reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Przypominajka

MAJ

04: Gizas - wizyta kontrolna

04: Emenems - wielgaśna beta( wynik w srode 06.05)

05: Pigwa - wizyta kontrolna

05: Kikifish - wizyta kontrolna

06: sykatynka - wizyta kontrolna

08: Bunieczek - badanie połówkowe

08: Madziulka - wizyta kontrolna

11: Najki - wizyta kwalifikacyjna

11/13: Hess - wizyta kontrolna

12: sykatynka - udany transfer

15:Kate_07 - usg genetyczne

21: Bunieczek - wizyta u hematologa

Hess - criotransfer

andromeda5 - criotransfer

blueskye - criotransfer

UdaSię - criotransfer

Dorotka - criotransfer

Sykatynka - criotransfer

CZERWIEC

Tola32 : 02 - wizyta u immunologa

LIPIEC

Tola32: 01 - wizyta u drugiego immunologa

reklama
Z tego co widze to np Kukiz nie jest przeciwny samemu in vitro per se a bardziej uwaza ze kasa sie należy juz dzieciom poczętym i niepełnosprawnym ... Ciężki temat - komu zabrac komu dac :/

Emenems gratuluję drugiej kreseczki:tak:nie będę posać że tak czułam bo na dwoje babka wróżyła, ale zaliczasz się do tych osób co wyczuły implantację. Ja też tak miałam, 3 dpt trzydniowych maluchów pomimo brania zapobiegawczo nospy miałam dziwne uczucie w podbrzuszu, ciągniecie i jakby ból, bardzo szybko minął. Może pójdziesz dalej w moje ślady i ciąża będzie bezporblemowa i bezobajwowa jak moja:tak:czego życzę

Bunieczek mówisz że szybko coś kupiłam ale jak wchodze na pażdziernikówki to dziewczyny z naturalnych poczęć to już mają całe wyprawki, wózki, przewijaki itp nawet dla siebie wyprawki do szpitala:eek: To był mój pierwszy zakup wczoraj ale jak ucieszył, co chwilę podchodze i się uśmiecham:tak:a wizyty mam co 3 tyg ale to z zalecenia dr, też sie zdziwiłam ale jest mi to bardzo na rękę. Pytał mnie też czy czuję ruchy, a ja no to że za wcześnie chyba. Powiedział że to sprawa bardzo indywidualna i moga się pojawić w każdej chwili. Ale moje dzieko ma za malo miejsca na fikanie to chyba jeszcze poczekam trochę.
Kolejny zakup szarpiacy kieszeń to będzie niania z moniteorem oddechu, takie droższe rzeczy będę dzieliła na miesiące żeby nie odczuć tak tego z portfela, bo jedziemy na równo z remontami domu i firmy więć trzeba to jakoś porozkładać:sorry:

emenems- gratulacje i powoli sie ciesze:-) czekam z niecierpliwoscia na wynik bety

bunieczek- ale ci zazdroszcze ruchow. ja sie dlatego tak schizuje ze jest cos nie tak. ja tez mam takie podejscie ze nie kupuje nic dziecku. dziewczyny na wrzesniowkach kupuja juz wozki. fajnie ze masz juz niedlugo połówkowe.
ja mam 23.05

gizas- ale masz duzego szkraba. ja sie wlasnie ostatnio martwilam bo dzidzia byla mniejsza o 5 dni i w 17 tc mialam dzidzie 10,5 cm a ty az 13 cm. martwie sie tez ta moja szyjka bo ma 3 cm a przynajmniej tyle miala 2 tyg temu.

dzis mam wizyte i ze stresu dostalam biegunki bo zawsze sie tak stresuje wizyta. mam nadzieje ze zrobi mi usg bo moja gin nie jest zbyt chetna.

Ostatnia edycja:
GizaS - uśmiechnę sie szeroko po drugiej becie , po tylu porażkach człowiek sie boi jak cholera pomysleć ze sie udało...

To tak samo, ja miałam 4dpt ale dwudniowych czyli jak ty, silny bol o 7 rano co mnie wybudził i minal po 20 minutach.

Czyli u mnie potwierdzenie ciazy druga beta wypadnie w rocznice slubu 13 maja :)

tez sie zastanawialam nad wyborami...i nad tym co znami bedzie jesli faktycznie wygra osoba zupelnie przeciwna in vitro...nawet niechce o tym myslec:(................................. dlatego zaglosuje na Komorowskiego bo wnim jedyna nadzieja..........dziewczyny a co zmoimi wynikami tarczycy?

Z tym nie pomogę musimy na Kate poczekac - u mnie tarczyca ok wiec nigdy nie infersowalam sie tematem ;/

reklama
duży ruch na forum to i ja się przypomnę z zapytaniem...czy któraś z Was poza Hess i bubu, robiła obowiązkowo kariotypy przed weryfikacją do programu???

Do góry