reklama
Fajnie to brzmi od Ciebie:-)ta która nie wierzyła w swojego kropka i widzi czarne chmury
Widzisz nie wiedza jest czasem lepsza bo chociaż byłam spokojna i szczęśliwa że wszystko dobrze a tak już wertuję dr google
Agulla byłam na Zakintos 3 lata temu w maju od 11 do 26 maja, pogoda była super, cieplo ale bez upałów do nie zniesienia. a wyspa cudowna, mimo że hotel była najslabszy w jakim byłam to ten wyjazd wspominam najlepiej i była to najpiękniesza wyspa na jakiej byłam.
A Ty kiedy wyjeżdzasz na rocznicową wycieczkę? Możesz sobie tylko odpuścić wycieczkę na żółwie kareta-kareta bo o tej porze dopiero przypływają, niby sa pod ochronę, samolotyy nie moga nad nimi mieć toru lotu a statki z wycieczkowiczami robią pętlę i ganiają te piękne żółwie stresujac je bardzij niż ten samolotr 1 km nad głową
ale rejs dookoła wyspy, zatoka wraku i wycieczka po wyspie (może być wypożyczonym autem z przewodnikiem w reku) polecam

Agulla byłam na Zakintos 3 lata temu w maju od 11 do 26 maja, pogoda była super, cieplo ale bez upałów do nie zniesienia. a wyspa cudowna, mimo że hotel była najslabszy w jakim byłam to ten wyjazd wspominam najlepiej i była to najpiękniesza wyspa na jakiej byłam.
A Ty kiedy wyjeżdzasz na rocznicową wycieczkę? Możesz sobie tylko odpuścić wycieczkę na żółwie kareta-kareta bo o tej porze dopiero przypływają, niby sa pod ochronę, samolotyy nie moga nad nimi mieć toru lotu a statki z wycieczkowiczami robią pętlę i ganiają te piękne żółwie stresujac je bardzij niż ten samolotr 1 km nad głową

GizaS optymizm to bzdura
a tak serio, ja w końcu zaufałam mojemu doktorkowi i czekam na te usg genetyczne, trudno jest 3tyg czekać prawie. Jednak po 14tc idę do mojej gin z NFZ, bo teraz chodzę prywatnie i boję się że może czegoś nie zauważy i widzę jakie to zaufanie do lekarza jest ważne. Z drugiej strony te usg z NFZ to chyba masz 3-4 na całą ciąże jak wszystko jest dobrze...więc naprawdę wielka ta opieka z NFZ.

Ja mam wizyty z pakietu medycznego PZU, tak samo jak badania. Super się złożyło że ten dr do którego zaczęłam chodzić jest ordyynatorem w szpitalu w którym będę rodzić. Juz mam zaproponowane znieczulenie zewnątrz oponowe i szkołę rodzenia z położnymi z tego szpitala. Gdyby nie PZU to pewnie wizyta z usg po 150 zł co 3 tyg
A na NFZ chyba przysługują 3 usg

agulla84
Fanka BB :)
Gizas wylatujemy 15 chciałam zapytac czy są trudności z płatnościami kartą?
kasik36
Najki nie moga wymagac od Ciebie kariotypow przy kwalifikacji do programu.
Gizas ja tez bardzo pozno zaczelam kupowac dla dziecka, ogladalam, wybieralam, zapisywalam ale nie kupowalam.
Gizas ja mam komplet ciazowy lniany z benetona, znajoma mi kupila a nie pomyslala, ze ja latem w ciazy nie bede
Jak chcesz moge Ci przeslac zdjecia i odsprzedac za pol ceny.
Emenems beta powinna wzrastac minimum 66% co 48 h lub 116% co 72 h.
Gizas ja tez bardzo pozno zaczelam kupowac dla dziecka, ogladalam, wybieralam, zapisywalam ale nie kupowalam.
Gizas ja mam komplet ciazowy lniany z benetona, znajoma mi kupila a nie pomyslala, ze ja latem w ciazy nie bede
Emenems beta powinna wzrastac minimum 66% co 48 h lub 116% co 72 h.
reklama
kikifish87
gizas- o matusiu nie chcialam cie zesttresowac
wiesz musimy miec taka nature,ze mamy takie szyjki. spytałam sie kiedy zakłada sie szewki pessery i dr pow ze jak szyjka ma 2 cm to trzeba pomyslec zeby cos zrobic ale ze wplywa na to jeszcze inne czynniki. mnie tez dzis zbadala ginekologicznie i potem dowcipnie usg zmierzyła szyjke i dalej ma 3 cm.
jedynie co to nie wiem co u mojej kruszynki bo nie robila mi usg. jedynie u poloznych po wadze RR zmierzyla tetno dziecka. i jak je uslyszalam to sie popłakałam...
teraz czekam na połówkowe ktore sa 23.05 to moze wkoncu zobacze moja małą

jedynie co to nie wiem co u mojej kruszynki bo nie robila mi usg. jedynie u poloznych po wadze RR zmierzyla tetno dziecka. i jak je uslyszalam to sie popłakałam...
teraz czekam na połówkowe ktore sa 23.05 to moze wkoncu zobacze moja małą
Podziel się: