reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kiki ja w karcie ciąży w 14 tyg mam szyjka zapisane 2,5 cm-3 cm:eek:ale dr powiedział że wszystko dobrze. Wczoraj też sprawdzał i nic nie powiedział i zapomniał też wpisać ale podobno wszystko dobrze. A ile powinna mieć szyjka? Ja trochę myśle nad tym moim łożyskiem dalczego ono takie nie jest gładkie i równe tylko jakby w litere S i to wybrzuszenie gniecie mojego małego. A dokładniej dzieko wtula się w to lożysko i przez to ma pozycję klęczącą. Może Twoja córa przy badaniu długości była przygarbiona dltego wynik był mniejszy niz się spodziewałas:sorry: Teraz nasze dzieci rosną skokowo wiec nie ma co patrzeć tak dokładnie na statystyki. Wczoraj miało moje dokładnie 12,5 cm i 214 gramów i wychodziło na 17 i 5 tc

kiki 3mam kciuki za wizytę:-)

GizaS ja tak z partyzanta podgaduje mojego męża co by tu kupić, ale... pewnie ok.20tc tez już nabiorę odwagi jak wszystko będzie dobrze:-p mam 15.05 wizyte i straszne usg genetyczne więc zobaczymy co dalej..

Emenems ja się na tarczycy nie znam:-( ale specjalistki tj.kiki się na pewno wypowiedzą.A tak patrze w kalendarzu i nie wiem czy to specjalnie ale jestem agentem kate 007:-p

najki inhibina ładna powinna być powyżej 30 bodajże ale jest dobrze:-) ona rośnie do owu a potem gwałtownie spada więc to był wzrost przed owu teoretycznie robi się ją 1-3dc. Co do kariotypów, my mamy zrobione i ja uważam ze to podstawa, jak podchodziliśmy prywatnie to każda klinika chciała kariotyp, bo ja to lekarz stwierdzł : "bezpłodność to często problem immunologiczny albo genetyczny" Co do programu z MZ jest wytyczna o kariotypach w przypadku bezpłodności idiopatycznej, ale i tak kliniki się do tego nie stosują. poza tym in vitro z MZ to wersja uboga komercyjnego ivf i wiele osób nie stać na zrobienie kariotypów, jak pożyczki biorą na leki, więc lekarze odpuszczają i dopiero w przypadku bardzo złych wyników każą zrobić, tak samo jak AZF, CFTR.

Emenems - cichutkie gratki! :) kalendarz zrobił swoje u Ciebie, bo niestety dał ciała na maksa przy sykatynce... teraz czekamy na betę! :tak:

Gizas - gratulacje dużego już malucha (ale ten czas leci :szok:) i pierwszych zakupów. A tak z ciekawości, to wyprawka jakiego koloru? :-)

bunieczek - super że zaglądasz - ja też raczej podczytuję, bo u mnie się mało dzieje, a gadać o tym samym w kółko nie ma sensu (senność, nudności, kanapa :-D) NUUDA! :-)

Wczoraj i dziś uprałam przywiezione z działki ubrania ciążowe - spodnie i spódnica ogrodniczki... masakra - 10 lat temu byłam jednak inna - prócz gustu to i gabarytowo - ważyłam ponad 10kg więcej... Spodnie - wielkie wory, nie wiem czy będę w nich chodzić, bo to żenuła... ale z drugiej strony wydawać ok 150zł na jedne spodnie ciążowe, które po 4 miechach rzucę w kąt... :sorry: szkoda mi jednak tej kasy...

szkrabek na bonprix jest teraz wyprzedaż ciuchów ciążowych. Ja chce kupić jakieś tanie wory i tyle bo mi kasy szkoda a i tak jak patrzę na te ciuchy to wszystko jedno bo wszystkie brzydkie fuuuuuj. Nie to żebym się ubierała jakoś super przed ciążą ale to wszystko aseksowne;-)Na C&A tez patrzyłam ale ja nie widzę nic pięknego w tych ciuchach:-p

Szkrabek kupiłam unisex:-D beżowy kocyk z sowami i beżowy komplecik wyprawkowy tj. body, spodenki, pajacyk, czapeczka, skarpeteczki i śliniaczek. No nie umiałam się oprzeć:-pa kocyk cudowny. Pytam się M co kupić bo jedno 59 zł i drugie tyle samo. M popatrzył i mowi bierz obydwie rzeczy:-p
Co do ciuchów ciążowych to ja mam luźne sukienki i tuniki a spodnie kupiłam dwie pary na allegro po 50 zł, nowe z wycietymi metkami frimowymi H&M. Jedne super, drugie dziwnie leżą i już wystawiłam je na sprzedaż. Chciałam sobie jeszcze kupić jedną jasną parę i jakieś lniane na lato i szperam co jakiś czas właśnie na allegro. Nie ma co przepłacać.

Tak poczytałam troche o szyjce o wynika że najmniej powinna mieć 2,5 cm i być do 5 cm. Ja mam wpisane 2,5-3 cm ale dr nic nie mówił żebym jakoś mega na siebie uważała czy leżała:baffled:a Kiki jakoś mnie tym tematem zaintersowała i się zestresowałam:confused2:bo krótka szyjka to ryzko poronienia w 2 trymestrze i później przedwczesny poród:-(No ale skoro dr powiedział że ok to mu wierze, bo się przykłada, bada szyjkę, usg robi kilka minut, wszystko pokazuje. No i wizyty kontrolne co 3 tyg. Właśnie się umówiłam na 25 maj. Jak ja lubię te wizyty:tak:
Muszę jeszcze poczytać o formie łożyska czy to normalne co mam czy też odbiega od standardów.
Ehh a już byłam spokojna

reklama
Do góry