Matko dziewczyny ale mnie ucieszylyscie! Myslalam ze ja jestem jakas nienormalna ze tak samo sie przejmuje brakiem ciazy jak wyglądem ( samopoczuciem) - żeście mnie podniosły na duchu! Bez kitu
Ja cwicze całe zycie, zaczelam jako siatkarka w podstawówce, potem zaczęła sie przygoda z siłownia. Oboje z mezem jedtesmy troche na tym puncie " stuknieci" ale jak sie w to wkręci i polubi samopoczucie jakie daje aktywność fizyczna to nie łatwo zrezygnować. Wyglad to zawsze " skutek uboczny" zdrowej diety ( nie musi byc odchudzajaca zawsze) i aktywności. Tak jak pisze sykatynka, ja jedtem zdania ze dieta jest kluczem sukcesu na wielu polach działa od wyglądu do zajścia w ciąże... To wszystko opiera sis tak na prawde o równowagę hormonalna, i nie ma tak ze jedna dieta wystarcza, w sensie dukan, IG, 1000kalorii czy niskowęglowodanowa itp. Wszystko połączone razem daje stałe efekty bo jedna stosowana krotko daje efekty ale z uszczerbkiem na zdrowiu najcześciej i robi sie monotonna i szkodliwa dla organizmu.
Mogłabym pisac i pisac- bardzo duzo zalezy jakim typem jestes, cxy łatwo przyswajasz weglowodany czy nie. Wygryzienie sie w temat jest długie ale rewelacyjne!
Tak np słynna marchewka-przed treningiem gotowana zabójcza bo wysoki IG ale do 2h po treningu jest ok
( mówimy o zdrowym człowieku hehe nie o nas " specyficznych" istotach
)
Co do treningu - jest tez masa podejść, sposobow treningów... Wazne by przejsc jakis cykl cały i uczciwie-najlepsze sa cykle 12 tygodniowe.
Ja akurat lubie treningi tradycyjne siłowe, jednak z mała zmiana, czyli wazne jest tempo i tension, obciążenie mniej wazne - bo machać jsk gownem to kazy umie ale zrobic w tempie np 4-0-1( podnosimy 4 sekundy,nie zatrzymujemy, na jeden opuszcAmy i znowu 4....) zupełnie inny efekt jest. Mozna robic powtórzenia negatywne czyli tempo na odwrót ( bardziej w kość daje) świadomość mięśnia jest bardzo ważna.
Wazne sa tez mega przerwy miedzy seriami na ktore mało kto zwraca uwage, trzrba miec stoper i pilnowac i w 30 minut treningu mozna duzo wiecej osiągnąć niz dwie godziny błądząc bez celu miedzy sprzętami.
Aeroby najwieksza skuteczność maja w wersji tabata czy treningi interwałowe, duzo krótsze duzo lepszy efekt. Do aerobow tradycyjnych organizm duzo szybciej sie adoptuje i nie przynoszą oczekiwanych efektow.
Ehhhh mogłabym pisac i pisac
powodzenia dziewczynki! Jak chciecie moge wrzucic zdjecia jak to u mnie wyglądało przed i po