reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
GizaS no właśnie jak mam, usg co 1,5tyg i 150zl, już majątek wydaliśmy. Do mojej ginki z NFZ już nie można się zapisać a to polowa roku jest, ale po znajomości poprowadzi mi ciąże ale dopiero od 14tc zwolni się termin. Niby mam tez pakiet w luxmedzie, ale tam jest takie bagno, ostatnio żeby do dermatologa się dostać musiałam awanturę robić no i znaleźli mi termin w mutlimedzie bo w luxmedzie z miesięcznym wyprzedzeniem zapisuje się do specjalisty, a w umowie mam 2 dni:wściekła/y:więc jak coś będzie się dzialo to nawet nie trafie do gina który mnie prowadzi, jeszcze pare miesięcy i wypisuje się z tego luxmedu.

I tak wam zazdroszcze - u mnie lekarz przyjmuje 8-16 poniedziałek-czwartek, i to rodzinny, poza tymi godzinami tylko ambulans, spróbuje go dyskretnie poprosic o prywatny numer bo wiem ze niektórzy maja...to moze bede miec cos w razie czego bo tak to z niczym zostaje
Ja to bym mogła 1500 placic jakbym miała gdzie :D ( kolokwialnie mowiac )

Ja juz po :-) widziałam serduszko... Boże jak cudownie się czuje :-) tp na 24.12 wiec będzie wesoło :-) dostałam skierowanie na badania i kolejna wizyta za tydzień w środę. Mąż szczęśliwy jak nie wiem co. Lekarka wszystko mu pokazała na usg a on biedny robił duże oczy :-)

Emenems no strasznie sie ciesze i gratuluję dwóch kresek :) Ja tez test zrobiłam w 11dpt i wyszedł dokładnie taki jak Twój. Robiłam tylko dwie bety, żeby zobczyć jakikolwiek przyrost - zresztą nie odzwierciedlał 66%, bo był dużo wiekszy jakies 150%.
W kolejnych dniach robiłam sobie testy sikańce żeby zobaczyć czy kreska robi się ciemniejsza i owszem tydzień poźniej była już ciemniejsza od testowej. Jakoś mnie to uspokajało. Teraz jestem w 25 dniu po transferze, nie byłam jeszcze na usg, ale jakoś jestem dobrej myśli
btw możesz mnie dopisać w kalendarz na 12 maja - wizyta z usg.
Życzę CI jak najmniej objawów i wysokiej bety.
:) :)

MAJ

04: Gizas - wizyta kontrolna

04: Emenems - wielgaśna beta( wynik w srode 06.05)

05: Pigwa - wizyta kontrolna

05: Kikifish - wizyta kontrolna

06: sykatynka - wizyta kontrolna

08: Bunieczek - badanie połówkowe

08: Madziulka - wizyta kontrolna

11: Najki - wizyta kwalifikacyjna

11/13: Hess - wizyta kontrolna

12: sykatynka - udany transfer

12:hederka - wizyta usg

15:Kate_07 - usg genetyczne

21: Bunieczek - wizyta u hematologa

Hess - criotransfer

andromeda5 - criotransfer

blueskye - criotransfer

UdaSię - criotransfer

Dorotka - criotransfer

Sykatynka - criotransfer

CZERWIEC

Tola32 : 02 - wizyta u immunologa

LIPIEC

Tola32: 01 - wizyta u drugiego immunologa

To ja tsk samo:) tez planuje dwie bety no i sikać :)
Tyle ze u mnie nie ma pojecia " nocny mocz" bo sikam w nocy duzo, dzis np sikalalm o 5 rano a tesowalam o 6.30, wiec mi to chyba w drugim trynestrze mocne krechy wyjdą :p

najki- masz może kwalifikację w INVICTA Gdańsk? w zeszłym tygodniu się zakwalifikowałam ale niestety obecnie nie mają środków na leczenie i zostaliśmy wpisani na listę oczekująych... i tak nawiązując do wyborów i naszych polityków, hm.. jeżeli nie wygra PO nie mamy co liczyć na dalsze dofinansowanie....
kurcze a tak się cieszyłam że wkrótce będę razem z Wami oczekiwać na maleństwo... a tu trzeba jeszcze poczekać , a najgorsze ze nie wiadomo ile:/
Przy okazji gratuluje pozytywnego testu Emenems!!:)

reklama
Do góry