie popularny.Dok mi od razu powiedzial ,ze mam sie nastawic na 2 tygodnie z zastrzykami i tez tak bylo.Pierwsze ICSI bylo troche testowe bo nikt nie wiedzial jak zareaguje.Teraz dowalili mi z grubej rury bo chca jak najwiecej komorek uzyskac zeby je tez czesciowo zamrozic.Jak sie pytalam o zrobienie BETY u lekarza rodzinnego i mojego gina to tak na mnie sie gapili jakbym w suahili do nich gadala. Musialam odcierpiec 2 Tyg a i tak byla klapa. :no:. No nic dzialamy dalej do skutku.:-D wiadomo jakiego.

Wiesz co, ja zauważyłam ze oni nie mowia beta tylko samo hcg, moze tak sprobuj :D
Chociaz jak pierwszy raz usłyszałam hosege vil du ha? To kminilam chwile co to hahahaha jeszcze tego duńskiego kartofla dorzucic to masakra :D

No to kochana zapowiada sie dobre jajcobranie.ja 9 miałam a tak na prawde 7 bo te dwa z prawego jajnika to wątłusze były.
A ty lecisz procedurę cała czy masz mrozone?

Emenems-nie ma zadnych na zimowisku bo pomimo duzej ilosci na koncu po punkcji bylo chyba 6 albo 5 z czego 4 sie zaplodnily a do 2 doby dotarly 2 .Mialam za male dawki hormonow i za pozno mi je zwiekszyli dlatego duzo bylo nie dojrzalych.
O Becie nikt tutaj nie slyszal ale jak powiesz hcg ,ze chcesz prywatnie to tez patrza jak na idiote.Tutaj nie robi sie NIC prywatnie.:-) a jak im powiedzialam ,ze dziewczyny robia hcg w juz w 7 czy 10 dniu to sie po glowie poklepali. Ale to taki kraj,bez naszej ulanskiej fantazii.:happy: W takich wypadkach tesknie za Polska.Idziesz,placisz i MASZ;-)

Hahaha dokładnie!
Ja nawet nie wiem jak pytac o prywatne gabinety bo tłumacze i tłumacze a moja kolezanka i tak nie kuma.
No ja miałam 14 dni 225 menopuru a ty jak? Spray 2,5 tygodnia dwa razy dziennie do każdej dziurki a od kiedy zastrzyki to dwa razy do jednej ( zredukowane ) .

No tutaj tez jak powiedziałam ze chces poniedziałek ( wcxoraj) to mi powiedział ze nic nie bedzie i nie ma co, ale potem zadzwoniłam i tak na recepcje hahaha :) udało sie.

Ja do tego mieszkam w małej mieścinie i wiesz, to wogole inna bajka

No to kciuki za kolejna wizyte oby było jak najwiecej !! Dawaj znac po weekendzie koniecznie

reklama
Ja mialam 10 dni 225 Bravelle ,ostatnie 4 dni 300 mg ,Synarelle spray przez cale 2 tygodnie rano i wieczorem. Ja w sumie tez mieszkam w dziurze,ale tutaj nie funkcjonuje cos takiego jak robienie prywatne badan.Pani przez telefon mi powiedziala ,ze to nie prywatna firma tylko panstwowe szpitale i przychodnie itp.niemcy sa ograniczeni w roznych kierunkach ...niestety:tak::tak::tak:nie ma sensu dyskutowac.Dobranocnik ,oczy mi sie same zamykaja:eek:

Do góry