reklama
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Asiiek
a co to jest IVF - FAMSI?
a co to jest IVF - FAMSI?
wklejam info ze stronki mojej kliniki
Technika FAMSI (Functional fine, Acrosome activated, Morphologically Selected sperm Injection - docytoplazmatyczna iniekcja funkcjonalnie prawidłowego zaktywowanego akrosomalnie morfologicznie prawidłowego plemnika) pozwala sprecyzować kryteria wyboru najlepszego plemnika do podania do komórki jajowej. Wykorzystane są tu metody, które przyżyciowo, czyli bez skutków ubocznych dla plemnika umożliwiają jego optymalny wybór do dalszych procedur zapłodnienia pozaustrojowego.
tak po polsku to to jest to samo co ICSI tylko, ze plemnik jest wybierany pod 6tys powiekszeniem zeby wykluczyc jego wady budowy
Technika FAMSI (Functional fine, Acrosome activated, Morphologically Selected sperm Injection - docytoplazmatyczna iniekcja funkcjonalnie prawidłowego zaktywowanego akrosomalnie morfologicznie prawidłowego plemnika) pozwala sprecyzować kryteria wyboru najlepszego plemnika do podania do komórki jajowej. Wykorzystane są tu metody, które przyżyciowo, czyli bez skutków ubocznych dla plemnika umożliwiają jego optymalny wybór do dalszych procedur zapłodnienia pozaustrojowego.
tak po polsku to to jest to samo co ICSI tylko, ze plemnik jest wybierany pod 6tys powiekszeniem zeby wykluczyc jego wady budowy
Ostatnio edytowane przez moderatora:
lolitka200
nie nie....
ICSI to jedno a to co Ty opisujesz to nie FAMSI tylko IMSI.... to sa 2 rozne rzeczy i polska/niepolska nazwa jest taka sama. ja mialam tez i icsi i teraz imsi. cosik Ci sie pokickalo - popraw se w sygnaturce
ICSI to jedno a to co Ty opisujesz to nie FAMSI tylko IMSI.... to sa 2 rozne rzeczy i polska/niepolska nazwa jest taka sama. ja mialam tez i icsi i teraz imsi. cosik Ci sie pokickalo - popraw se w sygnaturce
kwiat_lotosu
Fanka BB :)
a mi się coś obiło o oczy z tym FAMSI, to jakoś podobne do IMSI tylko chyba jeszcze dokładniej badają plemniki. jak znajdę to wkleję
tu na forum coś laski o tym piszą
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3421548&start=20430
poczytaj lolitko, może to coś ciekawego, chociaż wątpię żeby miało dużo większą skuteczność niż imsi, to pewnie jeszcze świeża metoda.
tu na forum coś laski o tym piszą
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3421548&start=20430
poczytaj lolitko, może to coś ciekawego, chociaż wątpię żeby miało dużo większą skuteczność niż imsi, to pewnie jeszcze świeża metoda.
Ostatnia edycja:
lolitka200
FAMSI to metoda ktora invicta mowi ze wymyslila...
ale Asiiek mowi o powiekszaniu mikro wiec to jest IMSI
ale Asiiek mowi o powiekszaniu mikro wiec to jest IMSI
dziewczynki w metody famsi i imsi roznia sie chyba tym ze w famsi dodatkowo zastosowany jest jeszcze test hypoosmotyczny (HOS test), który pozwala na wybór plemnika z najmniejszym ryzykiem wystąpienia fragmentacji DNA. tak przeczytalam na jednej ze stronek.
lolitka200
dzieki dziewczyny....
czyli wychodzi na to ze to to samo:_)
czyli wychodzi na to ze to to samo:_)
Melduje sie po transferze - 3 mrozaki sa ze mna!!! Ten cykl moge zaliczyc do super blyskawicznych. Asiek, oby Tobie tez tak szybko czas zlecial tym razem, bo czekasz Kobietko i czekasz. Kama, Matylda - jak sie czujecie? Ktos jeszcze transferuje na dniach?
reklama
lolitka200
to ty cwanario az 3 mrozaki mialas?
fajowo....niech sie dobrze rozwijaja.... a ilodniowe te eskimosy?
fajowo....niech sie dobrze rozwijaja.... a ilodniowe te eskimosy?
Podziel się: