Dariaa jedyne co można zrobić przy ivf to zmienić Ci protokół, jakbyś miała roblemy z tarczycą cukrzycą to by Cię leczyli, ale przy ivf nie ma czego leczyc. Długi protokół polega na tym, ze masz podawany gonapeptyl, hormony wzrastają do takiego poziomu ze przysadka przstaje być na nie wrazliwa i potem spadają, ale nie wiem jak bardzo. Rosną wszystkie hormony, łącznie z androgenami tj. testosteron, andiostendion...jak Cię źle wyciszą to masz gorsze komórki, a tego nie wiesz bo Ci nikt LH nie robi po wyciszaniu i w Novum tez nie zrobią. W przypadku krótkiego niemasz wzrostu hormonów, przysadka jest natychmiast oszukana że produkcja jest a jej nie ma, z drugiej strony przygotowanie endo oraz ilośćjajeczek w długim powoduje ze jest lepszy. Co mnie dziwi to to że każdy zarodek jest 1BB, bo to znaczy, że wszystkie komórki jak i plwemniki są identycznej jakości. Masz epikryzę? zobacz jak zarodki rozwijały się w 2,3 dobie i co potem było w 4? Novum tak jak Invicta to lekarz który jest dobry w swoim fachu a nie klinika, u nas dr Kunicki, a w Novum inny. Ja mam znajomą która po 3 probach w Novum zaadoptowala dziecko, jak ma się udac to się uda, ale nie zawsze się udaje za pierwszym razem, czesm dopiero 3 procedura zaskakuje. Ludzie zawsze będą chwalić klinikę w której się im udało, a nie odwrotnie. a wy nie jesteście skomplikowanym przypadkiem...
ostatnie badanie tsh mam z 2014 z lutego tsh= 1,46...... wiec juz ponad rok minął...moze warto zbadac teraz??? cukrzycy niemam ale lekka IO homa=2,17 bez lekow sama dieta zczym jest problem
...waze 53 kg przy wzroscie 165.... , a moja epikryza embriologiczna wyglada tak iz
* nasienie natywne objetosc 3,5 ml liczba plemikow 83,0 rychliwosc A-25.00 B-41.00 C-3.00 D-31.00
*nasienie po preparatyce objetosc 1,0 ml liczba plemikow 20,0 ruchliwosc A-33 B-60 C-5.00 D-2.00
ocena embriologiczna 6 zaplodnionych jajeczek
* pierwszy w pierwszym dniu 2PN, w drugim dniu 4B, w trzecim 8B w czwartym dniu P8B, w piatym 1BB
*drugi zarodek w pierwszym dniu 1PN, w drugim dniu 4B, trzeci dzien 8B, czwarty dzien 10B, w piatym 1BB
*trzeci zarodek w pierwszym dniu 2PN, w drugim 4B, w trzecim 8B, w czwartym 10B, w piatym 1BB PODANY W PIERWSZYM PODEJSCIU
* czwarty zarodek w pierwszym dniu MII, w drugim 3C, w trzecim 6B, w czwartym 6C,w piatym zatrzymanie w rozwoju
* piaty zarodek w pierwszym dniu 2PN, w drugim 4B, w trzecim 8B, w czwartym 12B , w piatym 1BB
* szósty zatrzymany w rozwoju
wiec tak to
kate u mnie wyglada