reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hejka dziś moj 2 dpt i też żadnych objawów, nawet mam jakoś tak dużo energii, że bym zrobiła wszystko ale się hamuje. Co do plamienia po transferze to musiało być zadrapanie bo teraz czysto.
Dziewczyny ze śląska ja też chętna na spotkanie - czekam na info.
Żeby ten czas szybko zleciał do bety :tak:

reklama
Dariaa jedyne co można zrobić przy ivf to zmienić Ci protokół, jakbyś miała roblemy z tarczycą cukrzycą to by Cię leczyli, ale przy ivf nie ma czego leczyc. Długi protokół polega na tym, ze masz podawany gonapeptyl, hormony wzrastają do takiego poziomu ze przysadka przstaje być na nie wrazliwa i potem spadają, ale nie wiem jak bardzo. Rosną wszystkie hormony, łącznie z androgenami tj. testosteron, andiostendion...jak Cię źle wyciszą to masz gorsze komórki, a tego nie wiesz bo Ci nikt LH nie robi po wyciszaniu i w Novum tez nie zrobią. W przypadku krótkiego niemasz wzrostu hormonów, przysadka jest natychmiast oszukana że produkcja jest a jej nie ma, z drugiej strony przygotowanie endo oraz ilośćjajeczek w długim powoduje ze jest lepszy. Co mnie dziwi to to że każdy zarodek jest 1BB, bo to znaczy, że wszystkie komórki jak i plwemniki są identycznej jakości. Masz epikryzę? zobacz jak zarodki rozwijały się w 2,3 dobie i co potem było w 4? Novum tak jak Invicta to lekarz który jest dobry w swoim fachu a nie klinika, u nas dr Kunicki, a w Novum inny. Ja mam znajomą która po 3 probach w Novum zaadoptowala dziecko, jak ma się udac to się uda, ale nie zawsze się udaje za pierwszym razem, czesm dopiero 3 procedura zaskakuje. Ludzie zawsze będą chwalić klinikę w której się im udało, a nie odwrotnie. a wy nie jesteście skomplikowanym przypadkiem...

ostatnie badanie tsh mam z 2014 z lutego tsh= 1,46...... wiec juz ponad rok minął...moze warto zbadac teraz??? cukrzycy niemam ale lekka IO homa=2,17 bez lekow sama dieta zczym jest problem:(...waze 53 kg przy wzroscie 165.... , a moja epikryza embriologiczna wyglada tak iz
* nasienie natywne objetosc 3,5 ml liczba plemikow 83,0 rychliwosc A-25.00 B-41.00 C-3.00 D-31.00
*nasienie po preparatyce objetosc 1,0 ml liczba plemikow 20,0 ruchliwosc A-33 B-60 C-5.00 D-2.00

ocena embriologiczna 6 zaplodnionych jajeczek
* pierwszy w pierwszym dniu 2PN, w drugim dniu 4B, w trzecim 8B w czwartym dniu P8B, w piatym 1BB
*drugi zarodek w pierwszym dniu 1PN, w drugim dniu 4B, trzeci dzien 8B, czwarty dzien 10B, w piatym 1BB
*trzeci zarodek w pierwszym dniu 2PN, w drugim 4B, w trzecim 8B, w czwartym 10B, w piatym 1BB PODANY W PIERWSZYM PODEJSCIU
* czwarty zarodek w pierwszym dniu MII, w drugim 3C, w trzecim 6B, w czwartym 6C,w piatym zatrzymanie w rozwoju
* piaty zarodek w pierwszym dniu 2PN, w drugim 4B, w trzecim 8B, w czwartym 12B , w piatym 1BB
* szósty zatrzymany w rozwoju
wiec tak to kate u mnie wyglada

Dziewczyny czy powinnam sie martwic moim progesteronem? Dzisiaj mija tydzień od transferu, a wynik to 15,92 ng/ml. Ciezko znalezc dokladne info w necie jaki powinien byc, ale wydaje mi sie troche niski...

Przepraszam, ze sie odzywam tak rzadko, ale ciezko za Waszym watkiem nadazyc, bo tak Was tu duzo:) od dzisiaj jestem na zwolnieniu to zrobie sie bardziej aktywna;)

reklama
Ja slyszalam ze progesteron powinien byc nie mniejszy niz 25 . Tak embriolog mowila jak podchodzilam do ivf. Robilam badanie 4 dpt. I mialam ponad 30 znajoma miala cos kolo 12 i dolozyli jej progesteron.

Do góry